Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Αυτό μάλιστα!

Μπορεί να χαρακτηριστεί σαν πολιτιστική παρέμβαση!:D

Μετά την πίπα της ειρήνης, γνωρίστε και την καρπούζα την ευτυχίας!

Γιατί με δύο βότκες το σίγουρο είναι ότι ευτυχία υπήρξε!!!:hang2:

Να είσαστε καλά βρε και εσύ και οι άλλοι τρεις της παρέας!!!

Και τα κλειδιά των αυτοκινήτων , καλύτερα να παραμείνουν "χαμένα" !!;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Well, είπα να μαγειρέψω κάτι που δεν έχω ξαναφτιάξει.

Μπασμάτι με κοτόπουλο σε σάλτσα γλυκόξινη.

Η σάλτσα έτοιμη, uncle bens. Μια χαρά ήταν.

Αν ξέρει κανείς συνταγή για να την φτιάξεις μόνος σου τη σάλτσα, ας πει!

bhwv.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σταφύλια έχει ? Κορινθιακή Σουλτανίνα (επιτραπέζιο λευκό) ? και αν ναι πόσο το κιλό ?

(το αγοράζουν από τον παραγωγό 50-60λεπτά φέτος οι έμποροι εξαγωγείς, το ΑΑΑ ποιότητας)

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν εξάγουμε σχεδόν τίποτα εδώ.

Πράγματα που έχω βρει είναι:

Φέτα κολιός στα σουπερμαρκετ, όχι όλα (25€ το κιλό, σε κομμάτια των 200 γραμμαρίων)

Φέτα Αρβανίτη σε αράβικο μάρκετ (20€ το κιλό, σε συσκευασία κιλού)

Μέλι Αττική (δεν θυμάμαι τιμή πάντως ήταν κοντά στα 20€ το μικρό βαζάκι).

Στριφτή πίτα άλφα σε αράβικο μάρκετ. 10€ η συσκευασία.

Τίποτα άλλο ελληνικό δεν υπάρχει, δυστυχώς.

Ακόμα και οι κάβες, που είναι κρατικές και κάνουν εισαγωγή κρασιά από όλο τον κόσμο (Αργεντινή, Αμερική, Χιλή, Ισπανία, Πορτογαλλία, Γαλλία, Γερμανία, Νότια Αφρική, Αυστραλία, Ιταλία) ελληνικά δεν έχουν ούτε ένα.

Link to comment
Share on other sites

Manchester εδώ βρει και

Εψα πορτοκαλάδα

Ιον break σοκολάτα

Χαλβά σε συσκευασία δείγμα

Μπύρα μύθος

Γιαούρτι τοταλ

Κάτι κουραμπιέδες

Παστέλι

Sent from my Migato GT-N7100 using Tapatalk4

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν εξάγουμε σχεδόν τίποτα εδώ.

Πράγματα που έχω βρει είναι:

Φέτα κολιός στα σουπερμαρκετ, όχι όλα (25€ το κιλό, σε κομμάτια των 200 γραμμαρίων)

Φέτα Αρβανίτη σε αράβικο μάρκετ (20€ το κιλό, σε συσκευασία κιλού)

Μέλι Αττική (δεν θυμάμαι τιμή πάντως ήταν κοντά στα 20€ το μικρό βαζάκι).

Στριφτή πίτα άλφα σε αράβικο μάρκετ. 10€ η συσκευασία.

Τίποτα άλλο ελληνικό δεν υπάρχει, δυστυχώς.

Ακόμα και οι κάβες, που είναι κρατικές και κάνουν εισαγωγή κρασιά από όλο τον κόσμο (Αργεντινή, Αμερική, Χιλή, Ισπανία, Πορτογαλλία, Γαλλία, Γερμανία, Νότια Αφρική, Αυστραλία, Ιταλία) ελληνικά δεν έχουν ούτε ένα.

Φέρε εσύ.

Όταν σου λένε δεν έχω να ρωτάς αν θέλει να του φέρεις.

Που ξέρης, μπορεί να είναι η τύχη σου : )

Link to comment
Share on other sites

Φέρε εσύ.

Όταν σου λένε δεν έχω να ρωτάς αν θέλει να του φέρεις.

Που ξέρης, μπορεί να είναι η τύχη σου : )

Αν πέσει σε κάτι ξεφτέρια Ελληναράδες πρόεδροι συνεταιρισμών καλύτερα να κάτσει στα αυγά του.
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν επειδή παρακαλοκαίριασε και φασολάδα... "δε λέει", μια ευπροσάρμοστη πρόταση, για να μην τα στερηθούμε ολοσδιόλου!

Φασόλια ψιλά ξερά (εμείς βάλαμε Δομοκού), μούσκεμα από βραδύς και την επομένη ζεμάτισμα σε καυτό νερό , ίσα για να φύγουν οι αφροί τους!

Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε ένα μέτριο κρεμμύδι και 3 - 4 πουρίθρες σκόρδο, σε λίγο λάδι!

Όταν ολοκληρωθεί τι τσιγάρισμα , ρίχνουμε λίγο νερό μέσα και κατόπιν τα φασόλια.

Προσοχή όχι πολύ νερό γιατί μετά απο μια ώρα και που θα τελειώσει το βράσιμο των φασολιών , δεν θέλουμε να υπάρχει πολύ ζουμί μέσα στην κατσαρόλα!

Λίγο ζουμάκι θέλουμε , που και αυτό θα το πιούν τα φασόλια!

Περίπου στη μέση του βρασίματος προσθέτουμε λίγο πιπέρι!

Και κάποια στιγμή τα φασόλια μας είναι έτοιμα , για να αποτελέσουν την φάση της σαλάτας μας!

Εδώ πρέπει να πω ότι, μόνο η φαντασία μας είναι το όριο!

Εγώ έβαλα λίγο λάδι , ξύδι βαλσαμικό , μια πρέζα κύμινο, λίγη ρίγανη, μια πρέζα πάπρικα γλυκιά, μια στάλα κέτσαπ και λίγο ταμπάσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο, έσπασα μέσα και ένα νοτισμένο κρίθινο παξιμάδι και ...το μελέτησα επισταμένως! ! ! !

DSC_0793_e_zps4c0f8a90.jpg

DSC_0790_e_zps476f325a.jpg

DSC_0792_e_zps32228c9f.jpg

DSC_0791_e_zpse1e18d44.jpg

Παραλλαγές μπορείτε να κάνετε πολλές και να την φτιάξετε και με λεμόνι , και να γίνει από δροσερή , μέχρι καυτερή, ότι τραβάει η όρεξη σας!!

Πάντως η δική μου , μετά από την σάλτσα τσίλι που έβαλα μέσα ....δροσερή δεν θα την έλεγα!!!

Τουρμπάτη ήτανε , αλλά και όλα τα "λεφτά" ήτανε!!! :D

Link to comment
Share on other sites

....ωραία δείχνει η καλοκαιρινή (σχεδόν άερινη) βερζιόν των φασολιών...

...αλλά ποιός είπε ότι δεν τρώγεται φασολάδα το καλοκαίρι ????

Σε λίγο update με photos από το 1ο Fasolada-Party του καλοκαιριού...:jester:

ΑΠΝΤΕΗΤ :

Πρώτα το στόρυ-->

Γνωστό κοριτσομάνι σε διακοπές στην Ελαφόνησο, συζητάνε για το τι μαγευρεύουν, τρώνε, λιγουρεύονται για ποια φαγητά τρελαίνονται κλπ...

σε κάποια φάση, κάποια, δεν ξέρω ποια πετάει τη λέξη "φασολάδα" ( προφανώς στην πλάκα ) και λέει η επόμενη...α, φτιάχνει ωραία φασολάδα ο Γιώργος, όταν γυρίσουμε να το κανονίσουμε...Φασολάδα-Πάρτυ, κόντρα στην κρίση....

και επειδή είμαστε κοινωνικά παιδάκια και την ιδέα που μας ήρθε είπαμε να τη μοιραστούμε , μαζευτήκαμε καμια 12αριά...4 αγοράκια, 8 κοριτσάκια..φασολάδα και λοιπά μπινελίκια, μαζί με τσικουδιά...

ιδού :

20130725_212028-crop-th_zps34b603fe.jpg~original

20130725_232052-crop-th_zpsfccf4e10.jpg~original

20130725_232111-crop-th_zpsd782b00a.jpg~original

1kg Φασόλια - 2 κατσαρόλες...δεν έμεινε ρουθούνι ( 2 ταπεράκια για σπίτι, φίλεμα)

Link to comment
Share on other sites

Δούλεψε λεμονάκι μέσα στη φασολάδα ε?!

:D

Εμένα η γυναίκα βάζει μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας στην αρχή και έτσι γλιτωνει την βραδινή ορχήστρα... :hehe:

Sent from my Galaxy S4, using Tapatalk...

Παίζουν διάφορα "κόλπα"..

Άλλοι λένε για το κρεμμύδι, άλλοι για το πόσο θα τα μουλιάσεις/ξεπλύνεις/ξαφρίσεις

Άλλοι για το αν θα αφήσεις το νερό του μουλιάσματος ή θα το αλλάξεις.

Λεμόνι στα λευκά (χωρίς ντομάτα) και ξύδι στα κόκκινα (με ντομάτα)

Χυλωμένη ή όχι

Συνδυασμός απαραίτητα με φέτα, ελιά , χορταρικό, ή σκέτη...

Εγώ παίζω τα ξεπλύματα, αλλαγές νερού ( ναι , ναι το ξέρω χάνω θρεπτικές ουσίες) , προσοχή στο κρεμμύδι που βάζω (επιλέγω λευκά και δεν το τιγκάρω) και προσθέτω ξύδι ( καθώς φτιάνω με ντομάτα). Αλάτι στο τέλος..

Δεν είμαι γκουρού, απλά έχω κάνει ένα συνδυασμό γιαγιάς/μάνας/τσελεμεντέ/κυρα-τασίας-σε-τυχαία-κουβέντα και πολλούς πειραματισμούς....

Το έμπειρο μαγειρο-φαγητο-junkie Seafalco, ξέρει τη μόντα....ασχέτως κι αν ήταν λακωνικός έπεσε διάνα...όξινο για να γιάνει η π@ρδόλυσσα.... :jester:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.