Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Οπως είπα δεν έχω παγωτομηχανή. Το συγκεκριμένο βγαίνει κρεμώδες απλά βάζοντας το στο ψυγείο. Ισως η σαντιγί; Ισως τα ζαχαρούχα; Δε ξέρω είναι πάντως πολύ καλό και εύκολο:jester:

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν μετά απο συνταγή που μου έδωσε ο @GriGas (την άλλαξα λίγο) δηλώνω ότι δε ξαναπαίρνω παγωτό απο πουθενά

500ml κρέμα γάλακτος

3 βανίλιες σε σκόνη ή ένα φύλλο βανίλιας

2 ζαχαρούχα γάλατα

Βάζουμε στη κατάψυξη μία κατσαρόλα με πάτο νααααα με το συμπάθιο ή μεταλλικό μπολ (έκανα το πρώτο) και τα ανακατευτήρια από το μίξερ για 5 ώρες να γίνουν τούμπανα. (αν δεν έχετε παγωτομηχανή όπως εγώ.)

χτυπάμε την κρέμα με τις βανίλιες να γίνει σαντιγί

μετά που γίνει βάζουμε σιγά σιγά τα ζαχαρούχα και ανακατεύουμε καλά.

Μετά με μία σπάτουλα κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα μη μείνει το ζαχαρούχο στο πάτο.

Βάζουμε τη μισή δόση και προσθέτουμε oreo μπισκότα (αυτά επέλεξα) και μετά την άλλη μισή και ξανα πάλι μπισκότα.

Στη κατάψυξη και μετά από μερικές ώρες (5-6 ανάλογα το ψυγείο σας) απολαμβάνετε παγωτό κόλαση!!!!

μεγάλε @GriGas δεν υπάρχειςςςςςς!!!!

παραλλαγές με κουβερτούρα κλπ

φρούτα

ξηρούς καρπούς και ότι θέλετε!!!

Ζωγράφισε λέμε!!! :big_boss:

[attach]63611[/attach]

Αγαπη παρε μια οικιακη παγωτομηχανη της προκοπης, θα με θυμηθεις

εγω σε αυτην εκανα αποσβεση στο πρωτο διμηνο κιολας

και τωρα βγαζει το τριτο της καλοκαιρι απροβληματιστα....

η υφη του παγωτου κι ο συνολικος χρονος ενασχολησης βελτιωνονται σημαντικα!

τωρα που ξεκινησες να ξερεις οτι δεν ξαναγυρνας στα ετοιματζιδικα με την καμια...

ακομα και των ζαχαροπλαστειων/gelaterie θα τα κρινεις πλεον πολυ πιο αυστηρα

στην ιδια συνταγη που δοκιμασες, παιξε με τις αναλογιες κρεμας/ζαχαρουχου

να δεις ποιο σου καθεται καλυτερα στη γευση/υφη

πιο πολυ κρεμα συνηθως αφρατευει κι εχει καλυτερη υφη αλλα αφηνει λιπαρη επιγευση στη γλωσσα

πιο πολυ ζαχαρουχο μπορει να γλυκαινει πιο πολυ απ'οσο θες για καποιες γευσεις παγωτου (πχ σοκολατα)

(και φυσικα μη παραλειψεις home made σαλτσα καραμελας βουτυρου, τοσο απλο αλλα παραλληλα φονικα νοστιμο)

παρε βανιλιες οικονομικα απο εδω για μην στον πιασουν στα supermarket και μπαχαραδικα

δοκιμασε γευσεις, εχουν αισθητη διαφορα στο αρωμα κι οχι μονο στο ονομα

καμια σχεση με τις σκονες και τα extracts

μη φοβηθεις τις ποσοτητες διατηρουνται μια χαρα στο ψυγειο πανω απο χρονο

(ενα παλιο κυλινδρικο acrylic res κανει καλη δουλεια)

δοκιμασε και συνταγη ιταλικου με αυγο

για απλη βανιλια ή και παρφε απλα γ@μει

αμα βρεις καταλληλες πρωτες υλες why not και καιμακι (ακομα δεν το εχω δοκιμασει δυστυχως)

Link to comment
Share on other sites

Thanks για τοsite με τις βανίλιες ρε συ Γιώργο γιατί εδώ πρέπει να τις παίρνεις με το σταγονόμετρο στις τιμές που τις έχουν. :TD:

Τα υπόλοιπα τα παίρνω σοβαρά υπόψιν :)

Link to comment
Share on other sites

Να πω το πόνο μου!:nothing:

Πήγα Σκλαβενίτη σήμερα και πέτυχα φραγκόσυκα. Είχα να φάω χρόνια απο τότε που σα κακό κορίτσι τα έκοβα απο όπου έβρισκα φραγκοσυκιά και ας με τσιμπάγανε.

ρε μαμότεν μέχρι και τα φραγκόσυκα έχουν μπ@στ@ρδέψει πλέον. Ελεος!!!!

Link to comment
Share on other sites

Γεμάτο είναι εδώ που είμαι διακοπές.. πήγε ο πατέρας μου ένα πρωί κ μάζεψε κ τα έφερε και τα καθαρίσαμε, έφαγε όλη η γειτονιά! Ειδικά πρωί πρωί από το ψυγείο, μπορώ να φάω άνετα πάνω από 6-7.. :jester:

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=2162]GruntGR[/MENTION]

« μπορει καποιος να μου εξηγησει ομως τι διαλο ειναι αυτο το "μπιφτεκι θεσσαλονικης" ?»

το τρως με καλαμάκι μάλλον. Για άλλο σ΄έψαχνα όμως, Εθνικής Αντιστάσεως 62-64, Nonna Edda, δεν είναι για να κάτσεις εκτός αν βολεύεσαι στο πεζοδρόμιο, 210-7240024, αν ακολουθήσεις τα βήματά μου από 2 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν πάλι προβλέπεται να τους κάνουμε πλούσιους.

Link to comment
Share on other sites

τρέχω, τρώω, αρρωσταίνω και σου βρήκα κι εσένα το TheSaladProject (ψάξ΄το FB) που ΄ναι politically correct και λογικά σου κάνει παράδοση όταν ξεμείνεις από πρασινάδες :p

ΥΓ: ο καφές τους είναι από TAF κι είναι καλός αν χρειαστείς, αλλά κλείνουν στις 5μμ

Link to comment
Share on other sites

Απλά respect ! ! ! :yu:

Ο συνδυασμός αυτός είναι το κάτι άλλο, οι γεύσεις συμπληρώνουν η μία την άλλη, με απίστευτο τρόπο!

Ax!!! Αυτό το πρώτο πιάτο, είναι μια γευστική απόλαυση! :T:

Αγάπη να 'σαι καλά ρε συ, είχα καιρό να δω αυτό το μενού! ! ! :worship:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.