Jump to content

Έλα......πάρε-πάρε....

hipro5

Recommended Posts

Να πως πέρασα τις διακοπές μου...... :D

Ξάπλα και ψάρεμα.....Ψάρια και καλαμάρια... :)

Αυτό είναι ένα μεγάλο καλαμάρι που το τσάκωσε ο πατέρας μου..... :D:p

Squid_1.jpg

Squid_2.jpg

10 - 14 κιλά καλαμάρια τη μέρα πιάναμε...... :D

.

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply

Όχι δεν έχει να κανει με το μεγεθος του σώματος. Εϊναι διαφορετική οικογένεια.

Το Καλαμάρι έχει ανάμεσα στα μικρά πλοκάμια και 2 αρκετά μεγάλα και μακρυα και τα πτερύγια κατέυθυνσης δεν ξεκινουν τόσο ψηλά στο σώμα...είναι πιο μικρά και στο κάτω μέρος του σώματος.

Επίσης υπάρχει και αισθητή διαφορά στη γεύση.

Αλλά όπως προείπα...λεπτομέρειες

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 11:48]

θραψαλο ειναι , πελαγισιο και ετσι για αυτο μεγαλο. δεν ειναι τοσο νοστιμο οσο το καλαμαρακι που λεμε ομως.

Ναι Θράψαλα είναι, αλλά αν το πείς έτσι, τι θα καταλάβει ο άλλος που δεν ασχολείται?..... ;)

ΔΕΝ είναι τόσο νόστιμο?...... :blink:Μήπως έχεις φάει απ'τα καλαμάρια που πιάνουν στον κόλπο του Βόλου και είναι σκλιά και το λες αυτό?..... :DΌτι πιο μαλακό και νόστιμο έχω φάει/τρώω...... ;):p

εχω φαει πραμα hipro :hehe:

καλαμαρακια πιανουμε (οταν ειχε δλδ) νοτια του αγιου ορους και της σιθωνιας. Εγω προσωπικα νομιζω το καλαμαρακι ειναι πιο νοστιμο , τωρα μαλακο τι να σε πω :D

Τωρα που θυμαμαι μια φορα ειχαζμε βγαλει ενα θραψαλο τοσο μεγαλο που το καναμε κιμα και φυσικα κεφτεδες

Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 11:56]

Ναι Θράψαλα είναι, αλλά αν το πείς έτσι, τι θα καταλάβει ο άλλος που δεν ασχολείται?..... ;)

ΔΕΝ είναι τόσο νόστιμο?...... :blink:Μήπως έχεις φάει απ'τα καλαμάρια που πιάνουν στον κόλπο του Βόλου και είναι σκλιά και το λες αυτό?..... :DΌτι πιο μαλακό και νόστιμο έχω φάει/τρώω...... ;):p

Τα ψάρια του Παγασητικού είναι ποιο νόστιμα από ότι αυτά που είναι έξω από τον κόλπο(agean)...

Και γόπες να φας πάλι νόστιμες θα είναι.Απέξω είναι λίγο ποιο άνοστα..

Βέβαια είναι με ότι έχει συνηθίσει ο καθένας,και τι ψάρια τρώει ο καθένας.

:D

Αρχική απάντηση από ea6gka

η ανεμοτρατα ειναι μεγαλη καταστροφη, αλλα και εμεις πρεπει να κανουμε κρατει .

ετσι ειναι...αν αφησουμε την θαλασσα ησυχη για 2 χρονια θα ξαναγεμισει ψαρια.

Αλλα αυτο ειναι δυστυχως πρακτικα αδυνατον.

Φανταστείτε καμμιά 100αριά βάρκες σε τρία σημεία (κοντινά) να ψαρεύουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και να πιάνουν μέσο όρο άντε περί τα 8 κιλά η κάθε μία.....100 x 8 = 800 κιλά ημερεσίως........Πόσα πιά να έχει αυτή η θάλασσα!.....?..... :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.