Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Ναι στα Μελίσσια, αλλά δεν θα το χαρακτήριζα πικάντικο :p

Όχι όλα τα φαγητά..κάποια τσιμπάγανε ευχάριστα λίγο παραπάνω. Δεν είπα ότι έκαιγε.

Burger δεν δοκίμασα, αλλά έφαγα διάφορα άλλα.. Νοτ μπαντ.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Πωωωωωωω φερτα να στα μαγειρεψω.

Για τον ξινοχοντρο εχει πολλες συνταγες και ολες ωραιες. Αναλογα βεβαια και τις ικανοτητες σου στη μαγειρικη.

Απλες

Με ντοματουλα κρεμμυδι και πατατες. Μπορει να ακουγεται απλο αλλα αν υπαρχει και καλο ψωμι το απογειωνει

Επισης γινεται βραστος με ελαχιστο ρυζακι μεσα σε ζωμο απο μοσχαρι ή κοτοπουλο. Καποιοι ριχνουν και ντακορ.

Γινεται και με κολοκυθακια πατατουλες και αν σου αρεσουν και εχεις βαζεις και σαλιγκαρια και γλυφεις κατσατολα. Γενικα μπορω να γραφω μεζρι αυριο συνταγες πραγματικα.

Για τη ξινομυζηθρα ενα πραμα τη κανεις. ΣΑΡΙΚΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.

Δεν ειμαι σε πισι να στα πω αναλυτιλα αλλα οτι θες ρωτα και θα το δω.

Για πληρωμη απαιτω εστω και 100 γραμμαρια ξινοχοβτρο παρακαλω :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Μόλις αποχώρησαν καλεσμένοι....τραπέζι για 8 ατομα και είχα μαγειρέψει για 15 εύκολα...καθότι στην παρέα αυτή περιμένεις 5 και έρχονται 10 παραπανω....δεν έχω κουράγιο ουτε τα φαγητά να μαζεψω...

Φωτο απο το τραπέζι στημένο παίζει να πήρε κάποιος απο τους καλεσμένους, οποτε θα ανεβασω εν καιρώ...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν , θα έχω στο σπίτι το βράδυ καλεσμένους για τους οποίους θα ήθελα να μαγειρέψω κάτι ξεχωριστό αλά ταυτόχρονα όχι ιδιαιτέρα πολύπλοκο .

Θα ήθελα κάτι που να ξεφεύγει από τα κλασικά όπως

special μακαρονάδες ή ψητά (χοιρινό/κοτόπουλο/λουκάνικα).

Θα μπορούσα να κάνω κάτι σε χοιρινό/κοτόπουλο/λουκάνικο απλά όχι ψητά στην σχάρα,

είναι αρκετά κλασικό.

Δεν θα βάλω περιορισμούς, εκτός από φαγητά όπως φασολάδα

ή ρεβίθια που πρέπει να μηνούν όλο το βράδυ στο νερό, καθώς δεν έχω αυτήν την πολυτέλεια του χρόνου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων ! :D:D:D

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=16985]Giati_Mporw[/MENTION] δοκίμασε ρολο κοτόπουλου γεμισμένο με σπανάκι και φέτα. Μπορείς να βάλεις και μανιτάρια αν θες και αρέσουν στους καλεσμένους.

Συνόδευσέ το με ντοματίνια καραμελομένα (κρασί, μαιντανό κλπ μέσα) και λευκό κρασί και είσαι άρχοντας θεωρώ.

Link to comment
Share on other sites

Ένα δάκρυ συγκινησης κύλησε. Πάω για επιδρομή το βράδυ μετά την προπόνηση :hehe:

Τι το ιδιαίτερο φέρνει? Εδώ πάντως στην Αγγλία έχει φοβερή ποιότητα, αλλά είναι το πιο ακριβό.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω, αλλά ευλεπιστώ αρκετά γιατί τρώω αρκετό Junk και μου φευγουν αρκετα σε μεταφορικα απο UK (British Food Shopping British Expats Supermarket και φταίει για όλα ο [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] )

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω, αλλά ευλεπιστώ αρκετά γιατί τρώω αρκετό Junk και μου φευγουν αρκετα σε μεταφορικα απο UK (British Food Shopping British Expats Supermarket και φταίει για όλα ο [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] )

Φαγητοthread είναι, πες μας τι junk τρως :)

Εγώ πάντως θα το έψηνα για

kettle-chips.jpg

αλλά σε λογικές τιμές...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν , θα έχω στο σπίτι το βράδυ καλεσμένους για τους οποίους θα ήθελα να μαγειρέψω κάτι ξεχωριστό αλά ταυτόχρονα όχι ιδιαιτέρα πολύπλοκο .

Θα ήθελα κάτι που να ξεφεύγει από τα κλασικά όπως

special μακαρονάδες ή ψητά (χοιρινό/κοτόπουλο/λουκάνικα).

Θα μπορούσα να κάνω κάτι σε χοιρινό/κοτόπουλο/λουκάνικο απλά όχι ψητά στην σχάρα,

είναι αρκετά κλασικό.

Δεν θα βάλω περιορισμούς, εκτός από φαγητά όπως φασολάδα

ή ρεβίθια που πρέπει να μηνούν όλο το βράδυ στο νερό, καθώς δεν έχω αυτήν την πολυτέλεια του χρόνου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων ! :D:D:D

Θα σου πώ τί έφτιαξα εγώ για χθες, και αν σου αρέσουν διαλέγεις και φτιάχνεις.

Κοτόπουλο Μέλι-Μουστάρδα:

Στήθος κοτόπουλο-> κόβεις σε μικρούς κύβους (2x κύβος ζάχαρης σε μέγεθος)

Μανιτάρια ( κατά προτίμηση φρέσκα, μικρά λευκά) -> σε μεγαλούτσικα κομμάτια ( μαζεύουν γιαυτό)

Κρεμμύδι-> ένα μέτριου μεγέθους, ψιλοκομμένο.

Σωτάρεις κρεμμύδι ελαφρώς, αν θέλεις προσθέτεις μια κοφτή κουτ. γλυκού για να κόψει την οξύτητα

Προσθέτεις μανιτάρια και αφήνεις να σωταριστούν, να χάσουν λίγο τον όγκο και τα υγρά τους

Προσθέτεις το κοτόπουλο, αφήνεις μέχρι να πάρει χρώμα σε δυνατή φωτία

Σβήνεις με ένα ποτηράκι τσίπουρο/ρακί ή ότι έχεις ( και βότκα έχω βάλει) και κλείνεις καπάκι στα καπάκια...

Ανοίγεις μισό λεπτό μετά και αφήνεις ανοικτό, βάζεις χυμό μισό πορτοκάλι και χαμηλώνεις στα 2/3 το μάτι

όταν μαζέψει τα περισσότερα υγρά, βάζεις 2-3 κουταλιές σούπας μουστάρδα απλή, καλό ανακάτεμα και λίγο πριν αποσύρεις από τη φωτιά 2 κουταλιές σούπας μέλι

Αλάτι πιπέρι κατα βούληση

Ρύζι με καρότο/μανιτάρι:

Ρύζι Agrino Bella ( ασπρο κόκκινη συσκευασία) , λίγο βουτυράκι στο σκέυος και βάζεις το ρύζι για ελάχιστο ανακατεύοντας διαρκώς για 1-2 λεπτά. Αποσύρεις σε ένα πιάτο.

Κύβους καρότο και μανιτάρι. Το ίδιο με το ρύζι-> βουτυράκι και σωτάρεις μέχρι να χάσει όγκο το μανιτάρι. αλάτι-Πιπέρι. Αποσύρεις σε ένα πιάτο.

Κατσαρόλα-> νερό & αλάτι _προσθέτεις το ρύζι, ανακατεύεις ανα τακτά διαστήματα, όταν μείνει ελάχιστο νερό ( όταν έχει όψη χυλού σχεδόν, βάζεις το καρότο και τα μανιτάρια. Χαμηλώνεις στα 2/3 και ανακατεύεις ασταμάτητα να μην κολλήσει. Όταν μαζέψει όλα σχεδόν τα υγρά αποσύρεις και βάζεις λίγο βουτυράκι και ανακατεύεις.

Πατατοσαλάτα , Version Mash:

Πατάτες στον ατμό, βάζεις στο σκέυος που θα σερβίρεις ( βαθύ κατά προτίμηση) , αλάτι, λάδι και πολτοποιείς. Σταματάς όταν υπάρχουν απλώς μερικά κομματάκια ολόκληρα, έτσι για το αού.

Σε ένα μπωλάκι βάζεις 1-2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι και 2-3 κουταλιές μαγιονέζα, 2-3 κουταλιές σούπας ξύδι, πιπεράκι, αλατάκι , ανακατεύεις να γίνει ομοιογενές και αφήνεις στην άκρη.

Ψιλοκόβεις ένα μέτριο κρεμμυδάκι ξερό και λίγο μαιντανό και αναμειγνύεις με τις πατάτες, χωρίς να τις πολτοποιήσεις άλλο. Ρίχνεις και τη σώς και ανακατεύεις μέχρι να φάινεται ομοιογενές. Σερβίρεις κρύο από ψυγείο

Σαλάτα Ρόκα-Σπανάκι:

Απλά πράγματα, σπανάκι και ρόκα σε αναλογία 5:1, καλό πλύσιμο, καλό στέγνωμα, κόβεις σε χοντρά κομμάτια.

Ντοματίνια στα 4 κομμένα, αλάτι, λαδάκι ( ελάχιστο) μπαλσάμικο ή κρέμα μπαλσάμικο ή οξύμελο και από πάνω με τον αποφλοιωτή ( αυτό που καθαρίζεις πατάτες κλπ) κόβεις φλούδες παρμεζάνα.

Σαλάτα Φακή:

Βράζεις φακή με 2-3 φύλλα δάφνης, τόσο-όσο...να μην γίνουν νια-νια, να έχουν κρατήσει και να τις νιώθεις λίγο σκληρές ( ελάχιστα, δεν θέλουμε οδοντίατρο), προς το τέλος του βρασμού, αλάτι και λίγο ξυδάκι.

Κόβεις αγγούρι και ντομάτα σε μικρούς κύβους ( όχι τεράστια ), ψιλοκόβεις άνιθο και αναμειγνύεις φακή και όλα αυτά στο σκέυος. Προσθέτεις λάδι, ξύδι αλάτι πιπέρι.

Εάν θέλεις βάζεις μερικά κριθαρένια παξιμάδια για ντεκόρ τριγύρω και ίσως αν θές για πιο πικάντικη, προσθέτεις και καμια πιπερίτσα καυτερή πράσινη ψιλοκομμένη.

Κρασάκι ή ότι άλλο τραβάει η ψυχή σας , και άσε τους Γερμανούς/Βέλγους/Ελβετούς/Γάλλους/Βησιγότθους και τους λοιπούς βάρβαρους να ψάχνουν....Ελληνικό τραπέζι & παρέα --> το νόημα της ζωής...Giati Mporeis !!!!

Το τσηζκέηκ ήταν ευγενική χορηγία των καλεσμένων, εγώ είχα σταφυλάκι, που δεν φαγώθηκε γιατί δεν υπήρξε χώρος....

Αυτά....

P.S> Στη σαλάτα φακή σε κάποια φάση είχα προσθέσει, έτσι για τη δοκιμή, Συκομάιδα Κέρκυρας , πικάντικη σε μικρά κομματάκια...Είναι ένα roll από σύκο και κουμ-κουάτ, και είχε κάτι πικάντικο μέσα.

Ο συνδυασμός γλυκού, πικάντικου και ξινού ήταν αρκετά γευστικός, παρόλα αυτά το έκανα για δοκιμή και έφαγα μόνος μου, πειραματανθρωποι δεν υπήρχαν,οπότε δεν ξέρω αν θα το έβρισκαν κι άλλοι καλό,

Link to comment
Share on other sites

το review sample ηρθε 2 μερες νωριτερα :hehe:

14%2B-%2B1

14%2B-%2B2

[MENTION=5217]felix[/MENTION] ακυρο για το burger, δεν εφταιγε το κρεμμυδι τελικα, το ιδιο το μπιφτεκι ειναι πνιγμενο στα πιπερια και βγαζει περιεργη γευση. αυτη τη φορα μου μαλιστα φανηκε μικροτερο και λεπτοτερο οποτε το BBQ's παραμενει βασιλιας στο vfm. btw το ψωμι φαινεται και απο την φωτογραφια ειναι οτι λιγο περιεργο στο χρωμα και στην υφη, σαν ζουληγμενο πλαστικο :S

η πατατα η φουρνιστη ειχε πλακα, αν και η TBBW σως απο πανω δεν εχει καμια σχεση με την μουσταρδομαγιονεζα στα πιτα παν (τυχαιο παραδειγμα), ειναι πιο δροσερη και διακριτικη, κατι που με απογοητευσε :p

τελος το γλυκο "black pearl" δεν μου αρεσε καθολου, ητανε σαν αγλυκη μους ανακατεμενη με σουφλε σοκολατας και παντεσπανι :S ισως με ξαναδουν οταν αρχισω βαρη παλι, εχει στο μενου καλαμακια κοτοπουλου και ταμπουλε, θελει πολλη προσπαθεια για να κανεις χαλια τετοιο φαγητο :p - μπορει στο ενδιαμεσο να εχουν φυγει ηδη βεβαια, 4 μαγαζια περασανε απο το ιδιο σημειο σε λιγοτερο απο 5 χρονια, o ανταγωνισμος ειναι σκληρος :p

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το μπέργκερ πάντως δε θα το έτρωγα :hehe:

Πείνασα απόψε και έκανα κάτι γρήγορο αλλά νόστιμο. Ξεροψημένη τορτίγια, απο πάνω τυρί κρέμα φιλαδέλφεια, καπνιστός σολομός, κόκκινο κρεμμύδι λεπτοκομμένο, σχοινόπρασο και πιπέρι.

img-7535-12430.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.