Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

γρήγορο pizza-hack είναι να χρησιμοποιήσεις αραβικές πίτες για βάση, αν βέβαια σου αρέσει το thin & crispy.

Είναι και ψημένες οπότε ότι ψήσιμο χρειάζονται τα υλικά

Προσωπικά προτιμώ φρέσκες "ελληνικές" πίτες. Είναι πιο αφράτες αν και ξεροψήνονται από κάτω, έχουν λακάκια για να κρατάνε πιο πολλή σάλτσα και ειδικά όσες είναι με μαγιά έχουν πιο πλούσια γεύση.

Αυτές που βρίσκω ζεστές από το φούρνο είναι σχεδόν εφάμιλλες με φρέσκια ζύμη.

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Απόψε έκανα ένα γευστικό πείραμα, βάζοντας μαζί κοτόπουλο, λουκάνικο, μοσχαρίσια μπριτζόλα και κομμάτια από χοιρινό καλαμάκι.

5s53.jpg

i7yx.jpg

y6ch.jpg

Αποτέλεσμα.

qhif.jpg

se69.jpg

ΑΑΑΧΧΧΧΧΧ! ! ! ! ! ! ! :jump:

Πάω να κλάψω ! ! ! ! ! :(

Α ρε Νίκο τι μας έκανες βραδιάτικα!!!! :drool::drool::drool::drool:

{Συνέχισε καλά πας! :) }

:dance3::dance3::dance3:

Ευτυχώς που πριν λίγο έγαφα τη σαλατούλα μου με μια κονσέρβα τόνο και δε πεινάω!!

μπράβο Lakis, ευτυχώς άνοιξα το θέμα φαγωμένος. Υπάρχουν κάποιοι κύριοι και κυρίες που αξίζει να τους ποστάρεις τέτοιες φωτογραφίες τέτοια ώρα. Κουτί με μπεζέδες, καλά, σε μαύρη λίστα κι ο παραπάνω κύριος, γιορτάζει κι εντός του μηνός να το θυμηθείτε τι θα ζητήσετε!

Edit: μαζί το σκεφτήκαμε Πέτρο το «ευτυχώς»

Αγίου Δημητρίου στο σπίτι... και σκάει ξάδερφος του μπαμπά μου που μεγάλωσαν μαζί σαν αδέρφια. Το δώρο του;;; Το βλέπετε παρακάτω..

Σίγουρα έχετε φάει δημιουργίες του, όχι τόσο σε μεγάλα κρουαζιερόπλοια (απίθανο), μα σε ακριβά μαγαζιά κυρίως στην παραλιακή.

Περιττό να σας πω πως είχαν χαζέψει όλοι και άφησαν όλα τα φαγητά απλά για να φάνε σαλάτες! :hehe:

3u4b.png

jgfo.png

xuh0.png

qp5k.png

1vco.png

om0f.png

Κυκνάκι... από μήλο. Βρέχουμε με λεμονάκι για να μη μαυρίσει το μήλο.

dvxj.png

5rak.png

H στεναχώρια του; Που δεν έφερε υλικά για να μεγαλουργήσει!

Έχω δει σκαλισμένο κεφάλι λιονταριού πάνω σε ολόκληρο καρπούζι και το μεγαλύτερο που έχει κάνει, είναι σκάλισμα σε πάγο τον Παρθενώνα. Δεν έχει σπουδάσει πουθενά και ότι κάνει, είναι εντελώς... "raw talent"!

Εδώ ούτε αχ!! ούτε βαχ!!!

Απλά υποκλίνομαι !! :clap:

Εγώ πάντως θα είχα πρόβλημα να χαλάσω τις σαλάτες για να τις φάω! ! ! !:giveup:

Τουλάχιστον στην αρχή!

:D

Η ανθοδέσμη έμεινε μετά.. απλά κάποιοι τσίμπησαν κάνα λελουδικό γιατί δεν πίστευαν πως ήταν αληθινά! :jester:

Μακαρόνια φούρνου

Μακαρόνια φούρνου για απόψε, μία συνταγή που θα χρειαστεί λίγη δουλίτσα σε σχέση με τα παραδοσιακά μακαρόνια, αλλά θα σας αποζημιώσει σίγουρα στο τέλος.

Σας παραθέτω τη συνταγή βήμα προς βήμα και σας υπενθυμίζω ότι δεν είναι διαίτης!

Ξεκινάμε με τα υλικά, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και γλυκιά πιπεριά.

sul9.jpg

Ψιλοκομμένο μπέικον και λίγη πιπεριά σε λωρίδες.

f34o.jpg

Φέτα, λίγη ντομάτα και μερικές ελιές.

sv8w.jpg

Κασέρι και κεφαλοτύρι της αρεσκείας σας, καθώς και λιγότερο απ' τη μισή συσκευασία κρέμα γάλακτος.

wepb.jpg

Τα βασικά υλικά όλα μαζί.

0tlb.jpg

Σοτάρουμε κρεμμύδι, πιπεριά ψιλοκομμένη και το 80% του μπέικον, με λίγο λάδι, προσοχή στο λάδι!

Επειδή οι πιπεριές είναι γλυκές ρίχνουμε λίγο αλάτι, και εγώ προσωπικά έριξα και γλυκιά πάπρικα.

aofp.jpg

Σημαντικό: Ανακατεύουμε τα σοταρισμένα υλικά με τα μακαρόνια, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη, και τα αφήνουμε 10-15' να μαριναριστούν.

Ήδη αν δοκιμάσετε τα μακαρόνια θα δείτε ότι είναι πολύ γευστικά, και τρώγονται άνετα σ' αυτό το στάδιο.

4g9j.jpg

Το σκεύος pyrex που θα χρησιμοποιήσουμε.

5gia.jpg

Τοποθετούμε τη πρώτη στρώση στο σκεύος και ρίχνουμε τριμμένο κεφαλοτύρι.

x7jj.jpg

Δεύτερη στρώση, τυρί και κρέμα γάλακτος.

7br6.jpg

Τέλος με τα μακαρόνια...πάμε τώρα για τα ωραία της συνταγής. Στρώνουμε το κασέρι.

i1t7.jpg

Ξεκινάμε να απλώνουμε τα υλικά που έχουμε κρατήσει: φέτα, ελιές, πιπεριές λωρίδες, λίγο μπέικον.

g1r8.jpg

Βασικές πινελιές που δίνουν γεύση: ρίχνουμε κεφαλοτύρι, λίγο ελαιόλαδο για τη γεύση, και κάρρυ. (δοκιμάστε το)

tpnx.jpg

vusj.jpg

Το αποτέλεσμα.

0hjl.jpg

ol0p.jpg

Το κίτρινο χρώμα είναι απ' το κάρρυ, ενώ τα υγρά θα τα τραβήξει στο πρώτο μισάωρο.

1i63.jpg

Δεν άντεξα, το έκοψα πριν κρυώσει και δεν στεκόταν το κομμάτι.:D

n4po.jpg

Δοκιμάστε τη και πείτε μου εντυπώσεις.

Τέλος το μενού έκλεισε με χαλβά που έφτιαξα (για πρώτη φορά) εχτές, καλούτσικος έγινε.

w30h.jpg

84q3.jpg

ο χαλβάς πολύ καλός τον δοκίμασα

Τη συνταγή με τα ανακατωμένα κρέατα τη δοκιμάσα

Η μακαρονάδα διαίτης μένει τρομάρα σου :slap:

Θες να πεις ότι κοτόπουλα βρήκες!?!?!?!?!?:p

:clap:

Όσο για την γεμισή τους είναι με αυγοτάραχο Μεσολογγίου!! :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.