Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
μοσχαρίσια για πρωινό; :...:

γιατί τα "βρώμικα" που χτυπάμε 6-7 το πρωί είναι καλύτερα?:p

Κώστα και καλά κάνεις διατροφή; :unsure:

Κάνω πολύ συγκεκριμένη διατροφή, πολύ μακριά από το τι η πλειοψηφία των διατροφολόγων (και γιατρών) θεωρούν "νορμάλ".

Μπα δε κοιτάω ώρες πλέον, δε με ενδιαφέρει, όταν πεινάω τρώω, σαν μωρό :p

Μπα δε κοιτάω ώρες πλέον, δε με ενδιαφέρει, όταν πεινάω τρώω, σαν μωρό :p

Εγώ όταν έχω γράμμα από το το Υπουργείο Οικονομικών κλαίω σαν μωρό.

Μπα δε κοιτάω ώρες πλέον, δε με ενδιαφέρει, όταν πεινάω τρώω, σαν μωρό :p

αλεσμενα?

3 κιτρινες (τρολλ μαλλον :p) και 2 κοκκινες :D με λατρευει ο αστρο :D

Λογος για μπαν:

Πανσετες με σως απο jack daniels :p

1395789_10202166336861482_1433591254_n.jpg

Μιαμ !! Μιαμ!!! :T:

Αγάπη πόση ώρα χρειάζεται για να μπορούν να μπουν λαδόξυδο;

Περιμένω τον Αρη να μου πει βασικά :hehe:

Λογικά 48ώρες θα τις θέλουνε επειδή είναι και χοντρές αυτές

Χοντρές!!:o

Τερατάκια θέλεις να πείς! :)

Απ' ότι θυμάμαι οι ψιλές μπορεί να είναι έτοιμες σε μερικές ώρες, αλλά αυτές ...

Όμως λουκούμι θα γίνουν, μπουκιά και συχώριο!!!

Και τώρα που λέμε αυτό , το ξέρεις ότι έχουν εκεί μια ειδική σαρδελίτσα που "βγαίνει στον κόλπο της Καλονής , Παπαλίνα την λένε αν θυμάμαι καλά η οποία είναι Τέλεια!!!

Το μόνο κακό είναι ότι είναι δυσεύρετη -τουλάχιστον όταν είχα πάει εκεί διακοπές- δεν κατάφερα να βρω , έτσι έμεινα με την όρεξη μόνο! :(

Θα έχεις διαδικασία να στραγγίξεις τα νερά και συμπλήρωμα αλάτι ?

Πως θα τις φτιάξεις?

Στέλιο δεν έχω ξανακάνει. οπως είπα και πιο πάνω αναμένω οδηγίες απο τον Αρη :)

Αγάπη έχεις δίκιο! :)

Ετοιμαζόμουν να κάνω edit μιας και ρώταγα πράματα που περίμενες τον Άρη να σου πεί!

Είδα το μεζέ και ενθουσιάστηκα, ο έρμος!:o

Έχω να βάλω στο στόμα μου, χρόνια!!! :(

Ένα θυμάμαι από μια φορά που είχα φτιάξει με τον πεθερό μου παρέα... δεν το πίστευα πόσο νόστιμη έγινε η σαρδέλα!

Άντε καλή συνέχεια!!! :D:T:

Και περιμένοντας τις οδηγίες από τον Άρη! (:bigsmile:), ρίχνω και μια ιδέα -έτσι να βρίσκεται :) - για φωτογραφικό work log, η διαδικασία που "ψήνεται" στο αλάτι το ψάρι, είναι ενδιαφέρουσα! :D

Και τώρα που λέμε αυτό , το ξέρεις ότι έχουν εκεί μια ειδική σαρδελίτσα που "βγαίνει στον κόλπο της Καλονής , Παπαλίνα την λένε αν θυμάμαι καλά η οποία είναι Τέλεια!!!

Παπαλίνα είναι απλά η μικρή σαρδέλα. Είναι ονομαστή ειδικά στη Λέσβο γιατί ο κλειστός κόλπος της Καλλονής δεν επιτρέπει την ταχεία αύξηση του μεγέθους των ψαριών πριν βγουν στην ανοιχτή θάλασσα, οπότε την ίδια περίοδο οι σαρδέλες ήταν παραδοσιακά μικρότερες από αλλού.

Καλώς ή κακώς, με την πανευρωπαϊκή επιβολή του κατώτατου επιτρεπόμενου ορίου στο μέγεθος της αλιευόμενης σαρδέλας, δύσκολα βρίσκεις πλέον "παπαλίνα", που είναι ψάρι στα όρια του παράνομου.

Μια χαρά!

Καλύτερα κι από εμένα τα είπες!! :clap::clap::clap:

Τώρα που το λες, θυμάμαι ότι στα βιβλία του Θέμου Ποταμιάνου η παπαλίνα ήταν το μικρό σαρδελάκι, που το χρησιμοποιούσαν για να δολώσουν παραγάδια!:T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.