Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Έχω πάρει μία της Delonghi. Πολύ βολική, γρήγορη και σαφώς καλύτερο ψήσιμο από τα grills των φούρνων. Το πλεονέκτημά της είναι ότι πέφτουν τα λίπη στο ταψάκι κι έτσι δεν κολυμπάει το φαγητό μέσα.

Μειονεκτήματα:

Πολύ τσίκνα, θέλει δυνατό απορροφητήρα.

Δεν κάνει για ανοικτό χώρο, αφού με το παραμικρό ρεύμα αέρα, κρυώνει και δεν κάνει δουλειά.

Μια σχετική δυσκολία στο καθάρισμα.

Link to comment
Share on other sites

Βάλε στο ταψάκι απο κάτω αλουμινόχαρτο. Μονοκόμματο κομμάτι που θα κάνει μία σκαφίτσα όπως ακριβώς αυτή του ταψιού :)

ετσι το νερό και τα λίπη θα πέφτουν μέσα στο αλουμινόχαρτο και δε θα λερώνεις το ταψί.

Την αντίσταση την καθαρίζεις ενώ είναι ακόμα ζεστή (μη καίει του διαόλου βέβαια) με ένα νωπό βέτεξ.

Και τη σχάρα με μία λεμονόκουπα όσο είναι και αυτή ζεστή.

Για να την καθαρίσω με το τρόπο που σου είπα μου πήρε 3-4 λεπτά :)

Link to comment
Share on other sites

Βάλε στο ταψάκι απο κάτω αλουμινόχαρτο. Μονοκόμματο κομμάτι που θα κάνει μία σκαφίτσα όπως ακριβώς αυτή του ταψιού

ετσι το νερό και τα λίπη θα πέφτουν μέσα στο αλουμινόχαρτο και δε θα λερώνεις το ταψί.

Την αντίσταση την καθαρίζεις ενώ είναι ακόμα ζεστή (μη καίει του διαόλου βέβαια) με ένα νωπό βέτεξ.

Και τη σχάρα με μία λεμονόκουπα όσο είναι και αυτή ζεστή.

Για να την καθαρίσω με το τρόπο που σου είπα μου πήρε 3-4 λεπτά

Μπλα, μπλα, μπλα... Μετακόμισα και έχω πλέον δύο ψησταριές έξω. Μία με γκάζι για γρήγορα ή λίγα και μία μεγάλη με κάρβουνα για όταν μαζευόμαστε. Καλές οι οδηγίες, αλλά είναι για εσάς που μένετε ακόμα στον πολιτισμό :p

Link to comment
Share on other sites

ψησταριά με γκάζι vs ψησταριά με κάρβουνα. pros and cons. για πείτε

Γκάζι:

+ Ζεσταίνεται γρήγορα, ψήνει ομοιόμορφα, ευκολία στη ρύθμιση της έντασης.

- Μπορεί να ξεμείνεις από γκάζι, δεν έχει την τσίκνα του κάρβουνου, αν μπουκώσουν τα μπεκ, θέλει καθάρισμα, μεγάλος κόστος για μια καλή (πχ Broil King)

(συμπληρώνει και ο [MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION] που έχει μία νομίζω)

Κάρβουνο:

+ Καλύτερη γεύση, μπορεί να έχεις πολύ υψηλές θερμοκρασίας αν αυτό χρειάζεται, μικρό κόστος απόκτησης, εύκολο καθάρισμα

- Διαδικασία μέχρι να ψήσεις

Link to comment
Share on other sites

Τι δεν έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και ήταν τόσο έξυπνοι;;; ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΠΛΑΚΑ!!! - Λόγιος Ερμής

Υπήρχε ένα δημητριακό το «Ζεα» το οποίο είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, «τροφή» του εγκεφάλου...

...Μια άλλη ουσία που έχει το συγκεκριμένο δημητριακό είναι το αμινοξύ Λυσίνη το οποίο ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει ελάχιστη γλουτένη...

...Είναι σούπερ τροφή και δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα για να χορτάσει ο οργανισμός. Η καλλιέργεια του απαγορεύτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. «Καλλιεργούνταν στην Ελλάδα και απαγορεύτηκε αιφνιδιαστικά - άγνωστο γιατί. Το έχουν οι Γερμανοί και το εξάγουν. Είναι πανάκριβο κοστίζει 6,5 ευρώ το κιλό!»

Τι είναι η Ζέα και γιατί απαγορεύτηκε στην Ελλάδα; | Madata.GR

Πού βρίσκω το πολύτιμο αλεύρι ζέας; | Άρθρα | Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Ζέα ή Ζειά, απαγορευμένη δια νόμου. Γιατί άραγε; | TERRAPAPERS

http://en.wikipedia.org/wiki/Zea_(genus)

Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω μια της Broil King. Ακριβουτσικη μεν, αλλα φοβερη. Περα απο το γκαζι εχει και ηφαιστιογνεις πετρες που μοιραζουν την ζεστη ομοιομορφα.

Επισης σε 2-3 λεπτα μπορει να ειναι στους 150-180 βαθμους. Που σημαινει τρωω γρηγορα...

Περυσι σε BBQ/παρτυ γενεθλιων μου, εψηνα 3 ωρες συνεχομενα. Εργαλειο λεμε...:hehe:

Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω μια της Broil King. Ακριβουτσικη μεν, αλλα φοβερη. Περα απο το γκαζι εχει και ηφαιστιογνεις πετρες που μοιραζουν την ζεστη ομοιομορφα.

Επισης σε 2-3 λεπτα μπορει να ειναι στους 150-180 βαθμους. Που σημαινει τρωω γρηγορα...

Περυσι σε BBQ/παρτυ γενεθλιων μου, εψηνα 3 ωρες συνεχομενα. Εργαλειο λεμε...:hehe:

Θυμάσαι μοντέλο ?

Link to comment
Share on other sites

Μοιαζει με το παρακατω, αλλα ειναι 6 χρονων. Την ειχα παρει τοτε απο το Elephant 600κατι Ευρω.

ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ :: ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ :: Broil King Crown 20 949-23 - ΕΜΜ.ΜΥΛΩΝΑΣ ΑΕΒΕ

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε και εμείς γκαζιού για ευκολία, καλό ψήσιμο και απόλα.

Ρεαλιστικά με το γκάζι εκτός αν ανατιναχτείς δεν χάνεις κάτι, αλλά πάντα είμαι υπέρ της κλασσικής ψησταριάς, άλλο ψήσιμο κάνει το ξύλο / κάρβουνο για μένα.

Link to comment
Share on other sites

psistaria_ugraeriou_t71.jpg

εχω μια τετοια την ειχα παρει απο ενα εστιατοριο που εκλεισε μεταχειρισμενη...

η ψησταρια δεν υπαρχει..σε 1 λεπτο ειναι ετοιμη για ψησιμο..τρομερη ευκολια!!!

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=129]Chosen[/MENTION] [MENTION=27]RootX[/MENTION] [MENTION=35]chroma[/MENTION] [MENTION=60]unseen[/MENTION]

άνοιξε γυραδικο δίπλα μου, έλα να βλέπω τα fuuu

attachment.php?attachmentid=57484&stc=1&d=1374873829

Γυράδικο --> Κεμπαμπτζίδικο τουρκαλέικο ? ή Γκρήκ στάιλ ?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.