Jump to content

Official ΦαγητοThread (FoodLab)

greekfragma

Recommended Posts

• Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Κοίτα, από μικρός είχαμε πρόγραμμα στο σπίτι, μεσημεριανό στη 1μιση και βραδινό στις 7. Δεν είδα να μην παχαίνω. Το ίδιο πρόγραμμα το διατήρησα μέχρι πέρσι που έχασα τη δουλειά μου και βγήκα από το πρόγραμμα. Τώρα τρώω πρωινό κατά τις 11, μεσημεριανό κατά τις 2μιση-3 και βραδινό κατά τις 9, με ταινία παρέα.

Έχω αρχίσει να υποψιάζομαι το θυρεοειδή, μιας και έχω τα συμπτώματα που είναι υπεύθυνα για δυσλειτουργία του. Θα κάνω εξετάσεις και θα δω.

Κοίτα, από μικρός είχαμε πρόγραμμα στο σπίτι, μεσημεριανό στη 1μιση και βραδινό στις 7. Δεν είδα να μην παχαίνω. Το ίδιο πρόγραμμα το διατήρησα μέχρι πέρσι που έχασα τη δουλειά μου και βγήκα από το πρόγραμμα. Τώρα τρώω πρωινό κατά τις 11, μεσημεριανό κατά τις 2μιση-3 και βραδινό κατά τις 9, με ταινία παρέα.

Έχω αρχίσει να υποψιάζομαι το θυρεοειδή, μιας και έχω τα συμπτώματα που είναι υπεύθυνα για δυσλειτουργία του. Θα κάνω εξετάσεις και θα δω.

έχεις κάνει λιπομέτρηση ?

ξέρεις ηλικία μεταβολισμού?

σπλαγχνικό λίπος?

θερμίδες καταναλώσης στην ανάπαυση?

Και εγω τώρα τελευταία κάνω δίαιτα όντως γαμώτο.

Χτύπησε 74.1 το κοντέρ και πρέπει να κατέβουμε πάλι στα 71-72 γιατί τα τζίν θα μου γίνουνε κολάν :D

Εκεί που το βράδυ ( βράδυ εννοώ τις ώρες μετά τις 00:30 ) έτρωγα 4-5 πράγματα, σήμερα την βγάζω με ένα άψητο τοστάκι και ένα κρουασάν follie.

Άλλες 4-5 μέρες κράτη και είμαι πάλι κομπλέ :D

Έμπνευση του κοριτσιού μου!

Λαχανικά τσιγαρισμένα με μυρωδιές συν μανιτάρια με σύβραστα μακαρόνια!

PSe_DSCN9021_zps35d89ffb.jpg

Άντε και μια πιο κοντινή να το "μυρίσουμε" κιολα!

PSe_DSCN9030_zps5efe83e9.jpg

Τρώγονται χωρίς τυρί με μπόλικο πιπέρι αν προτιμάτε και καυτερή σος αν αντέχετε!

Τέλεια ήταν και θερμίδες χαμηλές για τους ενδιαφερόμενους :)

Edit:

Για να μην χαλάσω το χατήρι του φίλου [MENTION=23340]xkabamarux[/MENTION], ιδού και η συνταγή!

Υλικά:

1 Πράσο

2 κρεμμύδια ξερά και αν έχουμε και φρέσκο , βάζουμε και από αυτό!

4 με 5 σκελίδες σκόρδο

1 πράσινη πιπεριά

1 πιπεριά Φλωρίνης

1/2 κιλό μανιτάρια σαμπινιόν

Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι.

Μέχρι να μαραθούν καλά ξεφλουδίζουμε δυο ώριμες ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε

(η τις περνάμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού) και τις ρίχνουμε στα σοταρισμένα λαχανικά!

Προσθέτουμε πάπρικα γλυκιά (1 + κουταλιά του γλυκού), πιπέρι, αλάτι και μια με δυο κουταλιές της σούπας ξύδι απλό, που κάνει την σάλτσα πιο "δροσερή" και πικάντικη!!

Βάζουμε και λίγο πουμαρό για να κοκκινίσει λίγο περισσότερο και μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα μαλακιά!

Αφήνουμε το σύνολο να βράσει κάνα δεκάλεπτο και στη συνέχεια προσθέτουμε μαϊντανό και άνηθο όχι πολύ ψιλοκομμένα (να φαίνονται καλά στο φαγητό)

Προσθέτουμε νερό στην σάλτσα ( για μισό κιλό μακαρόνια 5 με 6 ποτήρια νερό , αν τα μακαρόνια τα θέλουμε πιο αλντέντε βάζουμε 4 ποτήρια)

Αφήνουμε την αραιωμένη σάλτσα να πάρει βράση και ρίχνουμε και τα μακαρόνια.

Ανακατεύουμε φυσικά για να μην κολλήσουν, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (αυτό σημαίνει ότι και αρχικώς θα μπορούσατε να βάλετε λίγο λιγότερο νερό και μετά να προσθέσετε λίγο αρκεί να είναι ζεστό να μην κόψει την βράση!)

Πέντε λεπτά πριν να σβήσουμε το φαγητό, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα!

Ολοκληρώνουμε το ψήσιμο (εμείς τα αφήσαμε συνολικά περίπου 15 λεπτά τα μακαρόνια, Barilla No 3).

Εναλλακτικά η και επιπροσθέτως μπορείτε να του προσθέσετε ελιές ροδελίτσες και κάπαρη, αλλά εμείς τα αποφύγαμε λόγω αλατιού!

Το δικό μας φαγητό έγινε χωρίς αλάτι (και καθόλου δεν μου φάνηκε)

Και στη συνέχεια ζεστό σερβίρισμα και καλή σας όρεξη!!!

:)

Έμπνευση του κοριτσιού μου!

Λαχανικά τσιγαρισμένα με μυρωδιές συν μανιτάρια με σύβραστα μακαρόνια!

PSe_DSCN9021_zps35d89ffb.jpg

Άντε και μια πιο κοντινή να το "μυρίσουμε" κιολα!

PSe_DSCN9030_zps5efe83e9.jpg

Τρώγονται χωρίς τυρί με μπόλικο πιπέρι αν προτιμάτε και καυτερή σος αν αντέχετε!

Τέλεια ήταν και θερμίδες χαμηλές για τους ενδιαφερόμενους :)

Αν δεν σου ειναι δυσκολο, γραψε μας τη συνταγη. Καλη συνεχεια και ευχαριστουμε για το υπεροχο ποστ.

Ημέρα της πίτας σήμερα...

Λεμόνι...

1dqe.jpg

Τίίί;;; Πώώώώς;;;; Πού;;;; Συνταγή!!

Εμείς σήμερα θέλαμε burger αλλά το Simply Burger στο Περιστέρι μάλλον έχει κλείσει. Οπότε πήγαμε σε ένα ψητοπωλείο και πήραμε κρεατάκι.

Εξοχικό:

003_7301_zps33ff9907.jpg

Γουρουνοπούλα:

003_7302_zps2a652fa3.jpg

Κοτόπουλο ψητό:

003_7300_zps0219fa4d.jpg

Συνοδέψαμε το φαγητό με Franziskaner hefe-weissbier kristallklar

Μετά τη μάχη:

003_7304_zpsb10ebe2c.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.