Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Τι είχες πάρει μαζί και ρίσκαραν να σου στείλουν αυτό το συνοδευτικό;

Μου το έδωσε συνάδελφος που είχε γενέθλια και του το έστειλε ο κολλητός του σα δώρο, μέσω Amazon. Έστειλε 2 πακέτα και μου έδωσε το ένα.

Αυτός είχε δοκιμάσει τη Νο2 στη λίστα που είναι με Jalapenos και μου είπε ότι ήταν σαφώς πιό καυτερή από το πράσινο Tabasco που είναι από Jalapenos. Αυτή στη λίστα είναι η τελευταία, στη θέση Νο10...

Περιέχει απόσταγμα από Habaneros και Bhut Jolokia. H BJ είναι επικίνδυνη, γιατί εκτός από το ότι είναι η πιό καυτερή που υπάρχει (401.5 times hotter than Tabasco sauce; the ghost chilli is rated at more than 1 million Scoville heat units), δεν καίει τόσο στο στόμα, αλλά στο στομάχι, οπότε όταν το καταλάβεις, είναι πολύ αργά να κάνεις κάτι. :nuke:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
ποια είναι αυτή ?? έχουμε κάποιο link για παραγγελία για ένα φίλο που θέλει ??

Το γράφω παραπάνω, η Bhut Jolokia. Είναι η 3η πιό καυτερή πιπεριά στον κόσμο.

Βρίσκεις στο ebay, είτε έτοιμη, είτε σπόρους για να φυτέψεις.

Η νο2 είναι η Trinidad moruga scorpion, "συγγενής" της Habanero και η νο1 η Carolina Reaper, αν και πολλοί δεν την παραδέχονται γιατί είναι υβρίδιο κι όχι καθαρή ποικιλία.

Θέλουν πολύ, πολύ, πολύ μεγάλη προσοχή, δεν είναι παιχνίδι.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=1tRq8ExAHzk]Eating The Hottest Pepper in the World, The Bhut Jolokia (Naga Ghost Chili) - YouTube[/ame]

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=22279]acct[/MENTION] δεν εγραφε κανενας στο θεμα οποτε πατησα μια τυχαια σελιδα πολυ πισω και ξεκινησα το διαβασμα...:help1:

H aγαπημενη μου σως για πατατες τηγανητες κυριως ή ψητες.

[ame]http://www.amazon.co.uk/Ballymaloe-Jalapeno-Pepper-Relish-Pack/dp/B00CSQNBGO[/ame]

Καυτερη οσο πρεπει...

Link to comment
Share on other sites

Το γράφω παραπάνω, η Bhut Jolokia. Είναι η 3η πιό καυτερή πιπεριά στον κόσμο.

Βρίσκεις στο ebay, είτε έτοιμη, είτε σπόρους για να φυτέψεις.

Η νο2 είναι η Trinidad moruga scorpion, "συγγενής" της Habanero και η νο1 η Carolina Reaper, αν και πολλοί δεν την παραδέχονται γιατί είναι υβρίδιο κι όχι καθαρή ποικιλία.

Θέλουν πολύ, πολύ, πολύ μεγάλη προσοχή, δεν είναι παιχνίδι.

ευχαριστώ !!!

τώρα εγώ θα του δείξω και ας διαλέξει αυτος !!!

Link to comment
Share on other sites

Γιατι να το κανεις στον εαυτο σου να φας αυτο το πραμα ?

:rip: στο κ@λαρακι του παππου... :hehe:

Να σου πω, εμένα μου αρέσουν τα καυτερά, αντίθετα με ότι πιστεύει ο κόσμος που δεν τα τρώει , δεν χαλάνε την γεύση, ίσα - ίσα που την ανάγουν σε ένα διαφορετικό επίπεδο!

Αλλά .... ΑΛΛΑ ! ! ! !

Πάντα πάμε με προσοχή και μέχρι εκεί που αντέχουμε!

Διαφορετικά παθαίνεις αυτό που έπαθα εγώ όταν παράγγειλα σε Αραβικό εστιατόριο πίτα με αρνί ψητό και καυτερό πιπέρι.

Ο υπάλληλος δεν κατάλαβε και μου έβαλε μια ψητή πιπεριά, το είδα εγώ, είχα δει όμως ότι τέτοιες πιπεριές σερβίρονταν και στα τραπέζια και ο κόσμος τις έκανε "αχλούπητες" και λέω δε βαριέσαι ... πόσο να καίει!....................τι το 'θελα!!! :-O

Η πρώτη δαγκωνιά απέδειξε ότι η πιπεριά είχε κάτι δόντια ΝΑ ! ! !:help:

Την έβγαλα και την πέταξα με τρόπο και μετά κυριολεκτικά -και μόνο γιατί το είδα σαν πρόκληση-, αγανάκτησα να φάω το πιτόαρνο!

Μιλάμε έκαιγε απίστευτα μόνο που είχε έρθει σε επαφή με την πιπεριά! ! !

Ήταν πράγματι, γεύση άλλου επιπέδου ... κατά κόλαση μεριά! :p

Link to comment
Share on other sites

Eγω εχω καταλαβει οτι αλλιως αντιλαμβανεται ο καθε ανθρωπος τα καυτερα.

πχ

1. τρωμε σε ισπανικο με την κοπελα μου patatas bravas και εγω το θεωρω πολυ καυτερο ενω εκεινη οχι

2. τρωμε στο nandos (κοτοπουλαδικο με καυτερες σαλτσες περι-περι) και ενω εχω δοκιμασει μεχρι και την Hot σχετικα ανετα, τρωω την garlic peri-peri και με πεθαινει, ενω παλι η κοπελα μου την τρωει ανετα και στις αλλες σως μεχρι και η medium της φαινεται καυτερη

Link to comment
Share on other sites

Έφαγα ένα ινδικό σήμερα.. φωτιές από τα μάτια έβγαζα σε κάποια φάση και το καυτερό το αντέχω γενικά, πρέπει να χω πιει 3-4 λίτρα νερό το τελευταίο 3ώρο.

Link to comment
Share on other sites

Έφαγα ένα ινδικό σήμερα.. φωτιές από τα μάτια έβγαζα σε κάποια φάση και το καυτερό το αντέχω γενικά, πρέπει να χω πιει 3-4 λίτρα νερό το τελευταίο 3ώρο.

Νερό; Δοκίμασε καλύτερα με γάλα ή γιαούρτι.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=23]DJD[/MENTION] Δυστυχώς κι ένα γκαζοντενεκέ να πιεις.... τίποτε δεν κάνει!

Γαλατάκι, δεσμεύει την καψικαΐνη!

Τι ήταν, Tika mashala? Vindaloo?

Μπορεί να το βρεις και να είναι μπουρλότο! ! !

Περαστικά πάντως, λίγο υπομονή θέλει ! :)

Link to comment
Share on other sites

Εμ το μοσχαράκι δεν το έφαγες , ... σε έφαγε ! ! ! :p

Πρίν -όπως κατάλαβες - έκανα λάθος .:)

Άμα είναι έτσι να προσέχεις και το Daal (κίτρινες φακές), ιδιαίτερα κάτι πιπερίτσες που βάζουν μέσα είναι ... ότι πρέπει για να τα δεις όλα "κωλυόμενα"!

Περαστικά και ρε γαμώτο, όσο και να το φυσάς .... αυτό δεν κρυώνει!

Υπομονή θα περάσει! :)

Link to comment
Share on other sites

Το καυτερό είναι και λίγο επίκτητο, αλλά η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι βρίσκεις τις γεύσεις που προτιμάς και πειραματίζεσαι με σύνεση. Πχ οι πράσινες Jalapeño εμένα μου φαίνονται εύπεπτες, αλλά όχι πολύ γευστικές ή καυτερές. Οι Cayenne είναι πολύ περισσότερο του γούστου μου, αλλά είναι σχετικά δυσεύρετες φρέσκες. Οτιδήποτε πάνω από τις Habanero είναι σίγουρο ότι θέλει προσοχή.

Προ ημερών πάντως έφαγα μια πίτσα με ψιλοκομμένες Jalapeño και αμέσως μετά μισή με chili oil, που την άφησε η παρέα ως πολύ καυτερή. Καμία από τις δύο δε μου φάνηκε παράλογα καρυκευμένη, αλλά νομίζω ότι μερικές φορές ο κόσμος (θέλει να) πιστεύει ότι του αρέσουν τα καυτερά περισσότερο από όσο συμβαίνει στην πραγματικότητα. :p

Όπως και να 'χει, περιμένω εναγωνίως να καρποφορήσει η φετινή σοδειά, για να μπορέσω να αρχίσω τους συνδυασμούς!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν μια και πιάσαμε για τα καυτερά, να σας πω μια μέθοδο να έχετε πάντα καυτερό διαθέσιμο, όλο το χρόνο.

Το κάνω εγώ και έχω σχεδόν πάντα κάτι "πικάντικο" για να νοστιμέψω το οτιδήποτε.

Παίρνουμε 2 με 3 κιλά πιπεριές Κρήτης τις καυτερές αυτές που είναι λεπτές και πολύ μακριές.

Μετά το πλύσιμο τις κόβουμε σε κομμάτια μήκους περίπου 2 με 3 εκατοστά.

Βάζουμε στο τηγάνι μπόλικο λάδι και αρχίζουμε να τηγανίζουμε τα κομμάτια.

Τα ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν καλά.

Η πιπεριά "στεγνώνει" και αδυνατίζει καθώς φεύγουν τα υγρά της.

Μόλις στεγνώσουν και έχουν πάρει ένα σκουρούλι χρώμα -μη γίνουν και σαν τσιπς!-, τις βγάζουμε σε ένα μπολ και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπές.

Το λάδι στο τηγάνι το συμπληρώνουμε αν χρειάζεται και δεν τηγανίζουμε πάνω από 3 τηγανιές χωρίς να τ αλλάξουμε.

Το λάδι που αλλάζουμε δεν το πετάμε, το φυλάμε σε ένα μπόλ.

Κάποια στιγμή , όλες οι πιπεριές είναι πια τηγανισμένες.

Edit: Οι πιπεριές γίνονται κάπως έτσι:

DSCN6439-1.jpg DSCN6435-2.jpg

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Το τηγάνισμα με φουλ αναμμένο τον απορροφητήρα και το ανακάτεμα από μακρυά για να μην σας πιάνουν οι ατμοί από το τηγάνι!

Έχω δει ανθρώπους να γίνονται σαν παντζάρια από τους ατμούς του τηγανιού!

Παίρνουμε ένα μεγάλο βάζο που κλείνει καλά και βάζουμε όλες τις πιπεριές μέσα και ρίχνουμε και το λάδι από τηγάνι.

Το λάδι αυτό περιέχει την πιο πολύ "καΐλα" και φυσικά δεν πιάνει όλο το βάζο, όσο λάδι λείπει μέχρι να σκεπαστούν οι πιπεριές, το συμπληρώνουμε με φρέσκο λάδι.

Το βάζο -αφού κάνουμε την πρώτη "τραβηχτική" για να δοκιμάσουμε, αφού κρυώσει το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.

Το αποτέλεσμα είναι :

1. Οι πιπεριές έχουν μια υφή σαν να είναι αποξηραμένες αλλά και παράλληλα μαλακές καθώς πίνουν το λάδι (φανταστείτε κάτι σαν λιαστή ντομάτα στο πιο λεπτό της)

2. Δεν καίνε τόσο πολύ όσο όταν ήταν φρέσκες, παρ' όλα αυτά εξακολουθούν να είναι πολύ πικάντικες!

3. Το λάδι έχει μια πολύ έντονη γεύση πιπεριάς και είναι καυτερό.

4. Με το λάδι μπορείτε να νοστιμίσετε όποιο φαγητό σας αρέσει , και όσο θέλετε, ακόμα και μια σταγόνα δίνει γεύση. (εδώ κάντε πειράματα γιατί κυριολεκτικά δεν μπορείτε να φανταστείτε που πάει!)

5. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τις πιπεριές φυσικά.

Τώρα που πάει αυτό:

Απλά ΠΑΝΤΟΥ! ! ! !:D

Τις σαλάτες τις κάνει ξαφνικά πολύ "ενδιαφέρουσες" ! :)

Τα λαδερά ανεβαίνουν επίπεδο!

Τα κρεατικά γίνονται άλλο πράμα!

Οι σούπες γίνονται καταπληκτικές!

Οι μακαρονάδες ..... αχ οι μακαρονάδες ...... παθαίνεις μια "εμπειρία!"

Γενικά ... μόνο στον καφέ δεν έχω δοκιμάσει πώς πάνε! :hehe:

Και το καλύτερο από όλα είναι ότι το πόσο ισχυρή θα είναι η επίδραση τους , μπορείς να το κανονίσει ο καθένας μέχρι εκεί που αντέχει, οι αμάθητοι , μπορούν να ξεκινήσουν με δυο τρεις σταγόνες λάδι μόνο.

Και σιγά σιγά που θα πάει .... θα μυηθούν και θα πάνε και στις πιπεριές τις ίδιες! :)

Το περιεχόμενο του βάζου μπορεί να κρατήσει πολύ καιρό, προσωπικά για να μην ανοίγω συνέχεια το μεγάλο βάζο , μεταγγίζω μια ποσότητα σε ένα μικρότερο και παίρνω από εκεί τις "αναπνοές" μου! :D

Edit: Ο "αναπνευστήρας" μου! :hehe:

DSCN6442-1.jpg

Συμβουλή:

Καλή ιδέα είναι φυσικά να πειραματιστείτε με μια μικρή ποσότητα για το τηγάνισμα και να το σταματάτε εκεί που σας αρέσει εσάς, γενικά όμως η σάρκα της πιπεριάς πρέπει να "στεγνώσει.

Καλές δοκιμές λοιπόν καi καλοφάγωτες! :T::D

Link to comment
Share on other sites

Πρόσφατα μου πρότειναν και άλλη τεχνική, που προτίθεμαι να τη δοκιμάσω σύντομα. Απλά ζεσταίνοντας το λάδι σε κατσαρολάκι και ρίχνοντας μέσα τις χοντροκομμένες πιπεριές, χωρίς να χρειάζεται να τηγανιστούν για να αφυδατωθούν, πάλι διαλύεται η περισσότερη καψαϊκίνη και -μου λένε- ότι οι πιπερίτσες διατηρούνται.

Είμαι λίγο επιφυλακτικός, γιατί φοβάμαι ότι ότι μπορεί να αλλοιωθούν μετά από λίγο καιρό, οπότε θα δοκιμάσω με μικρή ποσότητα. Έχει κανείς εμπειρία με αυτή τη μέθοδο;

Link to comment
Share on other sites

Τυχαία το είδα κάπου:

3. Τα πικάντικα φαγητά δημιουργούν έλκος

Σύγχρονες έρευνες δείχνουν ότι όχι μόνο τα καυτερά φαγητά δεν προκαλούν έλκος αλλά μπορούν να το θεραπεύσουν κιόλας με την τόνωση της ροής του αίματος στο σημείο όπου υπάρχει πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Απορώ με τις έρευνες ώρες ώρες. Εχω έλκος (δωδεκαδακτύλου) και αν φάω κάτι πικάντικο πεθαίνω :wall: (μάλλον θα είμαι εξαίρεση :p)

ευτυχώς που δε μου αρέσουν κιόλας. Θα είχα μεγάλο δίλημμα μπροστά μου :X:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.