Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Στο τυρί είχαμε γκούντα, ένταμ και τσένταρ

Στο ψήσιμο δε μπήκε πάνω σε ταψί αλλά σε σχάρα. Αρχικά στον αέρα και προς το τέλος σε αντίσταση απο κάτω. Θεϊκές βγήκανε όλες και η απόδειξη ήταν τα άδεια πιάτα :haha:

Link to comment
Share on other sites

Πέμπτη και Παρασκευή έζησα μόνο με αυτό (που ήρθε αεροπορικώς από Ελλάδα..)

attachment.php?attachmentid=57328&stc=1&d=1373881878

Εχθές έγινε σφαγή, 10 χοιρινές, 10 σουβλάκια, 8 μοσχαρίσιες, 10 λουκάνικα και καμιά 10αρια αρνίσια παϊδάκια. Για 8 άτομα.. :hehe: (εντάξει δε τα φάγαμε όλα).

attachment.php?attachmentid=57327&stc=1&d=1373881880

post-23-1416077554,0661_thumb.jpg

post-23-1416077554,2665_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πέμπτη και Παρασκευή έζησα μόνο με αυτό (που ήρθε αεροπορικώς από Ελλάδα..)

attachment.php?attachmentid=57328&stc=1&d=1373881878

Εχθές έγινε σφαγή, 10 χοιρινές, 10 σουβλάκια, 8 μοσχαρίσιες, 10 λουκάνικα και καμιά 10αρια αρνίσια παϊδάκια. Για 8 άτομα.. :hehe: (εντάξει δε τα φάγαμε όλα).

attachment.php?attachmentid=57327&stc=1&d=1373881880

tC2or9a.gif

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το φαγητό μας είναι απλό, πικάντικο, και.............μμμμμμμμμμούρλια!!!!!

Κατ΄αρχήν ψάρι φιλέτο (παγκάσιους το όνομά του, γατόψαρο η φύση του :) )

Ξεπάγωμα και ξέπλυμα καλό και μετά στρώσιμο στο ταψί!

DSCN7798-large_zps9a7f5c14.jpg DSCN7801-large_zpsa84cbb1a.jpg

Μαϊντανός καλό πλύσιμο και ψιλόκομμα! αλλά παράλληλα προετοιμασία της σάλτσας!

DSCN7797-large_zps9d81c22e.jpg DSCN7795-large_zps2684bec3.jpg

Όπως βλέπετε , ένα μέρος από το κρεμμύδι είναι ήδη τριμμένο στο blender και ξεκουράζεται στο μπολ, φρέσκια ντομάτα για τρίψιμο και κατόπιν προσθήκη 3 με 4 σκελίδες σκόρδο, έτσι να έρθει να "στανιάρει" η γεύση, αλλά και λίγο ακόμα κρεμμύδι, να κάνει βελουτέ την γεύση!!

DSCN7799-large_zpsf8d22d8b.jpg DSCN7803-large_zps32e46bb3.jpg

Μέσα το κρεμμύδι λοιπόν , αλλά και λίγη μαλακή μουστάρδα (δύο κουταλιές!)

DSCN7804-large_zps56defb5d.jpg DSCN7806-large_zps3740627f.jpg DSCN7807-large_zps0ce61db9.jpg

Και αφού ρίξαμε το στιμένο λεμόνι , του βάλαμε παρέα και λίγο πιπέρι!

DSCN7808-large_zps500446d4.jpg DSCN7810-large_zps8cfaea1c.jpg

Πάπρικα γλυκιά, αλάτι , ρίγανη, κρασί και καλό ανακάτεμα (από τα χεράκια του κοριτσιού μου!)

DSCN7811-large_zps7fba8f3d.jpg DSCN7812-large_zps18f0fefb.jpg

DSCN7813-large_zps69be50ce.jpg DSCN7814-large_zpsed90590f.jpg

Και μετά προσεκτικό άπλωμα , πάνω στο μαϊντανωμένο ψαράκι

DSCN7818-large_zps9fd87197.jpg DSCN7819-large_zps3960d782.jpg

Και είμαστε έτοιμοι για το "κυματιστό" λάδωμα!

DSCN7823-large_zps39a0b99c.jpg DSCN7826-large_zpsdf87e3d4.jpg

Ε καλλιτεχνικά λαδωμένο είναι πλέον , καιρός να μπει στο χώρο της αθανασίας των γεύσεων!

DSCN7830-large_zpsa3c67de0.jpg DSCN7834-large_zpsa36b2619.jpg

Εδώ μερικά σχόλια:

Το ταψί το κουνάμε λιγάκι πριν μπει στο φούρνο για να πάει η σάλτσα και κάτω από τα φιλέτα του ψαριού!

Θερμοκρασία ψησίματος 200 βαθμοί, και το ταψί μπαίνει στην προτελευταία προς τα κάτω θέση του φούρνου.

Ο φούρνος ρυθμίζεται σε διπλή αντίσταση κάτω και μονή πάνω.

Ψήσιμο καμιά ώρα (και), το βγάζετε όταν έχει αρχίσει και πίνει τα υγρά του και τρώγεται , είτε ζεστό , είτε χλιαρό , είτε ακόμα και "κρύο", διατηρώντας εξαίρετη γεύση.

Προσοχή μην επιχειρήσετε να γυρίσετε τα φιλέτα , θα γίνουν νια νια! (δεν έχει ανάγκη από γύρισμα!!!)

Αλλά ας το δούμε!

DSCN7897-large_zpsf5abbe87.jpg DSCN7898-large_zps904b09f7.jpg

Άντε καλή μας όρεξη!

DSCN7899-large_zps0d1b1ce3.jpg DSCN7900-large_zps7ef401ca.jpg

Μια χαρά ήτανε!! :dance3:

Link to comment
Share on other sites

μάλλον ήταν ημέρα ψαριού σήμερα.

Στέλιο πρέπει να δοκιμάσω τη συνταγή σου.

Εγώ σήμερα είχα 2 κιλά σφυρίδα :)

τα συνοδευτικά ήταν σαλάτα και φάβα :jump1:

cmL85V3.jpg

AOO6StL.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.