Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
Όταν τρώει η [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION]

h01051645

Αυτό τώρα -μα στο θεό σου- από που το συμπεραίνεις!!!!!!:o

Εδώ το κορίτσι μας , μια σαλάτα που λέει ο λόγος, φτιάχνει και την μοιράζεται μαζί μας!!!:D

Έλεος!!!!:rant:

:happy2::happy2::happy2::happy2:

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλη τη παρέα!

Σήμερα έχουμε φαγητό φούρνου , αλλά χαμηλών λιπαρών και υψηλής νοστιμιάς!

Κατ' αρχήν μανιτάρια σαμπινιόν , καλά πλυμένα και κομμένα :

TAL_MAN_01_7406_zpsf4019377.jpg TAL_MAN_02_7406_zps79311ab7.jpg

Ετοιμάζουμε την σάλτσα της αρεσκείας μας (κρασάκι, ντομάτα, ρίγανη , πιπέρι, αλάτι , κανελίτσα, μπαχάρι, γαρίφαλο, πάπρικα, γλυκιά, σκορδάκι, λαδάκι, μαϊντανό και ότι άλλο τέλος πάντων τραβάει η όρεξη σας)!

Ψιλοκόβουμε πιπερίτσα μέσα και μετά βάζουμε και λίγη μουστάρδα:

TAL_MAN_04_zps5d364e98.jpg TAL_MAN_05_zps203e2cfb.jpg

Και στη συνέχεια , παίρνουμε το ταψί μας και το περιχύνουμε με την σάλτσα:

TAL_MAN_03_7406_zps28416b11.jpg TAL_MAN_06_zpsbedc3d3e.jpg

Άντε και ένας κοντινός έλεγχος , και μετά στο προθερμασμένο φούρνο!

TAL_MAN_07_zpsacb00231.jpg TAL_MAN_08_zps6bc09493.jpg

Το μανιτάρι ψήνεται και βγάζει και τα δικά του ζουμάκια, μετά από κάνα μισάωρο , με τρία τέταρτα, ελέγχουμε την ποσότητα του ζουμιού, και προσθέτουμε τις ταλιατέλες (εν προκειμένω , χωριάτικες "χυλοπίτες" , κομμένες σε λουρίδες :) )

Και ξανά στο φούρνο, αλλά τώρα πια είμαστε από πάνω, να φροντίσουμε να μην λείψει το νεράκι από το ζουμί, και να μην παραψηθεί το ζυμαρικό!

TAL_MAN_09_zps98a5d030.jpg TAL_MAN_10_zps00ef52cf.jpg

Δεν θα αργήσει πλέον , η στιγμή που το φαγάκι θα είναι έτοιμο , για "γιούριαααα" !!! :)

Όσο πρόλαβα λοιπόν , δυο ενσταντανέ!

TAL_MAN_11_zpsadaa0bb7.jpg TAL_MAN_12_zpsa8869e3c.jpg

Ήταν μια χαρά !!!!

Α και κάτι χρηστικό, το φαγητό αυτό δείχνει μια εξαιρετική συμπεριφορά στο ξαναζέσταμα, σόρυ βάρβαρο αυτό, αλλά όπως και να έχει τέτοιο φαγητό -και όποιο φαγητό - δεν το πετάς!

Μελώνει , χωρίς να στεγνώνει και αναδίδει τις μυρωδιές του σαν φρέσκο!!

Τιπ: 1) Όσοι θέλετε να πάρει και μια άλλη διάσταση η γεύση του, μπορείτε - [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] Αγάπη ευχαριστώ!!!!- να ρίξετε μέσα στο πιάτο σας και λίγο κύμινο, δοκιμάστε σε μια πιρουνιά , γιατί είναι δυνατή η γεύση του!

2) Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγο τριμμένο τυρί, αν και δεν το έχει καμία ανάγκη!!

Άντε καλή μας όρεξη !!!!:D

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλη τη παρέα!

Σήμερα έχουμε φαγητό φούρνου , αλλά χαμηλών λιπαρών και υψηλής νοστιμιάς!

Κατ' αρχήν μανιτάρια σαμπινιόν , καλά πλυμένα και κομμένα :

TAL_MAN_01_7406_zpsf4019377.jpg TAL_MAN_02_7406_zps79311ab7.jpg

Ετοιμάζουμε την σάλτσα της αρεσκείας μας (κρασάκι, ντομάτα, ρίγανη , πιπέρι, αλάτι , κανελίτσα, μπαχάρι, γαρίφαλο, πάπρικα, γλυκιά, σκορδάκι, λαδάκι, μαϊντανό και ότι άλλο τέλος πάντων τραβάει η όρεξη σας)!

Ψιλοκόβουμε πιπερίτσα μέσα και μετά βάζουμε και λίγη μουστάρδα:

TAL_MAN_04_zps5d364e98.jpg TAL_MAN_05_zps203e2cfb.jpg

Και στη συνέχεια , παίρνουμε το ταψί μας και το περιχύνουμε με την σάλτσα:

TAL_MAN_03_7406_zps28416b11.jpg TAL_MAN_06_zpsbedc3d3e.jpg

Άντε και ένας κοντινός έλεγχος , και μετά στο προθερμασμένο φούρνο!

TAL_MAN_07_zpsacb00231.jpg TAL_MAN_08_zps6bc09493.jpg

Το μανιτάρι ψήνεται και βγάζει και τα δικά του ζουμάκια, μετά από κάνα μισάωρο , με τρία τέταρτα, ελέγχουμε την ποσότητα του ζουμιού, και προσθέτουμε τις ταλιατέλες (εν προκειμένω , χωριάτικες "χυλοπίτες" , κομμένες σε λουρίδες :) )

Και ξανά στο φούρνο, αλλά τώρα πια είμαστε από πάνω, να φροντίσουμε να μην λείψει το νεράκι από το ζουμί, και να μην παραψηθεί το ζυμαρικό!

TAL_MAN_09_zps98a5d030.jpg TAL_MAN_10_zps00ef52cf.jpg

Δεν θα αργήσει πλέον , η στιγμή που το φαγάκι θα είναι έτοιμο , για "γιούριαααα" !!! :)

Όσο πρόλαβα λοιπόν , δυο ενσταντανέ!

TAL_MAN_11_zpsadaa0bb7.jpg TAL_MAN_12_zpsa8869e3c.jpg

Ήταν μια χαρά !!!!

Α και κάτι χρηστικό, το φαγητό αυτό δείχνει μια εξαιρετική συμπεριφορά στο ξαναζέσταμα, σόρυ βάρβαρο αυτό, αλλά όπως και να έχει τέτοιο φαγητό -και όποιο φαγητό - δεν το πετάς!

Μελώνει , χωρίς να στεγνώνει και αναδίδει τις μυρωδιές του σαν φρέσκο!!

Τιπ: 1) Όσοι θέλετε να πάρει και μια άλλη διάσταση η γεύση του, μπορείτε - [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] Αγάπη ευχαριστώ!!!!- να ρίξετε μέσα στο πιάτο σας και λίγο κύμινο, δοκιμάστε σε μια πιρουνιά , γιατί είναι δυνατή η γεύση του!

2) Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγο τριμμένο τυρί, αν και δεν το έχει καμία ανάγκη!!

Άντε καλή μας όρεξη !!!!:D

Εντυπωσιακό παρά τα "ταπεινά" υλικά :)

Και η φιλοσοφική ερώτηση: Εγώ δε νιώθω την ανάγκη να πλύνω τα μανιτάρια (βέβαια σε τέτοιο φαγητό δεν επηρεάζει και πολύ - συνήθως όμως κρατάνε νερό και δε βολεύει αν τα θέλεις πχ σε τηγάνι).

Το κάνεις περισσότερο για χώματα κλπ, ή λόγω συνήθειας?

Link to comment
Share on other sites

Εντυπωσιακό παρά τα "ταπεινά" υλικά :)

Και η φιλοσοφική ερώτηση: Εγώ δε νιώθω την ανάγκη να πλύνω τα μανιτάρια (βέβαια σε τέτοιο φαγητό δεν επηρεάζει και πολύ - συνήθως όμως κρατάνε νερό και δε βολεύει αν τα θέλεις πχ σε τηγάνι).

Το κάνεις περισσότερο για χώματα κλπ, ή λόγω συνήθειας?

Περισσότερο συνήθεια είναι, αλλά κάπου και κάποια στοιχειώδης ασφάλεια!

Όμως το θέμα με το νερό και τα μανιτάρια , δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα.

Αν το κάνεις γιατί δεν θες να αραιώσει το ζουμί που θα βγάλουν, σου λέω δεν τρέχει τίποτε, το νερό που κρατάνε είναι ελάχιστο.

Τώρα αν θες να αποφύγεις το νερό γιατί δεν θες πρόσθετο υγρό στο τηγάνι, και πάλι λίγη βοήθεια θα κάνει το να βάλεις στεγνό το μανιτάρι μέσα, ούτως η άλλως , το μανιτάρι από μόνο του θα βγάλει πολύ ζουμί!!!

Το οποίο μετά θα το αφήσεις να στεγνώσει και να μείνει μόνο το λαδάκι , αν ας πούμε μιλάμε για τηγανιτά μανιτάρια!

Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή!

Όπως το είπες απλή και νόστιμη!! :)

Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος που ρώτησα είναι επειδή εκεί έξω κυκλοφορούν συμβουλές όπως αυτή:

The Straight Dope: Should you wash mushrooms before cooking them?

αλλά και όπως αυτή:

Hey! You Can Wash Mushrooms | The Kitchn

Στα μαγειρετά κι εγώ προφανώς δεν έχω προτίμηση, αλλά τα τηγανιτά μου τα βγάζω αμέσως πριν κατεβάσουν υγρά :)

Link to comment
Share on other sites

Τα μανιτάρια -αυτά τουλάχιστον που βρίσκουμε στις συσκευασίες στο super market - δεν είναι gourmet είδος.

Άρα το να ψαχνόμαστε για την διατήρηση του εξαίσιου αρώματος (που στην πράξη απουσιάζει ) είναι λίγο κάπως....

Αλλά ακόμα και αυτά που μαζεύονται άγρια από το δάσος, όπου εκεί θα βρεις είδη που πραγματικά η γεύση τους αποτελεί εμπειρία, ακόμα και σε αυτά ένα πλύσιμο , χρειάζεται!

Αλλά να σου πω τι κάνουμε σπίτι, άδειασμα των μανιταριών στην γούρνα του νεροχύτη, κόψιμο του τμήματος του ποδιού τους που έχει ξεραθεί , η έχει μαυρίσει από το "χώμα".

μετά μέριασμα των μανιταριών μονόπαντα στη γούρνα , ώστε να μην είναι κάτω από το νερό που τρέχει , και μετά ένα ένα μανιτάρι στο χέρι και ξέπλυμα κάτω από το τρεχούμενο νερό και από εκεί στο ταψί για κόψιμο!

Έτσι έχουμε και τα μανιτάρια καθαρά και λίγα νερά , και το σημαντικότερο , τα έχουμε πλύνει αμέσως πριν τα μαγειρέψουμε, οπότε δεν δίνουμε το χρόνο στην ανάπτυξη μυκήτων , όπως θα συνέβαινε αν τα πλέναμε πολύ πριν (τα μανιτάρια τότε "γλιτσιάζουν").

Όσον αφορά στο τρόπο που τα τηγανίζεις, στην ουσία από ότι καταλαβαίνω ίσα που τα μαραίνεις!

Δοκίμασε το μια φορά , με λίγο λάδι και άφησέ τα να στεγνώσει το ζουμί τους (σχεδόν) , τα μανιτάρια θα μείνουν τα μισά σε μέγεθος, αλλά από γεύση θα είναι "διπλά"!!! :)

Καλή επιτυχία και διασκέδαση!!

Link to comment
Share on other sites

δε χρειάζεται να τους κάνεις ντους

ένα λίγο προσεκτικό σκουπισμα με ελαφρά νωτισμένο πανάκι ή χαρτί κουζίνας αρκεί...τραβάνε την υγρασία σαν σφουγγάρια...

Link to comment
Share on other sites

Μετά απο ψαχούλεμα στην κατάψυξη ήρθα face to face με

lagos-8717.jpg

Οπότε ευκολα σήμερα στιφάδο :)

Υστερα απο κάποια ώρα μέσα σε νερό και ξύδι κόψιμο σε κομμάτια.

stifado1-8711.jpg

Μετά αφαίρεση τα σκάγια.

stifado2-8712.jpg

σοτάρισμα τον mr rabbit και τα συνοδευτικά.

stifado3-8713.jpg

stifado4-8714.jpg

Έπειτα σε σιγανή φωτιά να βράσει και προς το τέλος του τον ακολουθούν στην κατσαρόλα τα συνοδευτικά.

stifado6-8715.jpg

~2-2.30 ώρες μετά. :D

stifado7-8716.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ένα πράμα είναι που δεν καταλαβαίνω!!!

Πως μπόρεσες????:angry:

Την κατάληξη του "ταξιδιού" , να την αφήσεις στο ημίφως!!!!!:fist:

Εκτός κι αν το 'κανες για να μην τα πάθουμε απανωτά, τα εγκεφαλικά!!:whistle2:

:clap::clap::clap:

Link to comment
Share on other sites

Ένα πράμα είναι που δεν καταλαβαίνω!!!

Πως μπόρεσες????:angry:

Την κατάληξη του "ταξιδιού" , να την αφήσεις στο ημίφως!!!!!:fist:

Εκτός κι αν το 'κανες για να μην τα πάθουμε απανωτά, τα εγκεφαλικά!!:whistle2:

:clap::clap::clap:

Κάποια πράγματα πρέπει να μένουν κρυφά :p

Link to comment
Share on other sites

φασολάκια σήμερα το μενου. Για να μην είναι βαρετά τα έσβησα με κρασί και πρόσθεσα πιπεριά, μπούκοβο και βεγκέτα αλλά όχι το βιομηχανοποιημένο ένα χύμα χωρίς επιπρόσθετα συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσεως

Link to comment
Share on other sites

φασολάκια σήμερα το μενου. Για να μην είναι βαρετά τα έσβησα με κρασί και πρόσθεσα πιπεριά, μπούκοβο και βεγκέτα αλλά όχι το βιομηχανοποιημένο ένα χύμα χωρίς επιπρόσθετα συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσεως

Την άλλη φορά δοκίμασε να βάλεις Γόκου

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.