Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Απλά πράματα σήμερα. Χειροποίητο πεινιρλί με χωριάτικο λουκάνικο, κασέρι, σάλτσα ντομάτας και μανιτάρια :beer:

To πιάτο είναι τόσο μεγάλο που χωράει οικογενειακή πίτσα.. Οπότε ήταν αρκετά χορταστικό!

1451370_713004302043212_1806077315_n.jpg?oh=96e11ee83055250728590f80f32a1224&oe=52A26882&__gda__=1386477334_093b4bdbe652933503a003aa95f356f5

Link to comment
Share on other sites

Κάτι που χρωστάω....

Σούπα Μινεστρόνε

Υλικά:

150gr Ελαιόλαδο
3+1 λίτρα νερό
2κ.σ. τοματοπελτέ
1 τομάτα στον τρίφτη
3-4 κρεμμύδια ξερά λεπτό καρέ
4-5καρότα καρέ
1 κολοκύθι στρογγυλό (2 κολοκύθια μακρόστενα)
2 πράσα λευκά ψιλοκομμένα
3 κλωνάρια σέλερυ (χωρίς πολλά φύλλα) ψιλοκομμένα
1 πατάτα μεγάλη καρέ
1/4 Λάχανο λευκό φριζέ ( λεπτές λωριδες...βάζετε όσο θα βάζατε σε μια ατομική συνοδευτική σαλάτα)
70gr φασόλια λευκά ξερά ( προβρασμένα 20 λεπτά)
80gr μακαρονάκι κοφτό
3 καρφάκια γαρύφαλο
5-6 κόκκους πιππέρι μαύρο
4 φύλλα δάφνης
250gr μπέηκον λεπτό καρέ
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο
Πάπρικα γλυκιά
Πιπέρι Κόκκινο καυτέρο ( cayenne)
Βασιλικό ψιλικομμένο
Παρμεζάνα
Κρουτόν/ Κριθαροκούλουρο



Υλικά παραλλαγές :

Αντί για μπέηκον η συνταγή έλεγε πάπια καπνιστή...ότι βρίσκετε ή γουστάρετε...
4 φύλλα ψιλοκομμένα βασιλικό ( δεν είχα, δεν πρόλαβα να πάρω άλλο γλαστράκι)
3-4 φυλλα φασκόμηλο
Αν θέλετε αφαιρεείτε το κολοκύθι, το πρόσθεσα εγώ...
Αν θέλετε αντί για παρμεζάνα βάζετε πεκορίνο, γραβιέρα αμφιλοχίας κεφαλοτύρι ή κάτι αλμυρό γενικά...

Προετοιμασία :

Κόβετε τα υλικά όπως στην λίστα παραπάνω...για να τα έχετε έτοιμα και να προσέχετε τους χρόνους

1_zpsa19c0971.jpg


Εκτέλεση :

Λάδι στην κατσαρόλα και ζεσταίνετε στο φούλ


2_zps7dfc6835.jpg

Προσθέτετε πρώτα το ξερό κρεμμύδι

3_zps72bc5f9b.jpg


Κατόπιν τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από την πατάτα, το λάχανο,τα φασόλια και την τομάτα

4_zps42594ba6.jpg

Σωτάρετε με συνεπές ανακάτεμα, ώστε να μην κολλήσουν/ χρωματιστούν

Προσθέτετε το μπέηκον μετά από το επαρκές σωτάρισμα. Τα λαχανικά πρέπει να έχουν μαλακώσει αρκετά και να έχουν βγάλει τα ζουμιά τους. Συνεχίζετε για 5-6 λεπτά

Προσθέτετε την τομάτα και τον πελτέ.Συνεχίζετε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτετε τα προβρασμένα φασόλια, το λάχανο και την πατάτα. Μετά από ανακάτεμα 2 λεπτών,προσθέτετε τα 3 λίτρα νερό.

5_zps0819a7ed.jpg


Αφού ξαναπάρει βράση ( αν έχετε βραστήρα βάζετε νερό ήδη ζεσταμένο και συνεχίζετε πιό γρήγορα) προσθέτετε τα μπαχαρικά ( δάφνη, γαρύφαλλα, πάπρικα, κόκκους πιπεριού ). Όχι αλάτι ακόμη.Μετά από 5 λεπτά χαμηλώνετε τη φωτιά από το Max στο 70%. Καπάκι On ( σε λοξό mode, κουτάλα βοηθάει για στήριγμα). Το εξτρα 1 λίτρο νερού το προσθέτουμε στην πορεία αφού το έχουμε βράσει, ώστε να έχει ζουμί η σούπα και να βοηθάει στο μαγείρεμα.

6_zps71806de7.jpg


Βράζετε ώσπου να μαλακώσουν και να έχετε μια πλούσια γεύση λαχανικού στο ζουμί. Μετά από 35-40 λεπτά, βάζετε αλάτι, φασκόμηλο και κόκκινο πιπέρι...το αλατοπίπερο κατά βούληση. Επίσης προσθετετε και το βασιλικό.

Περιμένοντας για το μακαρονάκι , πίνετε κ λίγο τσικουδιά

7_zps76536238.jpg


Όταν ( περίπου μετά από 12-15 λεπτά) έχουν μαλακώσει όλα ( το καρότο και το φασόλι είναι καλοί δείκτες του αν ειναι έτοιμη η σούπα) τότε χαμηλώνετε τη φωτιά στο 1/3 και βάζετε το μακαρονάκι. Προαιρειτικά φτιάχνετε τη σούπα χωρίς αυτό και κάθε φορά που ζεσταίνετε για να σερβίρετε βάζετε την ανάλογη ποσότητα για να μένει στιβαρό και όχι υπερ-φουσκωμένο....κάτι σαν al-dente την ώρα που τρώγεται η σούπα....

Από τη στιγμή που βάζουμε το μακαρόνι, σε 7-8 λεπτά είναι έτοιμη ( το μακαρόνι πρέπει να μασιέται, να μην είναι σκληρό).


8_zps59edb914.jpg

Σερβίρισμα :

Σε μικρά βαθειά μπωλάκια γεμίζουμε ώστε να είναι ομοιογενές το μείγμα ( και λαχανικά που είναι στον πάτο κυρίως αλλά και ζουμί) και τρίβουμε φλούδες παρμεζάνα ( χοντρές ) και προσθέτουμε τα κρουτόν/παξιμάδια.


9_zps0235e54c.jpg



10_zpsb768ac29.jpg

Συνοδευτικά :

2 φορές την έχω φτιάξει με ροδέλες χωριάτικο λουκάνικο και μπούκοβο και έπαιξε επιτόπιο Nurnburgring μετά...όσοι το αντέχετε θα γουστάρετε, όσοι όχι θα απολαύσετε μια εξαιρετική ζεστή λαχανόσουπα ετσι κι αλλιώς...
Ελίτσες ΚΑΛΑΜΩΝ για να γουστάρετε φουλ και έξτρα ψωμάκι βοηθάνε επίσης...
Ρακί/Τσικουδιά/Τσίπουρο ΟΠΩΣΔHΠΟΤΕ!!!!




Υ.Γ. Έφτασα σχεδόν τα "σεντόνια" του Seafalco, "δεν περιγράφω άλλο" :hehe:

Υ.Γ. .Ερχονται και οι φωτό...κινητό γαρ... :jester:

Link to comment
Share on other sites

Ναι !

Είναι αυτό που λένε, πρόσεχε τι εύχεσαι...μπορεί να γίνει πραγματικότητα! :hehe:

Υποδειγματικός! ! ! !

:yu::yu::yu::yu:

Αναμένουμε και τις φωτό για να ανασκουμπωθούμε, κρύο κάνει, σούπα θα φτιάξουμε .... μια χαρά θα περάσουμε!!! :D

Edit: Δεν έχω λόγια ! :T:

Τέλειο φαίνεται και με τα κρύα που πλάκωσαν...... θα σου πω σύντομα πως μου φαίνεται και μένα!!! :hehe::hehe:

Ευχαριστώ πολύ ! ! !

:yu::yu::yu:

Link to comment
Share on other sites

Νταχ ελεος δλδ ανακατεύτηκα.

Οι μπριζολες ειναι εντελως αψητες.Οχι εχουν απλα λιγο αιματακι μεσα ακομα,ειναι ΑΨΗΤΕΣ.:bad:

Πηραν απλα λιγο χρωμα απ εξω και τελος.

Link to comment
Share on other sites

Νταχ ελεος δλδ ανακατεύτηκα.

Οι μπριζολες ειναι εντελως αψητες.Οχι εχουν απλα λιγο αιματακι μεσα ακομα,ειναι ΑΨΗΤΕΣ.:bad:

Πηραν απλα λιγο χρωμα απ εξω και τελος.

Άλλοι τρώνε το κουνουπίδι ωμό, άλλοι βρασμένο.

Άλλοι τρώνε τις μπριζόλες καμμένες, άλλοι με δύο γρήγορα καψαλισματάκια.

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, και ποτέ δεν απορρίπτω φαγητό πριν το δοκιμάσω, όσο ξένο και να φαίνεται εκ πρώτης όψεος :)

Link to comment
Share on other sites

Ναι το ιδιο ειναι ωμο κουνουπιδι με ωμο κρεας.:blink:

Απλα σιχαμενο.Τελος.

Επισης η μπριζολα αν δεν εχει κοκαλο να γλειψεις και λιγο ξιγκακι κολημενο πανω στο κοκαλο απλα δεν.Οσο νοστιμο και αν ειναι το κρεας.

Για το περι ορεξεως φυσικα συμφωνω.Αν θελει να φαει ο αλλος ωμο κρεας fine by meeee!Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα πω και μπραβο.

Για να ερθει να φαει μια μπριζολα τιγκα στο λιπος στο τζακι στα καρβουνα οπως την ψηνουμε εμεις και το συζηταμε παλι;)

Α και οταν μιλαω για καρβουνα εννοω καρβουνα απο ξυλα που καηκαν πριν 5 λεπτα και οχι καρβουνα του εμποριου..

Αλλιως ψηνεται το κρεας...

Link to comment
Share on other sites

Ειρήνη υμίν. Το 'πε ο άνθρωπος, εμείς έτσι τις τρώμε (rare), εσείς αν θέλετε ψήστε παραπάνω. Το συγκεκριμένο κομμάτι -που πολύ δύσκολα το βρίσκεις ατόφιο σε ελληνικό χασάπικο- μπορείς να το περάσεις ένα-δύο λεπτά από κάθε πλευρά να σφίξει και μετά να το κόψεις λεπτές φέτες και να τις ξαπλώσεις κι αυτές για ψήσιμο. Δε θα είναι τόσο ζουμερό, αλλά είναι εξαιρετικό για fajitas. :drool:

Link to comment
Share on other sites

να σε δω να δοκιμαζεις, και δεν θελω τιποτα αλλο: :p

attachment.php?attachmentid=59645&stc=1&d=1386450646

[ATTACH]59645[/ATTACH]

Αν σου πω ότι το πρόβλημά μου είναι ότι εδώ δεν βρίσκεις (Χρειάζεται και know-how η ετοιμασία!)? Το άλλο που θέλω είναι αυτές χοντρές ζουμερές κάμπιες που ψήνουν στα κάρβουνα μέσα σε φύλλα μπανάνας.

edit: Μια σελίδα που βρήκα στα γρήγορα με πολλά βρώσιμα μαμούνια:

Bug-a-Boo’s or Grubs Up | Eat The Weeds and other things, too

Link to comment
Share on other sites

Αν σου πω ότι το πρόβλημά μου είναι ότι εδώ δεν βρίσκεις (Χρειάζεται και know-how η ετοιμασία!)? Το άλλο που θέλω είναι αυτές χοντρές ζουμερές κάμπιες που ψήνουν στα κάρβουνα μέσα σε φύλλα μπανάνας.

edit: Μια σελίδα που βρήκα στα γρήγορα με πολλά βρώσιμα μαμούνια:

Bug-a-Boo’s or Grubs Up | Eat The Weeds and other things, too

Θύμισε μου να σε βάλω σε ignore list :sorry:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.