Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

η πατατα η φουρνιστη ειχε πλακα, αν και η TBBW σως απο πανω δεν εχει καμια σχεση με την μουσταρδομαγιονεζα στα πιτα παν (τυχαιο παραδειγμα), ειναι πιο δροσερη και διακριτικη, κατι που με απογοητευσε

ηταν ψημενη η δικια σου γιατι εμενα μου ηρθε και αψητη, και ειναι το χειροτερο μου αυτο, οταν ειναι ωμη η πατατα, βραστη, τηγανιτη ή στο φουρνο.

Μιλαω για να καταλαβουν και οι υπολοιποι για την ιδια φιρμα μαγαζι αλλα σε αλλη περιοχη.

μπορει στο ενδιαμεσο να εχουν φυγει ηδη βεβαια, 4 μαγαζια περασανε απο το ιδιο σημειο σε λιγοτερο απο 5 χρονια, o ανταγωνισμος ειναι σκληρος

Τελικα δεν.

Το TBBW, αν και ειναι συνονοματος :p δεν λεει και τιποτα.

Εχει κανα δυο καλα στοιχεια (η πιτα του καλαμποκισια και η πατατα η τηγανιτη με τη φλουδα) αλλα δεν το χει ρεπαιδιμου.... Φορτωμενο με πολυ πραγμα και ολα μετριοτητα...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

μπα μεσα σε 10 λεπτα που να προλαβουν να την ψησουν ? :p σαν να ετρωγα βραστη με φλουδα ητανε, ισως εχουν καλο γυρο και καλαμακια δεν ξερω, ακομα και αν ειναι ετσι, η Θρακα και ο Μανδρακης ηταν πριν απο αυτους εδω και θα ειναι και μετα απο αυτους.

το ψωμι εκ δευτερης οψεως πρεπει να ηταν τιγκα στα διογκωτικα και τo γαλα, ελπιζω να την βγαλω την νυχτα :p

edit : ακομα ξυπνιος ειμαι και ο πισινος μου εχει παρει φωτια, αν δεν κλεισουν μονοι τους θα τους κλεισει το υγειονομικο :p

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπα πριν μέρες πήρε φωτιά ο κ......ς μας,,,,,,,, ε ε ε ε η ηλεκτρική ψησταριά και παράγγειλα άλλη. Αμεσα διαθέσμη είχε μία της Rohnson την οποία δε τη πολυ πάω σαν μάρκα αλλά τεσπα. Είδα ένα βίντεο όμως στο youtube και έκανα τη παραγγελία μιας και φαινόταν μεγάλη και δυνατή.

Στο site που έκανα τη παραγγελία έλεγε 2000W και 5 έτη εγγύηση. Παρέλαβα ένα νέο revision απο ότι έλεγε πάνω η κούτα με κάτι τεράστια γράμματα να αναφέρουν 2200W, 5 years warranty και new revision.

Δε με χάλασε λέω. Οπότε την άνοιξα και τη δοκίμασα. Χρειάστηκε να τη χαμηλώσω μιας και το έλεγε καλά η καρδιά της. Το ψήσιμο πολύ καλό και έχει και γυάλινο καπάκι απο πάνω. Κόστισε 59.90ευρά μαζί με τα μεταφορικά και είναι ετούτη

Rohnson R250 | Skroutz.gr

Οπότε σε σχέση με τη λαμακία που είχα και ήθελε μία ώρα για μία μπριζόλα, έχω γρηγορότερο ψήσιμο, μεγαλύτερη επιφάνεια ψησίματος, καπάκι και επιτέλους grill mark :D

Περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες ημέρες :magic:

attachment.php?attachmentid=63925&stc=1&d=1409843796

attachment.php?attachmentid=63926&stc=1&d=1409843805

post-20975-1416078758,2235_thumb.jpg

post-20975-1416078758,161_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Eιχα παλια μια τετοιου στυλ, αλλα μετα απο λιγο καιρο εφυγε αυτο το μαυρο χρωμα απο τις πλακες με το τριψιμο για το καθαρισμα και την πεταξα. Δεν θυμαμαι πως εψηνε να πω την αληθεια.

Απλα να την καθαριζεις με πολυ προσοχη να μην χαλασει.

Link to comment
Share on other sites

Έχω ακριβώς την ίδια, αλλά για χοντρή μοσχαρίσια εξακολουθώ να προτιμώ βαρύ αλουμινένιο σχαροτήγανο. Αυτήν τη βγάζω κυρίως για θαλασσινά και γενικά πιο λάιτ μαγειρέματα.

Αν τη χρησιμοποιείς πολύ, θα βαρεθείς να την καθαρίζεις από την κάτω πλευρά, που γλύφουν τα λίπη στάζοντας. Είναι πιο τραχιά και δυσκολεύει στο καθάρισμα.

Καλορίζικη όμως και καλά μαγειρέματα! :p

Edit: [MENTION=4802]PetrosD[/MENTION] η αντίσταση είναι περίκλειστη μέσα στην σώμα της ψησταριάς, είναι τα δύο οβάλ που βλέπεις να διατρέχουν εγκάρσια τις φέτες. Οπότε δε στάζει τίποτα *πάνω* στις αντιστάσεις. Και βέβαια, δίσκος από κάτω, όπως είπε η [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION].

Link to comment
Share on other sites

Eιχα παλια μια τετοιου στυλ, αλλα μετα απο λιγο καιρο εφυγε αυτο το μαυρο χρωμα απο τις πλακες με το τριψιμο για το καθαρισμα και την πεταξα. Δεν θυμαμαι πως εψηνε να πω την αληθεια.

Απλα να την καθαριζεις με πολυ προσοχη να μην χαλασει.

βασικά τα αντικολλητικά τα καθαρίζεις όταν είναι ζεστά (τα πολλά) με μπόλικο χαρτί κουζίνας και μετά που κρυώσει με τη μαλακή μεριά απο το σφουγγάρι κουζίνας.

Το κακό με αυτή (στο πρώτο καθάρισμα που έκανα) είναι ότι η κάτω επιφάνεια απο αυτή που φαίνεται στη φωτο είναι πιο σαγρέ/τραχιά να το πω και είναι πιο tricky. Αλλά οκ δε μου πήρε πάνω απο 10 λεπτά το καθάρισμα με το δίσκο μαζί.

edit: έλεος λολ τα είπε ο [MENTION=22279]acct[/MENTION]

Link to comment
Share on other sites

οι κρυφες αντιστασεις παντως στερουν κι ενα μερος της γευσης

το ενοχλητικο ,ομολογουμενως, ντουμανι του λιπους που σταζει πανω στην καυτη αντισταση στις ανοικτου τυπου ψηστιερες, ειναι αυτο που προσομειωνει καλυτερα το ψησιμο της παραδοσιακης ψησταριας στις ηλεκτρικες γκριλιερες

Link to comment
Share on other sites

question

Πως να μην "κοβει" η κρέμα γάλακτος ; γρήγορο χτύπημα για 1-2λεπτα και αργά για άλλα 3-4...γιατί δεν πετυχαίνει; Είτε για παρασκευή παγωτού είτε σαντιγύ...

ξεκινάω στο πιο αργό του μίξερ -κυρίως για να μην πετάει και τα κάνει όλα που..χάλια-, και μόλις αρχίζει να πήζει-να μην είναι νερουλό σταδιακά δυναμώνω. Σταματάω το χτύπημα όταν έχει την υφή της σαντιγί, να είναι σχετικά πηχτό, και το φτερό του μίξερ να αφήνει σημάδι πάνω στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Αν το αφήσεις πολύ κόβει και φτιάχνεις ωραιότατο βούτυρο αν θες :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Pancake mix recipe pl0x?

The healthy option:

Γάλα, λιωμενες μπανάνες, αυγά, τριμα καρύδας (coconut flour), baking soda, κανέλα. Χτυπας αυγά για αρκετή ωρα και μετα πετάς τα υπόλοιπα μέσα σιγά σιγά συνεχίζοντας να ανακατευεις. Λιωνεις βούτυρο και χαμηλωνεις φωτιά ωστε να μην τις καψεις, θέλει περιπου 3 λεπτά η μεριά.

Link to comment
Share on other sites

το review sample ηρθε 2 μερες νωριτερα :hehe:

]https://lh5.googleusercontent.com/-shd0P8Jr-vM/VAdGYlS5e_I/AAAAAAAABDo/INMyKR3XdbE/w400-h300-no/14%2B-%2B1

]https://lh4.googleusercontent.com/-sEotdRDdwjQ/VAdGYsL0kmI/AAAAAAAABDo/Rz_xs-xb8HY/w400-h300-no/14%2B-%2B2

[MENTION=5217]felix[/MENTION] ακυρο για το burger, δεν εφταιγε το κρεμμυδι τελικα, το ιδιο το μπιφτεκι ειναι πνιγμενο στα πιπερια και βγαζει περιεργη γευση. αυτη τη φορα μου μαλιστα φανηκε μικροτερο και λεπτοτερο οποτε το BBQ's παραμενει βασιλιας στο vfm. btw το ψωμι φαινεται και απο την φωτογραφια ειναι οτι λιγο περιεργο στο χρωμα και στην υφη, σαν ζουληγμενο πλαστικο :S

η πατατα η φουρνιστη ειχε πλακα, αν και η TBBW σως απο πανω δεν εχει καμια σχεση με την μουσταρδομαγιονεζα στα πιτα παν (τυχαιο παραδειγμα), ειναι πιο δροσερη και διακριτικη, κατι που με απογοητευσε :p

τελος το γλυκο "black pearl" δεν μου αρεσε καθολου, ητανε σαν αγλυκη μους ανακατεμενη με σουφλε σοκολατας και παντεσπανι :S ισως με ξαναδουν οταν αρχισω βαρη παλι, εχει στο μενου καλαμακια κοτοπουλου και ταμπουλε, θελει πολλη προσπαθεια για να κανεις χαλια τετοιο φαγητο :p - μπορει στο ενδιαμεσο να εχουν φυγει ηδη βεβαια, 4 μαγαζια περασανε απο το ιδιο σημειο σε λιγοτερο απο 5 χρονια, o ανταγωνισμος ειναι σκληρος :p

Πήρα burger σήμερα, μιας και περνούσα από παράδρομο Μεσογείων έξω από το μαγαζί...

To ψωμάκι όπως τα πες και όπως φαίνεται στη φωτό...ψηφιακή κατάσταση...

Μπιφτέκι όχι κάτι το ιδιαίτερο, όντως έντονη γεύση και για κάποιο λόγο ο τύπος είχε τιγκάρει το burger και στο κρεμμύδι...

BBQ's ανώτερο θα έλεγα...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.