Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
Το παρακατω ποστ περιεχει τοποθετηση προιοντων :p

Εχουμε και κλεμε

ριγανη

ντοματα στον τριφτη του μπαρμπαstatham

μοτσαρελα alpiland + ενταμ ολλανδιας σε αναλογια 2 προς 1

μπεικον SPAR

μανιταρια SPAR (κονσερβα ftw μπιτσιζ!)

ζαμπον πλατη creta farm "φιλικο"

αλευρι ΑΛΑΤΙΝΗ

σιμιγδαλι ΑΛΑΤΙΝΗ

ελαιολαδο ποικιλια κορωνεικη

μαγια MAGIC

και λιγο χλιαρο νερο για να γινει η ζυμη συμφωνα με την συνταγη του jamie oliver

before

14+-+1

after

14+-+2

3 κομματια εφαγα :-O

version 1.2

changelog:

-αλευρι κιτρινο απο το μπογιατι

-μπεικον ΥΦΑΝΤΗΣ (ειχε τελειωσει το SPAR, μικρη διαφορα εχουν μεταξυ τους mind you)

-φρεσκα μανιταρια Πολωνιας (τα ειχα παρεξηγησει τελικα !)

-ενταμ γερμανιας (δεν ειχε το ολλανδεζικο, οξω απο το πιατο μου γερμαναραδες ! :wall: )

14+-+1

μπορω να πω οτι βγηκε πολυ τραγανη και διαολεμενα νοστιμη ! :jump:

Link to comment
Share on other sites

version 1.2

-αλευρι κιτρινο απο το μπογιατι

Το μυστικό όπλο της συνταγής σου? Λίγο εκτός θέματος αλλά μου θύμισες ξεχασμένες ονομασίες περιοχών που τώρα έχουν μετονομαστεί: Μπογιάτι, Κουκουβάωνες, Κιούρκα κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Καλως ή κακως παιζουν ολα τα υλικα ρολο, εξισου καλο ειναι ενα πρασινο που φερνει ο βεροπουλος, λεει αλευρι - Λημνου, τα περισσοτερα εχουν γινει για τα μπαζα πλεον, το αλατινη αποτελει εξαιρεση αλλα δεν μπορεις να εκτελεσεις πιστα την συνταγη του jaime oliver με δαυτο.

το ελαιολαδο ειναι επισης πολυ σημαντικο, οσο θυμαμαι κατι πιτσες των 8 και 9 ευρω με ταγκιασμενα λαδια απο κατω ..... :wall: btw μακρια απο το "ελαιολαδο SPAR" που βροντοφωναζει η χαζογκομενα στα ηχεια, δεν γραφει πανω οξυτητα και αυτο δεν ειναι καθολου τυχαιο, οποιος δοκιμασει μια κουταλια σκετο θα καταλαβει τι εννοω :X:

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=2162]GruntGR[/MENTION] της Λήμνου είναι καλό για πίτσα. Αν δε βρίσκεις πιο «περίεργα» αλεύρια, δοκίμασε για πίτσα το 00 που σου έγραψαν πιο πάνω.

Το έχουν τα ΑΒ και μάλλον τα περισσότερα supermarket.

Link to comment
Share on other sites

Χαχαχαχα...ελιωσα με τα σχόλια..

Λοιπόν, το μαγαζί το έμαθα χθες, δεν περνάω συχνά από το σημείο αυτό και πήγα εκεί για το Philly Cheesesteak που βλέπετε στην πρώτη φωτό. Λίγο στεγνό , ελλείψει American/Processed Cheese, αλλά θ το βελτιώσω στην πορεία με προσθήκες.

Το δεύτερο είναι πατάτες ( φρέσκιες ) cheddar/bacon , το τρίτο CheeseCake κεράσι( ή βυσσινο , δεν θυμάμαι ) και το τέταρτο είναι Pancakes με σιρόπι σοκολάτα.

To μαγαζί λεγεται New York Sandwiches, είναι Σινώπης 3 στους Αμπελοκήπους και είναι απέναντι από τον πύργο Αθηνών.

Φάγαμε και άλλα πριν, αλλά το massacre ήταν ταχύ συνάμα....δεν πρόλαβα φωτό.

Βούρ για τοκοπιτιπιτα....:happy2:

Link to comment
Share on other sites

Πρώτη απόπειρα εχτές να φτιάξω γίγαντες στο φούρνο, με αρκετά παραλλαγμένη συνταγή.

κρεμμύδι, πιπεριά, σκόρδο, μαϊντανό, άνιθο, φρέσκια ντομάτα, λάδι, ξύδι, λουκάνικο, μπέικον, γλυκιά πάπρικα.

KSWh1m3.jpg

Link to comment
Share on other sites

ειναι σιγουρα γιγαντες ή το ταψι σου εχει διαμετρο ~1m?

Το έμπειρο μάτι... δεν είχα γίγαντες και έβαλα φασόλια αλλά το μεγάλο μέγεθος, η γεύση παραμένει ίδια.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.