Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
στη Θεσσαλονίκη τα λένε σάντουιτς. Χανια τα λέμε σουβλάκια αλλα παραγγέλνουμε "ένα απ'όλα ή ένα χωρίς κρεμμύδι" και ηράκλειο τα λένε πίτες "ένα πύτα γύρο"

Kαλά δεν είναι απόλυτο αυτό...

Ηράκλειο έχει και το κλασικό θρακόψωμο κλπ μη πιάοσυμε τις ονομασίες γιατί βλέπω το Αστροκάτ να μεταφέρει κάρτες με το κιλό

Link to comment
Share on other sites

Τις καλυτερες προπροπροπροτηγανισμενες-κατεψυγμενες-προ-κομμενες πατατες? :hehe:

Άλλο γεύση, άλλο τρόπος παρασκευής.

Τα πιο νόστιμα φαγητά γευστικά συνήθως είναι και τα πιο ανθυγιεινά.

Link to comment
Share on other sites

Τα πιο νόστιμα φαγητά γευστικά συνήθως είναι και τα πιο ανθυγιεινά.

Δε διαφωνω.Αυτο το γνωριζω.

Αλλα και χωρις να χω δοκιμασει ,ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι οι καλυτερες τηγανιτες πατατες.Γιατι πολυ απλα υπαρχουν και καλες ΥΓΙΕΙΝΕΣ τηγανιτες πατατες σε μαγαζια. :p

Link to comment
Share on other sites

steak1.jpg

Kι εγω παντως τετοιες ανθυγιεινες χτυπησα πριν απο λιγο...

και ταιριαζουν και τρελλα με philadelphia ή τζατζικακι (in my case)

και υποψιν οτι δεν ειναι αναγκη να καταφυγει κανεις στις κατεψυγμενες

(αυτες της φωτο ειναι του μπαρμπα McCain παντως)

γινονται και home made

απλα καθαριζεις μικρες πατατες καλα με βουρτσα (μικρες για καλη αναλογια σαρκας/φλουδα)

χωρις να ξεφλουδισεις, κοβεις σε κλασσικου σχηματος κομματια παιρνοντας παντα και μια ποσοτητα φλουδας.

ξεπλενεις καλα και τις πασπαλιζεις με αλατι, παπρικα, πιπερακι, ριγανη, εστραγκον

ή οτι αλλο μυρωδικο σ'αρεσει με τις πατατες

και μετα αλευρωνεις και τηγανιζεις σε καυτο λαδι μεχρι να ροδισουν κι απο τις δυο πλευρες.

Δεν τις ζαλιζεις ολες μαζι στο ανακατεμα γιατι θα χαλασει η κρουστα

κατα προτιμηση τις γυρνας μια φορα απο μια-μια και με προσοχη

και μιλωντας πιο γενικα πιστευω οτι αναλογα το φαγητο ταιριαζει και η αντιστοιχη πατατα

σε μια φρουταλια ταιριαζουν να ναι πιο ψωμωμενες

αν τις σερβιρεις με κιμα ταιριαζουν σε ροδελες

σε αλλους αρεσουν λεπτες και τραγανες

και αλλοι τις προτιμουν τραγανες απ'εξω και αφρατες μεσα.

γουστα ειναι αυτα

δεν ειναι αναγκη στα παντα να βαζουμε ταμπελες "το τελειο ταδε..."

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.