Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

ριζότο με πιπεριές και λιαστές ντομάτες σβησμένο με ούζο και σερβιρισμένο με χωριάτικο λουκάνικο

ε όταν γυρνάω απο δουλειά δεν έχω όρεξη να μαγειρεύω με τις ώρες και εμ το ρύζι σε 10min έχεις κάτι πολύ νόστιμο

πανε μοσχαρισιο σνιτσελακι με πιλαφι,

φασολακια και λαχανακια σωταρισμενα με βουτυρακι γαλακτος και φρεσκο πιπερι

και ασπρομανίταρα σωτε με σκορδο κ' σβησμενα με κρασι

χρονος προετοιμασιας: 20'

βαθμος δυσκολιας: πανευκολο

σκευη προς πλυσιμο: 2 + τα σερβιτσια

κατασταση νεροχυτη after: σαν να μην εγινε τπτ

Schnitzelnstuff2.jpg

δεν υπαρχει συνταγη ρε συ...σνιτσελ με γαρνιτουρα ειναι

το αλατοπιπερωνεις, το αλευρωνεις, το βουτας στο αυγο και μετα στη τριμμενη φρυγανια/παξιμαδι/corn flakes

οτι σ'αρεσει τελοσπαντων

και βουρ στο τηγανι με το καυτο λαδι για να μην προλαβει να διαλυσει το παναρισμα

5-7 λεπτα απο την καθε μερια και ετοιμος

(ο χρονος ποικιλει αναλογα τη φωτια και το παχος του κομματιου)

παραλληλα εχεις ηδη βρασει 2,5 φλυτζανια νερο κι εχεις ριξει ενα κυβο Κnorr στο δευτερο σκευος

κατοπιν ριχνεις ενα φλυτζανι ρυζι για πιλαφι, χαμηλωνεις φωτια

κι αφηνεις να σιγοβρασει μισοσκεπασμενο εως οτου πιει το νερο του

οποτε και αποσυρεις απο τη φωτια και ριχνεις μια κουταλια βουτυρακι και λιγο αλατοπιπερο αναλογα τα γουστα.

παραλληλα εχεις καθαρισει το τηγανι των σνιτσελ το οποιο εχει ξανακαψει

και πετας μεσα τα λαχανικα σου* με λιγο βραστο νερακι απο τον βραστηρα για οικονομια χρονου

μολις το πιουν και μαλακωσουν, προσθετεις λιγο βουτυρο τυπου lurpak, χωριο κτλ

τριβεις μπολικο αλατοπιπερο και μια πρεζα ζαχαριτσα, αφηνεις ακομα ενα 2λεπτο ανακατευοντας καλα να τσιγαριστουν ελαφρως και σερβιρεις στα πιατα μαζι με τα σνιτσελ και το ρυζι

Στο ιδιο τηγανι σωταρεις σε ελαιολαδο 1/4 σκορδο ξυσμενο, προσθετεις τα λεπτοκομμενα μανιταρια

(5 φετες ανα μανιταρι περιπου) αλατοπιπερωνεις και προαιρετικα προσθετεις ειτε θυμαρι ειτε εστραγκον

μολις στεγνωσει το τηγανι σβηνεις με ενα μικρο ποτηρι κρασι κι αφηνεις μεχρι να παρουν μια βραση και δεσουν τα υγρα οποτε τα πετας κι αυτα στο πιατο,

πουλας απαραιτητως μουρη στο εταιρο ημισυ,

ανοιγεις τις μπυριτσες σας κι απολαμβανετε...

*εαν εχεις μεγαλη ποσοτητα τα αποψυχεις ελαφρως στα μικροκυματα για οικονομια χρονου

Το καλυτερο ρύζι να ξερετε είναι αυτο με την κιτρινη χαρτινη συσκευασία απο Lidl.

:shifty:

Δοκιμαστε ;)

Θυμασαι ονομα καθολου? :bigsmile:

Εμενα το Basmati με αρεσει παρα πολυ... και το ριζοτο

Το καλυτερο ρύζι να ξερετε είναι αυτο με την κιτρινη χαρτινη συσκευασία απο Lidl.

:shifty:

Δοκιμαστε ;)

Το άγριο μαύρο ρύζι (zizania aquatica ) που μαζεύουν οι ινδιάνοι του Καναδά είναι το καλύτερο.

Μολονότι δεν είναι ρύζι πωλείτε και μαγειρεύετε σαν ρύζι.

εγω παλι πιστευω οτι δεν υπαρχει "το καλυτερο ρυζι"

αλλα το καταλληλο ρυζι για την καθε συνταγη

αλλο ρυζι θα βαλεις στο πιλαφι

κι αλλο σ'ενα ριζοτο

οπως αλλο ειναι το ρυζι της ασιατικης κουζινας

κι αλλο ρυζι θα μπει στα γιουβαρλακια

απο κει και περα και εφοσον δεν μιλαμε για αλλοιωμενο ή χαλασμενο προιον

νομιζω οτι το αποτελεσμα ειναι θεμα υποκειμενικου γουστου και τροπου παρασκευης

Το άγριο μαύρο ρύζι (zizania aquatica ) που μαζεύουν οι ινδιάνοι του Καναδά είναι το καλύτερο.

Εχω φαει απο αυτο,αν και δεν μου αρεσε τοσο.:no:

Συμφωνω με τον Κοπριτη σε οσα ειπε.

dsc01676vp.jpg

Ρυζι Agrino πιλαφι,κεφτεδακια,αγγουροντοματα με τριμμενο πιπερακιι και παπρικα.

2 μεριδες απο τα παραπανω και ειμαι οκ.:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.