Jump to content

Official ΦαγητοThread (FoodLab)

greekfragma

Recommended Posts

• Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
Δε ξέρεις να τρως ρε :p

Έχεις καμιά δοκιμασμένη συνταγή για γύρο? Εδώ φτιάξει 2-3 φορές με χοιρινες λαιμού, και ήταν αρκετά καλός. Τώρα είδα όμως για πανσετα ότι λένε. Και μια βοήθεια στο μαριναρισμα παρακαλώ. Μόνο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη έβαζα....

Sent from my Migato GT-N7100 using Tapatalk2

Ξύδι για 24ώρες μέσα στο οποίο ρίχνεις ρίγανη, πιπέρι, αλάτι. Μετα στη σούβλα και τον αλείφεις με χυμό τομάτας όσο γυρνάει μη σου ξεραθεί. (αν έχεις κάθετη σούβλα βάλε τομάτα επάνω στη κορυφή. Κάποιοι βάζουν και πιπεριά εγώ δε τη προτιμάω).

Τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω και είναι κομπλέ και ζουμερός.

Απο έξω έχεις ζέστη απο μέσα όχι στο γύρο. Κοντά στη σούβλα είναι κρύο το κρέας. Αν δεν καταναλωθεί αμέσως και μείνει κάποιες ώρες, η σαλμονέλα θα κάνει περίπατο στο εσωτερικό.

Οπότε ξυδάκι και για άρωμα και για ασφάλεια.

Μιλάω εννοείται για σούβλα γύρο και όχι ψιλοκομμένο και ψημένο πάνω σε πλατό/σχάρα κλπ

*Tip όποιο σουβλατζίδικο εντοπίσετε με έντονη μυρωδιά ξιδιού στο κρέας βάζει μάπα κρέας.

Ξύδι για 24ώρες μέσα στο οποίο ρίχνεις ρίγανη, πιπέρι, αλάτι. Μετα στη σούβλα και τον αλείφεις με χυμό τομάτας όσο γυρνάει μη σου ξεραθεί. (αν έχεις κάθετη σούβλα βάλε τομάτα επάνω στη κορυφή. Κάποιοι βάζουν και πιπεριά εγώ δε τη προτιμάω).

Τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω και είναι κομπλέ και ζουμερός.

Σε τηγάνι γκριλ θα τον κάνω...

Sent from my Migato GT-N7100 using Tapatalk2

Thanks καμάρια :)

Απο γεύση ήταν σκέτη απόλαυση. Και οι καραβίδες αλλά και η γόπα ήταν φρεσκότατα. Οσο για το ότι θα πεινάσω μετά απο λίγες ώρες αυτό συμβαίνει έτσι και αλλιώς. Δε φταίει το φαγητό :p

Thanks καμάρια :)

Απο γεύση ήταν σκέτη απόλαυση. Και οι καραβίδες αλλά και η γόπα ήταν φρεσκότατα. Οσο για το ότι θα πεινάσω μετά απο λίγες ώρες αυτό συμβαίνει έτσι και αλλιώς. Δε φταίει το φαγητό :p

Ναι, φταίει η ταινία που έχει στον οισοφάγο :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.