Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Απο χθες είχε περισσέψει λίγο σταμναγκάθι. Μου έφερε και ένας φίλος φαγκρί σε φέτες ε δεν ηθελε και πολύ να βρω το μεσημεριανό μενού.

Λάδι και κρεμμύδι, πιπέρι, δεντρολιβανο για άρωμα

20140112-145923-10833.jpg

Τα βαλα σε μία άκρη και έβαλα το ψάρι. Το ρόδισα σε δυνατή φωτιά για να μείνουν μέσα τα υγρά του.

20140112-150001-10834.jpg

20140112-150109-10835.jpg

Το γύρισα το ρόδισα και απο την άλλη μεριά

20140112-150430-10836.jpg

και έρχεται το μαγικό :turn:

20140112-150501-10837.jpg

^^Με αυτό το τρόπο δε θα χαθούν υγρά απο το ψάρι και θα γίνει κάτι σα γάστρα.

Αφού ψηθεί (αρχίζει και φαίνεται ότι ξεκολλάει το ψάρι απο το κόκκαλο) έσβησα με λεμόνι. Το ξανασκέπασα, μετά το έβγαλα απο τη φωτιά και το άφησα 5 λεπτά να ξεκουραστεί

20140112-151008-10838.jpg

μέχρι να ξεκουραστεί ετοίμασα το πιάτο

20140112-151222-10839.jpg

Εβαλα το ψάρι με μερικές κουταλιές απο το ζωμό που έβγαλε και καλή μας όρεξη :)

20140112-151443-10840.jpg

20140112-151604-10841.jpg

Link to comment
Share on other sites

το χω ρίξει στα ψάρια τελευταία. Μπακαλιάρος σήμερα αλλά όχι ο κλασικός με τη σκορδαλιά απο δίπλα.

Μικρές πατάτες και μέσα λαδάκι, λίγο νερό, μουστάρδα και ζωμός κότας

Σκεπάστηκαν και μπήκαν φούρνο.

20140116-145149-10879.jpg

Αφαίρεσα το δέρμα απο το μπακαλιάρο και για να μην έχω πυροτεχνήματα όταν τον βάλω τηγάνι αλλά και να μην είναι νερουλός (κατεψυγμένος γαρ) τον έβαλα σε χαρτί κουζίνας

20140116-154907-10880.jpg

20140116-160251-10884.jpg

Οι πατάτες σχεδόν έτοιμες. Τις πατάμε λίγο απο πάνω (όχι να λιώσουν απλά να κάνουν ένα άνοιγμα σαν pacman LOL) και προσθέτουμε μέσα

βούτυρο

κρεμμύδι φρέσκο

Λίγο σκόρδο αν μας αρέσει

Αλάτι

Πιπέρι

Χυμό απο ένα λεμόνι

Τις επιστρέφουμε στο φούρνο κάνουμε και ένα γύρισμα μέχρι να τραβήξουν μέσα τους πλέον όλα τα υγρά και να ροδοκοκκινίσουν.

20140116-155406-10882.jpg

20140116-155604-10883.jpg

Κουρκούτι (μπύρα, αυγό, αλεύρι, πιπέρι) και ο μπακαλιάρος στο τηγάνι

20140116-162243-10885.jpg

καλή μας όρεξη :)

20140116-163251-10886.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αγάπη , εντυπωσιακό !!! :)

Και μοιάζει πεντανόστιμο!

Το πορτοκαλί κρεμοειδές τι είναι στην τελευταία φώτο?

Χρόνος περίπου 45 λεπτά?

Καλή χώνευση !!!

:T:

Link to comment
Share on other sites

καρότο είναι σε λεπτές φέτες με λίγο λάδι από πάνω. Καμία σχέση με κρεμώδες :hehe:

Για το χρόνο νομίζω μισή ωρίτσα όχι παραπάνω. Οι πατατούλες ψήνονται τσακ μπαμ και ταυτόχρονα έγινε και ο μπακαλιάρος

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] δοκιμασε παγκασιους φιλετο αμα δεν το εχεις κανει ηδη ! 5-6 ευρω/kg παιζει εδω στον Βεροπουλο, γινεται ψαροσουπα με γαριδες / στο ταψι / ακομα και τηγανητος χωρις κουρκουτι

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραία κουβέντα ανοίξαμε!

Το παγκάσιους -όπως καλά ειπώθηκε- είναι κάτι σαν.... την μακαρονάδα.

Είναι μια καλή βάση, για να φτιάξεις γεύσεις πάνω του!

Ας πούμε σκέτο τηγανητό, όπως ο μπακαλιάρος, δεν λέει και πολύ, αλλά πλακί μεταμορφώνεται !

(αν δεν κάνω λάθος έχω ανεβάσει εδώ αυτή τη συνταγή)

Όποιος όμως θέλει να του δώσει την ευκαιρία να αναδείξει τις χάρες του, μπορεί να το φτιάξει και λεμονάτο στο φούρνο,

αυτό τουλάχιστον έκανε εγώ προχθές!

Πλύσιμο καλό και στρώσιμο στο ταψί, ας είναι και στριμωχτά, θα μαζέψει !

Και προετοιμασία της "σάλτσας", κρασί ( 2 ποτήρια), λεμόνι (τρία μέτρια) και δυο κουταλιές μουστάρδα μαλακιά!

DSCN7061-large_zps33268fc5.jpg DSCN7064-large_zps03364ca3.jpg

Λίγο νερό, λάδι, ρίγανη από το κήπο και θυμάρι μια πρέζα, πιπεράκι και μια κουταλιά του γλυκού πάπρικα (αυτή μπήκε μετά την φώτο :) )

Καλό ανακάτεμα και σερβίρισμα στο ταψί, να κολυμπήσουν για τελευταία φορά τα ψαράκια μας!

DSCN7065-large_zpsd811faad.jpg DSCN7066-large_zpsd119cb5e.jpg

Στη συνέχεια, με το που θα το βάλουμε στο φούρνο (200 βαθμούς, αέρας), θα ασχοληθούμε με το σαλατικό μας, μπρόκολο !

DSCN7067-large_zps25bcecc5.jpg DSCN7069-large_zpsabf6d66e.jpg

Χωρίς να ξεχνάμε το ψαράκι -το οποίο "διψάει" και πίνει πολύ γρήγορα την μαρινάδα του- βάζουμε να βράσει το μπρόκολο κι ένα ... πιάτο στην κορφή!

DSCN7070-large_zpsf9908cf1.jpg DSCN7074-large_zpsa9140854.jpg

Τώρα θα μου πείτε τι δουλειά έχει το πιάτο και μάλιστα όχι σαν σκέπασμα , αλλά κανονικά βαλμένο.

Λοιπόν, το μυστικό σε αυτά τα χορταρικά που έχουν απαλές γεύσεις, είναι να βράσουν σε όσο γίνεται λιγότερο νερό

( και στον ατμό ακόμα καλύτερα!), οπότε, με το πιάτο πιέζουμε τα μπρόκολα κάτω και έτσι χρησιμοποιούμε πιο λίγο νερό.

Εδώ, κάτι ακόμα, καλό είναι το νερό -κρύο- να το έχετε μετρήσει με το μπρόκολο μέσα.

Άν δεν το κάνατε, κανονίστε να έχει η κατσαρόλα λίγο παραπάνω , και μόλις βάλετε το μπρόκολο και πιάτο μέσα στο καυτό νερό,

αφαιρέστε με μια κουτάλα όσο περισσεύει!

Το μπρόκολό μας δεν αργεί , αλλά ας ρίξουμε μια ματιά και στο ψάρι μας, το οποίο ήθελε γύρισμα!

(Φαρδιά επίπεδη κουτάλα και βοήθεια με μια άλλη μικρότερη , και το ψάρι δεν θα διαλυθεί!

Αλλά και το μπρόκολο , με αυτά ... έβρασε!

Ώρα για να πατήσουμε ένα ... "φρένο"!

DSCN7089-large_zpsdbd4b6a3.jpg DSCN7088-large_zpsc6749eb4.jpg

Όπως βλέπετε, η κατσαρόλα όλόκληρη μπήκε στην γούρνα του νεροχύτη που έχει κρύο νερό !

Καλό είναι να ελέγχουμε με το χέρι και μόλις αυτό ζεσταθεί από την βραστή κατσαρόλα , το αλλάζουμε μια φορά ακόμα, με φρέσκο κρύο.

Έτσι το μπρόκολό μας, σταματά να "βράζει", γιατί το νερό της κατσαρόλας κρύωσε !

DSCN7090-large_zps276c9fea.jpg DSCN7094-large_zps06ba8597.jpg

Γιατί όλη αυτή η φασαρία θα μου πείτε, μα για να μείνει το λαχανικό τραγανό και πράσινο,

διαφορετικά, με την κάψα του νερού, θα παραβράσει και θα σκουρήνει!

Φρέσκο τραγανό και πρασινούλι λοιπόν, θα μας κάνει μια ωραία συνοδευτική σαλάτα για το ψάρι μας!

Ψάρι το οποίο όμως έγινε!

Ήπιε όλα τα ζουμιά του και απορρόφησε όλα τα αρώματα της μαρινάδας του!

Παρέα με το μπρόκολο λοιπόν, πάμε για φαγητό!

DSCN7103-large_zpse2c9639f.jpg DSCN7104-large_zps74190fbe.jpg

Όπως βλέπετε το ψαράκι δεν στέγνωσε τελείως, το έχει το ζουμάκι του!

Αλλά και το μπρόκολό μας, μοιάζει ολόφρεσκο!

DSCN7111-large_zps3e7aca54.jpg DSCN7113-large_zps5a3c4080.jpg

Σερβίρισμα (διαίτης :( ) λοιπόν !

Με λίγο πιπεράκι στο μπρόκολο και ταμπάσκο στο ψαράκι μας!

DSCN7108-large_zpscebdf93d.jpg DSCN7107-large_zps6bcca752.jpg

Και καλή μας όρεξη ! ! !!

DSCN7109-large_zps896d0715.jpg

Οι φωτογραφίες το αδικούν το φαγητό αυτό, αλλά όποιος δεν έχει δοκιμάσει αυτό το συνδυασμό , να το κάνει ,

η γεύση είναι απίθανη (ακόμα και αν δεν βάλεις ταμπάσκο!!! ;) )

Καλή μας όρεξη!

:D

Link to comment
Share on other sites

Εξαιρετικές επιλογές σ' αυτή την σελίδα. Το ψάρι με λαχανικά ή χορταρικά είναι καταπληκτικό. Είναι κρίμα που η νεολαία μαθαίνει στις αμερικανιές του στυλ bbq (hillbilies) boys και στα γρήγορα ταχυφαγεία αντί να εκτιμήσει την παραδοσιακή κουζίνα. Τα σέβη μου στους [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] και [MENTION=15018]Seafalco[/MENTION] για τα πιάτα τους.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=14013]Ταμτάκος[/MENTION]

Παρότι δεν το παίρνω προσωπικά (πιθανότατα δεν εμπίπτω και στη "νεολαία" που λες), θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με τον αφορισμό. Μπορεί κάποιος να απολαμβάνει και το κρέας και το ψάρι και τα λαχανικά και να τα εκτιμά εξίσου. Ούτως ή άλλως, ένα καλό bbq δεν έχει τίποτα το "ταχύ". Εδώ τουλάχιστον, ελπίζω ότι έχουμε χώρο για όλα τα γούστα!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.