Jump to content

Official ΦαγητοThread (FoodLab)

greekfragma

Recommended Posts

• Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Το μενού χθες είχε πολλά αλλά για κάποιο λόγο ξέχασα να φωτογραφίσω :hehe:

Μάλλον πεινούσα :p

1) Παξιμαδάκια με μοτσαρέλα, ντοματούλα, ρίγανη και λαδάκι μαζί με απάκι για την αναμονή

2) Ζυγούρι στο φούρνο μόνο με αλατάκι και μάλιστα μπόλικο.

3) Πλευρώτους στη σχάρα

4) Πιπεριές γεμιστές με τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια

5) Βολβους

6) Χωριάτικη σαλάτα

7) Σπιτικό παγωτό

8) Γλυκάκι που φέρανε τα παιδιά

και μπόλικη όρεξη και κέφι :daisy:

dscn1669-12432.jpg

dscn1670-12433.jpg

dscn1671-12434.jpg

dscn1673-12435.jpg

Εν αντιθέσει με κάποιους άλλους (ονόματα δεν λέμε:p), η φτωχολογιά σήμερα καλωσόρισε το φθινόπωρο, και αρκέστηκε σε παραδοσιακή φασολάδα με γλυκιά πάπρικα και λουκάνικο. Το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί… :p

96abext.jpg

Είναι κυριακή βράδυ, δεν έχω σπίτι τίποτα (έχασα για κάποιο λόγο τα ψώνια του σαββάτου:p ), κ θέλω φρούτα, γλυκά κ φαγητό.. φρούτα το ξεγράφουμε κι είμαι προς αναζήτηση γλυκού κ φαγητού.. τελευταία φορά, πήρα σουβλάκια κ κέρασαν κορμό (μωσαϊκό) κι ήταν με πικρή σοκολάτα :angry:

Παίζει να πάω περίπτερο να τσιμπήσω κάνα παγωτό. :hang2:

Αν έχεις όρεξη για βολτούλα (20' το πήγαινε) στην Ηρακλείτου στον Γέρακα (είναι μία ευθεία Καποδιστρίου - Δουκίσσης πλακεντίας - Ηρακλείτου) ζαχαροπλαστείο

'Duree du Gut'.

Ακριβούστικο αλλά έχει κάτι γλυκά απίστευτα.

Αν πας, πάρε ότι θες (ότι έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής τα σπάει) και πάρε και 5-6 κωκάκια για το καλό και θα με θυμηθείς...

Αφήνεις τα φασόλια να βράσουν 5', χύνεις το πρώτο νερό και κάνεις χαμηλές πτήσεις.:p

Στίβεις και ένα λεμόνι μέσα και ... δεν "πετάει" τίποτε !!! :D

Στίβεις και ένα λεμόνι μέσα και ... δεν "πετάει" τίποτε !!! :D

Είτε λεμόνι είτε ξυδάκι ( συνηθίζω λεμόνι στα λευκά, ξύδι στα ντοματένια)...

....και μετά παίζεις σε mode Φαντα Μπλέ a.k.a. χωρίς ανθρακικό :p

[MENTION=2162]GruntGR[/MENTION] αναμείνατε εντός ολίγου φωτό από Juicy Grill Χολαργού...πήρα το ομώνυμο burger, με ψητή πατάτα για να δοκιμάσω ( οι fries του δεν με είχαν πολυψήσει )...

EDIT : Λοιπον, σόρρυ για την καθυστέρηση, προέκυψαν διάφορα χθες, οπότε οι φωτο ακολουθούν σήμερα :

JuicyGrill1_th_zps7a031dc5.jpg~originalJuicyGrill2_th_zpsa02b36cb.jpg~original

JuicyGrill3_th_zpsa3bccd1e.jpg~original JuicyGrill4_th_zps019f6a73.jpg~original

JuicyGrill5_th_zps5b46b66a.jpg~original JuicyGrill6_th_zps54f4ab9e.jpg~original

Το μπιφτέκι του μου άρεσε από την πρώτη φορά που είχα παραγγείλει. Ωραίο, ζουμερό, καλοψημένο, χωρίς υπερβολές μπαχαρικών.

Το ψωμάκι είναι τύπου brioche, έχει και επιλογή bagel, επειδή είχα δοκιμάσει bagel τις προάλλες, είπα να επιλέξω κλασσικό τύπο αυτή τη φορά. Ωραίο, αν και θα μπορούσε να είναι λιγότερο μαλακό και λίγο πιο φουσκωτό.

Μπορεί και να μην γίνεται σε φωμάκι brioche αυτό. Ειδικός δεν είμαι. To bagel πάντως ήταν πολύ καλό και έτσι όπως περιγράφω ότι θα ήθελα να είναι.

Τα λοιπά του παρελκόμενα, από το μπέηκον μέχρι το κρεμμύδι, τη bbq sauce και το cheddar, είναι γευστικά, αυτό που ξενίζει ίσως είναι ότι δεν χρησιμοποιεί cheddar τύπου "processed" sauce, αλλά φέτες cheddar και αυτό σε κουβέντα που είχα με τον ιδιοκτήτη την πρώτη φορά που πήγα, είναι ότι δεν επιλέχθηκε το κλασσικό, γιατί είναι πολύ "πλαστικό" και ανθυγιεινό.

Η πατάτα τέλεια ψημένη, συνοδευόταν από μια σως γιαουρτιού με δυόσμο, προτίμησα να παίξω σπιτική φάση γιαούρτι/cayenne που με την πατάτα γενικά μου αρέσει.

Γενικά τίμια επιλογή από πλευράς γεύσης, το "μοντέλο" που επέλεξα ήταν το Juicy Burger, στα 8.00€

Οι fries του που έχω πάρει παλιότερα, δεν ήταν πλαστικούρα, έδειχναν "σπιτικές", σαν του NYS ,αλλά προτίμησα να δοκιμάσω κατι διαφορετικό αυτή τη φορά.

Θα ακολουθήσουν επισκέψεις με φωτογραφικό υλικό από Colibri και Ηοt-Ηοt, που σε συνδυασμό με την (ελπίζω) ομαδική επίσκεψη στο Kozi's θα ολοκληρώσουν την ταπεινή απόπειρά μου για Athens Burger Review, καθώς έχω φτάσει και σε τριψήφιο αριθμό κιλών πρώτη φορά στη ζωή μου και δε λέει μία...:p

Σε επέκταση των φωτο από το sushi-night που είχα ποστάρει εδώ, είπα να βάλω και αυτό το link μιας και ο φίλος που μας είχε φτιάξει τα εδέσματα τότε, έκανε ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του στην Άπω Ανατολή...

Big in Japan: Ένας Έλληνας μαθαίνει την τέχνη του sushi

sushi_mou_c.jpg

sushi_mou_1+%289%29.jpg

1736797_336224836542280_1258332829_n.jpg

Ίσως ήταν για τα Αξιόλογα, αλλά μιας και έχει θέμα το φαγητό και έχω αναφερθεί και παλιότερα είπα να το συνεχίσω εδώ..

Και το link από τον μινι οδηγό για home-made sushi :

Φτιάξε κι εσύ sushi στο σπίτι. Μπορείς

Κρέπα με παγωτό και ολόκληρη μπανάνα.

Σε βλέπω και σ'ανεβάζω! post-14979-1416078778,0862_thumb.jpg

Κρέπα παγωτό με γεύση ferrero rocher/kinder bueno μέσα - μερέντα, φράουλα και τριμμένο φουντούκι απ'έξω...

Γύρω γύρω παίζουν κάτι τσιζκεικ, ένα καταβροχθισμένο σουφλέ σοκολάτας και 7-8 μπάλες παγωτό γιατί έτσι... :p

καταδρομική σήμερα σε νέο μπεργκεράδικο στον Ταύρο [MENTION=4482]LevelOne[/MENTION]

Ρόδι burgercafe τιμίοτατο και καλής ποιότητας και με ωραίο ψωμάκι....

Φωτορεπορτάζ την Παρασκεύη που θα κάνω εκτενές ριβιού

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.