Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Karmen όλα ωραια, όλα καλά. Τα δύο πρώτα να μην τα βλέπω όμως :red:

Θα σου πω τι έχω παρατηρήσει. Ενα μεγάλο ποσοστό της νεολαίας (όχι μόνο στο Lab αλλά γενικά) βλέπει σουβλάκι/πίτσες/μπεργκερς και τρελαίνεται και βλέπει ρεβίθια και νομίζει ότι είναι φασόλια :p. Ή βλέπει ένα μεγάλο ψάρι και αηδιάζει.

Γενικά όλα είναι καλά και απαραίτητα. Και το ψάρι και τα όσπρια και τα χορταρικά, όλο κρέας κρέας κρέας δε λέει :)

Α και μη ξεχαστώ, ξέρω πολλούς που τα απορρίπτουν χωρίς να έχουν καν δοκιμάσει :p

εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
Στην κατηγορία που έχει δοκιμάσει και τα απεχθάνεται. Αυτά και τις μπάμιες.. :look:

Εγώ πάλι, από τις παραπάνω φωτογραφίες τους γαύρους και τα ρεβίθια θα κρατούσα :-).

Για τις μπάμιες ουδέν σχόλιο, ιερόσυλε!

Mobile

πω,πω δεν ειναι να μπαινει κανεις σε αυτο το θεμα παω να κανω την βραδυνη καταδρομη στο ψυγειο!!!!

...ευτυχως που δεν κανω διαιτα...:whistle2:

Ορίστε και το ψωμάκι!

Psomi1_zps74598575.jpg

Αν παρατηρήσετε καλά τη φωτό, θα δείτε και την άχνα που βγαίνει από πάνω!

Psomi2_zps1ec6f840.jpg

μέγα λάθος να μπαίνεις νηστικός στο παρόν νήμα, θα μάθεις :)

ρεβύθια: δε μου αρέσουν ιδιαιτέρως, προτιμώ φακές αλλά έχει μια πολύ καλή σαλάτα με ρεβύθια το Μάνη Μάνη στο Κουκάκι.

Για να μην μας τη λες όμως κυρία κι εμείς ρεβύθια φάγαμε προχθές σε μορφή στραγαλιού :p

Εγώ πάλι, από τις παραπάνω φωτογραφίες τους γαύρους και τα ρεβίθια θα κρατούσα :-).

Για τις μπάμιες ουδέν σχόλιο, ιερόσυλε!

Mobile

ΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑ... :whip:

Φακές, φασολάδες κλπ, είναι ωραία, ειδικά με τυρί και σαλάτα υπερπαραγωγή. Ρεβύθια, παστά ψάρια και μπάμιες αστα.. :red::red::red::red::red::hang2::hang2::hang2:

Τελικά θα πρέπει οι κύκλοι της γεύσης να συμβαδίζουν με τους κύκλους της ζωής.

Κι εγώ πιτσιρικάς ήθελα όλο πατάτες τηγανητές και μπιφτέκια ή μπριζόλες (η μακαρονάδα δεν μου πολυάρεσε γιατί την έκαιγε η μάνα μου με βούτυρο και μου μύριζε). Από τα έτοιμα, ανέκαθεν ήμουν εραστής του σουβλακίου. Τα όσπρια τα θεωρούσα αηδία. Όταν είχαν ανοίξει τα Joe Weider εδώ, πήγαινα αργά το βράδυ και μετά βουρ στα Wendy's της Κηφισιάς για εκείνο το φοβερό bacon mushroom melt.

Όντας φοιτητής την περίοδο των τρελών αγελάδων στο Λονδίνο, το τι Burger King, McDonalds, KFC & Pizza Hut κατανάλωσα δεν περιγράφεται. Άσε που είχα ταράξει τα κεμπάπ. Όταν επέστρεφα Ελλάδα ήθελα σουβλάκι και κάτι σε παστίτσιο (άντε το πολύ και κανένα λαχανοντολμά) αφού η σπιτική κουζίνα άρχισε να μου λείπει στο εξωτερικό,

Γυρνώντας πίσω και αφήνοντας τα χρόνια να περάσουν, έμαθα νέες γεύσεις. Κάνοντας παιδιά μυήθηκα στην μυθική γεύση της μπισκοτόκρεμας και της φρουτόκρεμας (όχι έτοιμες). Και η farin lactee καλή ήταν απ' ότι θυμάμαι. Εκεί έμαθα και το πόσο σημαντικό είναι το καλό πρωϊνό.

Tέλος, ήρθε η σπιτική κουζίνα να πάρει την μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις μου. Είδα πως οι περισσότερες γεύσεις που απέφευγα ήταν τελικά περισσότερο θέμα άρνησης. Επίσης υπάρχουν φαγητά που τα έφαγα από άλλο μάγειρα και ενώ πριν τα είχα αποκλείσει τελικά με κατέκτησαν. Ίσως σε όλα αυτά να παίζει ρόλο βέβαια και αναζήτηση καθαρότερων μέσων διατροφής λόγω ηλικίας. Οι καταχρήσεις του παρελθόντος (λίπη, τσιγάρα, ποτά, κλπ.) αφήνουν πάνω σου σημάδια που όσο περνούν τα χρόνια μένουν και δεν σβήνουν. Η θέα ενός burger ουρανοξύστη με μπέικον, τυριά και λοιπές σως να ξεχειλίζουν είναι μεν εντυπωσιακή αλλά τελικά καταλαβαίνεις πως είναι περισσότερο θέμα marketing παρά γεύσης. Καλή εβδομάδα.

Κι εμένα δε μου αρέσει το βραστό κουνουπίδι, μου βρωμάει, έτσι το απέφευγα. Μια συνάδελφος στο γραφείο όμως μου έδωσε ωμό με λάδι. Ήταν ωραίο.

Το βραστό είναι οριακά εμετικό :p Στο φούρνο όμως με παρμεζάνα και κομματάκια μπέικον είναι σούπερ.

Την έφτιαξα την meatza.

Ένα κιλό κιμά με μπαχάρια και 2 αυγά

DSyKzkP.jpg

Έτοιμη..

tf6Cc03.jpg

και 2 κομμάτια..

vWXE12m.jpg

Ωραίο πράμα..

Για πειτε κανενα τυρι που να ειναι καταληλλο για την παραπανω χρηση αλλα να ΜΗΝ φτιαχνεται απο αγελαδινο γαλα. Μονο η γραβιερα μου ερχεται στο μυαλο, αλλο ?

Πολλές γραβιέρες είναι από αγελαδινό γάλα (πχ νομίζω της Νάξου που είναι κι ονομαστή, είναι κυρίως από τέτοιο). Αντίθετα, σχεδόν όλα τα κασέρια (επειδή είναι ΠΟΠ) είναι από αιγοπρόβειο γάλα. Μπορείς να δοκιμάσεις και κανένα ανάμικτο, όπως το Λογάδι που είναι 50-50. Και το αιγοπρόβειο λαδοτύρι (πχ Μυτιλήνης, επίσης ΠΟΠ) λιώνει καλά, αλλά έχει πιο έντονη γεύση και δεν ξέρω αν θα είναι του γούστου σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.