Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Παλιό το κόλπο το έχω κάνει πολλές φορές αλλά με ηλεκτρικό :hehe:

Ο λαός απαιτεί αναλυτικό βίντεο - οδηγό με τις χρήσεις ηλεκτρικών εργαλείων στη κουζίνα.

Αν θες μπορώ να σου δανείσω σπαθοσέγα, κολονάτο δράπανο, και να κρατάω τη κάμερα.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Στήθος κοτόπουλου ξεκοκαλισμένο με τη πέτσα του, πρώτα τηγάνι να κρατήσει τα υγρά του και μετά φούρνο. Καπάκι καθάρισμα σε σπαράγγια, λίγη μπαγκέτα με λαδάκι ρίγανη και αλάτι και καλή μας όρεξη :clap:

20140327-154624-11456.jpg

20140327-154710-11457.jpg

20140327-155019-11458.jpg

20140327-162326-11459.jpg

20140327-163230-11460.jpg

20140327-165318-11461.jpg

20140327-165336-11462.jpg

20140327-165340-11463.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το "παπαδημητρίου" μ' άρεσε.

ΑΝ δεν είναι παπαδημητρίου δηλαδή, μήτε να την αγγίξετε λέμε.

:man_in_love:

Σοβαρά τώρα δεν υπάρχει η μουστάρδα του. :D

Απλά το ανέφερα καθώς μέσα στη σάλτσα φαίνονται διάφορα μπαχαρικά κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δυνατός ο μπάρμπας!

Έχω μιλήσει με ιταλούς για την καρμπονάρα. Στα βόρεια της Ιταλίας βάζουν ΜΟΝΟ πεκορίνο.

Στην κεντρική και νότια Ιταλία ΜΟΝΟ παρμεζάνα.

Προσωπικά βάζω και τα 2 (το οποίο είναι λάθος σύμφωνα με όλους τους Ιταλούς).

Πεκορίνο για το αυγό και παρμεζάνα από πάνω από τα μακαρόνια.

Επίσης στο guanciale βάζω πιπέρι στο τηγάνι καθώς ψήνεται...

Το σημαντικό στην καρμπονάρα είναι να μην είναι πολύ κρύα τα μακαρόνια όταν θα βάλεις το αυγό γιατί δεν θα μαγειρευτούν, αλλά ούτε πολύ ζεστά γιατί θα φας ομελέτα με μακαρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Το σημαντικό στην καρμπονάρα είναι να μην είναι πολύ κρύα τα μακαρόνια όταν θα βάλεις το αυγό γιατί δεν θα μαγειρευτούν, αλλά ούτε πολύ ζεστά γιατί θα φας ομελέτα με μακαρόνια.

Πολύ χαίρομαι που βλέπω κόσμο να κάνει σωστά την καρμπονάρα γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω συνταγές με κρέμα γάλακτος :fist:

Επίσης, (δεν είδα το video) η παραδοσιακή, τουλάχιστον στη Σικελία, γίνεται με πανσέτα χοιρινή ή καπνιστή μπριζόλα και όχι μπέικον.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ χαίρομαι που βλέπω κόσμο να κάνει σωστά την καρμπονάρα γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω συνταγές με κρέμα γάλακτος :fist:

Επίσης, (δεν είδα το video) η παραδοσιακή, τουλάχιστον στη Σικελία, γίνεται με πανσέτα χοιρινή ή καπνιστή μπριζόλα και όχι μπέικον.

H παραδοσιακή είναι με guanciale, το οποίο είναι χοιρινός λαιμός, με μπαχαρικά, ωριμασμένος σε κελάρι.

Κάποιοι βάζουν και πανσέτα χοιρινή. Οτιδήποτε άλλο είναι άσχετο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.