Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Προφανώς περί ορέξεως... ;)

Ενώ δε με χαλάει καθόλου το καλό φαγητό χωρίς αρτύματα, με το φρέσκο ψάρι προτιμώ πάντα ένα καλό λαδολέμονο χτυπημένο σε γαλάκτωμα. Όχι ότι αν ήταν σκέτο θα το άφηνα!

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
Δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να έχεις λαδολέμονο με το ψάρι.

Μπορεί να προβλέπεται σε εστιαρτόρια/ψαροταβέρνες, αλλά θεωρώ πως το ψάρι και σκέτο να το φάς, γεύεσαι την ουσία...

Αντίστοιχα, δοκίμασε να φας σκέτη ντομάτα, χωρίς λάδι, αλάτι...αν είναι καλής ποιότητας, νιώθεις και τη γεύση και το άρωμά της.Ή σε μπριζόλα, μή βάλεις λεμόνι μετά ή ρίγανη πριν...

ισχυει με την προυποθεση οτι εχεις ΑΑ+ πρωτες υλες (πραγμα οχι παντα εφικτο πλεον)

αλλα και παλι μετα εμπλεκεται ο παραγοντας του συνδυασμου γευσεων

κοινως εαν ειναι καλη η ντοματα και σκετη σαν φρουτο ειναι μια χαρα

οταν ομως συνδυαστει με αλλα υλικα το λαδολεμονο/λαδοξυδο λειτουργει και σαν συνδετικο υλικο των γευσεων

πχ στη σαλατα βοηθα καποια υλικα να "ψηθουν" και να μοιρασουν τη γευση τους και στα υπολοιπα

στα ψητα το επιπλεον ελαιολαδο και το λεμονι (προαιρετικα) μετα το ψησιμο

βοηθουν το κρεας να κατεβασει τους χυμους στο πιατο ωστε να μπορεις να βουτηξεις μια ενδεχομενως στεγνη μπουκια απο ενα ξεροψημενο σημειο

Επισης αυτες οι προσθηκες επειδη δρουν και σαν ενισχυτικα γευσης

παιζουν κι αλλο ρολο, εξισορροπουν υλικα που εχουν μεγαλη διαφορα στην ενταση γευσης

τρωγοντας πχ ψητο χταποδι και πινοντας ουζο και μετα τσιμπας και μια αλαδωτη αναλατη ντοματα imho απλα την αδικεις...

αυτα οσο αφορα τα βασικα (λαδολεμονο, ξυδι, αλατοπιπερο, καμια ριγανη, μαιντανο, βασιλικο κτλ)

Τωρα οταν μιλαμε για σαλτσες τοτε σαφως τα πραγματα αλλαζουν

μιας και τιθεται θεμα αλλοιωσης/επισκιασης γευσης

οτι κι αν λεμε εμεις βεβαια, εφοσον εχει να κανει με τον ουρανισκο και τη γλωσσα μας

το θεμα ειναι πολυ υποκειμενικο

Έχω βάλει στο φουρνο σε χαμηλή φωτιά μια angus sirloin (μαριναρισμένη 4ώρες με μπαχάρια στο ψυγείο) πάνω σε ένα στρώμα από κολοκύθια, 3 κύβους αγελαδινό βούτυρο από πάνω και 2 μεγάλες φέτες μπείκον για έξτρα γεύση.. μιαμ μιαμ.. φώτο όταν βγει :p

Έχω βάλει στο φουρνο σε χαμηλή φωτιά μια angus sirloin (μαριναρισμένη 4ώρες με μπαχάρια στο ψυγείο) πάνω σε ένα στρώμα από κολοκύθια, 3 κύβους αγελαδινό βούτυρο από πάνω και 2 μεγάλες φέτες μπείκον για έξτρα γεύση.. μιαμ μιαμ.. φώτο όταν βγει :p

Βλέπω να σου ρίχνει ban ο αστρομπάλος...

Έχω βάλει στο φουρνο σε χαμηλή φωτιά μια angus sirloin (μαριναρισμένη 4ώρες με μπαχάρια στο ψυγείο) πάνω σε ένα στρώμα από κολοκύθια, 3 κύβους αγελαδινό βούτυρο από πάνω και 2 μεγάλες φέτες μπείκον για έξτρα γεύση.. μιαμ μιαμ.. φώτο όταν βγει :p

Αλήθεια μένουμε ΠΟΛΥ κοντά για να προκαλείς έτσι...

Εκτός ότι λιώνει στο στόμα η γεύση είναι :drool:

attachment.php?attachmentid=60705&stc=1&d=1392816660

βγαλε το μπεικο και εχεις και το δικο μου λαικ ! :hehe:

βγαλε το μπεικο και εχεις και το δικο μου λαικ ! :hehe:

Βλάσφημε :mad: Bacon > all

[MENTION=6176]Delijohn[/MENTION] Για μεσημεριανό ενδιάμεσα στη δουλειά ήταν :p

Βλάσφημε :mad: Bacon > all

:sorry: αλλα για μενα τα πνιγει ολα το μπεικον. Οποτε ή δε βαζεις καθολου ή πας για epicmeal σκηνικα :p

Έπιασα ζυμάρι, στόλισα πίτσα, έψησα πίτσα, ΚΑΙ ΤΟ ΜΠ****ΛΟ κόλλησε στο ταψί και έγιναν όλα μ**** καπέλο:wall:. Έ πάνω στην απελπισία μετά,παρήγγειλα αυτά. Χτύπησα και έναν freddo σκέτο και στάνιαρα.

1959426_752254488118193_236281531_n.jpg

[MENTION=23]DJD[/MENTION] εγώ δεν ήξερα καν τι είναι η angus sirloin, αλλά το googlαρα και γι'αυτό περίμενα κάτι πιο μεγάλο.. :hehe:

π.χ.

Black+Angus+Sirloin+Cropped.jpg

[MENTION=15350]fatal[/MENTION] βάλε λίγο λάδι ή πέτα στο ταψί λίγο καλαμποκάλευρο την επόμενη φορά.

Έβαλα και λάδι και αλεύρι μάλλoν το ταψί είναι χαλασμένο :p

Απλά βάζε αντικολλητικό χαρτί.

[MENTION=23]DJD[/MENTION] ωραίο το πιάτο, αλλά για τη φωτογραφία έπρεπε να βγάλεις το μπέικον! Είναι σαν να βλέπεις χορό της κοιλιάς με μπουφάν :-)

Mobile

Πλιγουρι με μοσχαρισιο ποντικι και ντοματα <3

14+-+1

Μπολικο ζουμι επιτηδες για να κανω και παπαρα μετα ( με ριζογκοφρετες :tw: )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.