Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
εγώ πάλι δε πιάνω τη λογική του κρεατικού μέσα στα όσπρια. Οσπρια, χόρτα κλπ είναι μια καλή ευκαιρία να μη φάμε κρέας για καμιά μέρα. Αποτοξίνωση βρε αδερφέ :hehe:

δεν βαζεις κρεας σε ποσοτητα μπριζολας βρε,

λιγο, ισα ισα για να προσθεσει ενδιαφερον σε ενα κατα τ'αλλα οχι και τοσο ενδιαφερον φαγητο.

πως τρως αντζουγιες,ρεγγα,σκουμπρι με τις φακες ή τη φασολαδα πχ?

ε απλα που και που αντικαθιστας με μπεικον, σουτζουκι, λουκανικο, συγκλινο, παντσετα, απακι κτλ :haha:

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάλι δε πιάνω τη λογική του κρεατικού μέσα στα όσπρια. Οσπρια, χόρτα κλπ είναι μια καλή ευκαιρία να μη φάμε κρέας για καμιά μέρα. Αποτοξίνωση βρε αδερφέ :hehe:

Το μεγάλο φιάσκο της αποτοξίνωσης

Link to comment
Share on other sites

δε το διάβασα όλο είναι και περασμένη η ώρα άλλα πάνω κάτω το έπιασα.

Υπάρχει και το άλλο που λέει παν μέτρον άριστον όμως και είναι πιο παλιό απο το παραπάνω άρθρο :p

Εντάξει και τι έγινε αν μια μέρα δε φας κρέας δηλαδή; Δε νομίζω να χάνεις και τίποτα, ούτε θα πέσει και ο φούρνος της γειτονιάς. Πολλές φορές έχω πει ότι προτιμάω να φάω πχ μανιτάρια σχάρας με θυμάρι, σχοινόπρασο και λίγο βαλσάμικο ξύδι ή μία πατατοσαλάτα με αγγούρι, ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά, κανένα αυγό, παρά το καλύτερο φιλέτο απο μοσχάρι. Ντάξει ο καθένας έχει κάποιες συνήθειες. Πχ εγώ θέλω ψάρι μία φορά τουλάχιστον τη βδομάδα, και μία φορά επίσης όσπρια. Δε το κάνω για αποτοξίνωση/δίαιτα ή τύψεις ενοχές κλπ αλλά μου αρέσει να κάνω παραλλαγές. Το τι θα φάμε σήμερα; Κρέας.... με κουράζει.

Πάντως με κάνατε και έβαλα ρεβίθια στο νερό. Και όχι δε θα βάλω μέσα λουκάνικο :p

Link to comment
Share on other sites

Χθες είχα delivery απο Καλαμάτα :clap:

Λαλαγκια και τη μουστάρδα που δεν έβρισκα Αθήνα.

Εκανα μία σαλτσούλα, μία σαλάτα με διάφορα ντοματίνια και παϊδάκια κότας στη σχάρα.

Και επειδή το βράδυ πείνασα (τι πρωτότυπο!!!) έφτιαξα μερικές πιτούλες με τυρί και προσούτο:jump1:

20140405-161727-11518.jpg

20140405-161234-11517.jpg

20140405-161212-11516.jpg

20140405-165213-11519.jpg

20140404-223100-11515.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω ιδέα από μαγειρική, ούτε να βράσω αβγά καλά καλά δεν τα καταφέρνω, αλλά μου αρέσει να χλαπακιάζω! :p

Μετά από ένα καλό γεύμα λοιπόν, σας προτείνω αυτό:

Strawberries1_zpse86642ff.jpg

Φράουλες που τις κάνετε κρέμα στο μούλτι, και προσθέτετε δύο κουταλιές της σούπας Σμετάνα και λίγη ζάχαρη...

Smetana1_zps7c9a3c36.jpg

Link to comment
Share on other sites

τι είναι η σμετάνα;

Είναι ανθόγαλο, που το βρίσκετε σε ρωσικά καταστήματα. Μπορείτε να βάλετε γιαούρτι εναλλακτικά, αλλά κατά τη ταπεινή μου άποψη πάντα, με τη Σμετάνα δεν παίζεται!... :p

Link to comment
Share on other sites

αυτα περιπου τα κανω κι εγω, τι τυρι βαζεις? δοκιμασε γλυκο εμενταλ, και ενα τιπ: παστα ελιας πανω απο το τυρι, και μια κουταλια coleslaw τους παει πολυ

Αν το κάνετε με καλό προσούτο δοκιμάστε με flakes παρμεζάνας σε τσιαμπατα η φοκάτσια, με λίγο ρόκα και βαλσάμικο/ελαιόλαδο απο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

τι είναι η σμετάνα;
τυροκομικό που έχει γεύση κάτι ανάμεσα σε γιαούρτι και βούτυρο
Είναι ανθόγαλο, που το βρίσκετε σε ρωσικά καταστήματα. Μπορείτε να βάλετε γιαούρτι εναλλακτικά, αλλά κατά τη ταπεινή μου άποψη πάντα, με τη Σμετάνα δεν παίζεται!... :p

όχι και όχι

είναι γιαούρτι από κρέμα γάλακτος :)

οι αμερικανοι το λένε και sour cream

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.