Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Χοντρές!!:o

Τερατάκια θέλεις να πείς! :)

Απ' ότι θυμάμαι οι ψιλές μπορεί να είναι έτοιμες σε μερικές ώρες, αλλά αυτές ...

Όμως λουκούμι θα γίνουν, μπουκιά και συχώριο!!!

Και τώρα που λέμε αυτό , το ξέρεις ότι έχουν εκεί μια ειδική σαρδελίτσα που "βγαίνει στον κόλπο της Καλονής , Παπαλίνα την λένε αν θυμάμαι καλά η οποία είναι Τέλεια!!!

Το μόνο κακό είναι ότι είναι δυσεύρετη -τουλάχιστον όταν είχα πάει εκεί διακοπές- δεν κατάφερα να βρω , έτσι έμεινα με την όρεξη μόνο! :(

Θα έχεις διαδικασία να στραγγίξεις τα νερά και συμπλήρωμα αλάτι ?

Πως θα τις φτιάξεις?

Link to comment
Share on other sites

Αγάπη έχεις δίκιο! :)

Ετοιμαζόμουν να κάνω edit μιας και ρώταγα πράματα που περίμενες τον Άρη να σου πεί!

Είδα το μεζέ και ενθουσιάστηκα, ο έρμος!:o

Έχω να βάλω στο στόμα μου, χρόνια!!! :(

Ένα θυμάμαι από μια φορά που είχα φτιάξει με τον πεθερό μου παρέα... δεν το πίστευα πόσο νόστιμη έγινε η σαρδέλα!

Άντε καλή συνέχεια!!! :D:T:

Και περιμένοντας τις οδηγίες από τον Άρη! (:bigsmile:), ρίχνω και μια ιδέα -έτσι να βρίσκεται :) - για φωτογραφικό work log, η διαδικασία που "ψήνεται" στο αλάτι το ψάρι, είναι ενδιαφέρουσα! :D

Link to comment
Share on other sites

Και τώρα που λέμε αυτό , το ξέρεις ότι έχουν εκεί μια ειδική σαρδελίτσα που "βγαίνει στον κόλπο της Καλονής , Παπαλίνα την λένε αν θυμάμαι καλά η οποία είναι Τέλεια!!!

Παπαλίνα είναι απλά η μικρή σαρδέλα. Είναι ονομαστή ειδικά στη Λέσβο γιατί ο κλειστός κόλπος της Καλλονής δεν επιτρέπει την ταχεία αύξηση του μεγέθους των ψαριών πριν βγουν στην ανοιχτή θάλασσα, οπότε την ίδια περίοδο οι σαρδέλες ήταν παραδοσιακά μικρότερες από αλλού.

Καλώς ή κακώς, με την πανευρωπαϊκή επιβολή του κατώτατου επιτρεπόμενου ορίου στο μέγεθος της αλιευόμενης σαρδέλας, δύσκολα βρίσκεις πλέον "παπαλίνα", που είναι ψάρι στα όρια του παράνομου.

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά!

Καλύτερα κι από εμένα τα είπες!! :clap::clap::clap:

Τώρα που το λες, θυμάμαι ότι στα βιβλία του Θέμου Ποταμιάνου η παπαλίνα ήταν το μικρό σαρδελάκι, που το χρησιμοποιούσαν για να δολώσουν παραγάδια!:T:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.