Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Εν αναμονή του εγκλήματος του Dellman , ας βάλω κάτι πιο αλαφρύ ...

Χτες είχε ταινιούλα και πείναγα, οπότε ήθελα να φάω κάτι που να μην είναι κτήνιασμα τελείως..

Μαύρο ψωμάκι + τυρί κίτρινο αλμυρό ( ότι έχει ευχαρίστηση ο καθένας ) + ριγανούλα

20130516214132.jpg

Μια Ντοματούλα από πάνω , που την έβαλα μετά το ζέσταμα του τυριού ..

20130516214429.jpg

Καλά ήταν!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, για ψωμάκια ενδιαφέρομαι κι εγώ. Πείτε!

Έχω δοκιμάσει αρκετά. Τα περισσότερα έτοιμα είναι μάπα. Πχ η τελευταία απόπειρα ήταν με ψωμάκια από το Βασιλόπουλο (έχουν ΑΒ-branded και "επώνυμα"). Αν και στη συκευασία έμοιαζαν μαλακά, και τα 2 είδη θρυμματίζονταν πολύ εύκολα μετά από λίγο ζέσταμα. Δες πχ στην πάνω δεξιά πλευρά της παρακάτω φωτογραφίας.

8PkT7uo.jpg

Τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει είναι από φούρνο, αλλά ήταν παράλογα ακριβά, ειδικά αν θέλεις ποσότητα.

Link to comment
Share on other sites

Στο makro παντως σε φρεσκα εχει δυο τυπων

τα κλασσικα με σουσαμι, αφρατα και σε μεγαλο μεγεθος

μαρκα τυπου "american burger" ή κατι παρομοιο

και εχει και τα πιο μικρα αφρατα γυαλιστερα σαν αυτα των goodys & Mac

για μικρα κλασσικα cheeseburgers

περαν αυτων

εχει και αλλα ειδη στα ψυγεια με τα κατεψυγμενα ειδη αρτοποιίας

ορεξη να χεις να δοκιμαζεις.

Για μπεηκον ζητα καλυτερα απο τον παγκο των αλλαντικων ενος supermarket

να σου κοψει οσο θες και σε οτι παχος θελεις

τα ετοιμα συσκευασμενα αστα για κανα μαγειρεμα αναγκης

απο κει και περα

cheddar, emmental,

μαρουλακι, πικλες, κρεμμυδι, ντοματα,

μαγιονεζα, ketchup, BBQ, sauce ροκφορ κι οτι αλλο τραβαει η ορεξη σου

οχι ολα μαζι φυσικα

μην παραφορτωθει το τελικο αποτελεσμα και χανεις τις επιμερους γευσεις.

αυτο που δεν εχω καταφερει να πετυχω παντως μετα απο πολλες δοκιμες

ειναι το καταλληλο μιγμα για το ιδιο το μπιφτεκι.

οποιος εχει καμια μαγικη συνταγη, please share!

Link to comment
Share on other sites

Οι κλασικές συμβουλές για το μπιφτέκι είναι:

1. Ζύμωμα: Don't do it. Ανακατεύεις το μίγμα όσο γίνεται λιγότερο ώστε να γίνει σχετικό ομοιόμορφο, και μετά σχηματίζεις μπιφτέκια χωρίς πολύ ζούληγμα.

2. Ψήσιμο: Καλύτερα σε πλάκα παρά σε λεπτή σχάρα. Αν βάλεις χοντρό μπιφτέκι και το σπατουλιάσεις για να λεπτύνει με το που το πετάς στην πλάκα, καλύτερα.

Τη μέθοδο του πατήματος την κάνει με μεγάλη επιτυχία στα κεμπάπ ο Λευτέρης στην Ομόνοια.

Για τα υλικά δεν μου αρέσει τίποτα περίπλοκο. Κρεμμύδι, ίσως λίγο σκόρδο, αλατοπίπερο και λίγο λαδάκι, και πρασινάδα της προτίμησής του καθένα. Ρόλο παίζει και από τι κρέας είναι. Η ωμοπλάτη βγάζει καλά μπιφτέκια.

Link to comment
Share on other sites

Χθες η παρέα είχε λίγο κάφρικες ορέξεις...

El burger grande

165404_10151470452531234_532928423_n.jpg

Μικρός αναπτήρας για σύγκριση

601679_10151470450216234_1995986412_n.jpg

Στη σχάρα...

405710_10151470576546234_1377684104_n.jpg

Shh shhh no tears now. Only dreams

969343_10151470598796234_1426209767_n.jpg

Tomato SAUce

954701_10151470462101234_844727134_n.jpg

Knead that shit!

943455_10151470470826234_995083947_n.jpg

Κάποιος ξέχασε τον πλάστη οπότε αυτοσχεδιάσαμε

971718_10151470704526234_2068299634_n.jpg

pizza construction for dummies

13283_10151470705706234_1686856702_n.jpg

Step 1: Place pizza No1 at the bottom

971583_10151470706346234_1533616575_n.jpg

Step 2: Place El Burger Grande on top:

936951_10151470706906234_2019650660_n.jpg

Step 3: Place pizza No2:

310142_10151470708261234_1638876886_n.jpg

Step 4: Profit

970830_10151470709886234_447281354_n.jpg

BAM! Right in the arteries!

943410_10151470709781234_1897218338_n.jpg

Μια παραγωγή των Phriday Knights.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή σαν ιδέα, αλλά έχω 2 παρατηρήσεις:

1. Βάζουμε ένα χάρακα στις φωτογραφίες, για σύγκριση μεγέθους, να μπορεί ο άλλος να κάνει και τις μετρήσεις του. Ο αναπτήρας δε βολεύει!:laughing:

2. Τα μπιφτέκια, με το ψήσιμο μαζεύουν, οπότε τα κάνουμε λίγο μεγαλύτερα, ώστε να έχουν την κατάλληλη διάμετρο. Δηλαδή ελάχιστα μικρότερα από τα ψωμάκια, στην περίπτωσή σας, τις πίτσες.

Σλουρπ!:T:

Link to comment
Share on other sites

Τώρα εγώ θα είμαι πολύ κακός αν ρωτήσω, σε τι συσκευασίες θα βρίσκεται το ελαιόλαδο???

Διότι ο μόνος τρόπος να γίνει αυτή η διαπίστευση της αγνότητας του προϊόντος είναι αυτή να είναι επαρκώς μικρή , έτσι που σε μια σαλάτα να μου φέρνουν την δόση του λαδιού που χρειάζεται συσκευασμένη και να την ανοίγουν μπροστά μου!!

Τώρα βέβαια αν σκεφτούμε ότι το λάδι έχει 3 με 4 € ενώ ας πούμε το ρύζι ή οι γίγαντες Πρεσπων έχουν 5 και 6 € , μάλλον θα πρέπει να είμαστε και γι αυτούς σίγουροι, και επειδή δεν μαγειρεύονται και γρήγορα ...........................................................

Δε τρώμε σπίτια μας λέω εγώ να μην τους έχουμε κι ανάγκη!!!!!:dance3:

Δεν πάμε καθόλου καλά μου φαίνεται!!!:stop:

Link to comment
Share on other sites

αυτο που δεν εχω καταφερει να πετυχω παντως μετα απο πολλες δοκιμες

ειναι το καταλληλο μιγμα για το ιδιο το μπιφτεκι.

οποιος εχει καμια μαγικη συνταγη, please share!

κιμας απο Λάπα, περασμενος μια (1) φορα μονο απο την μηχανη, 1.5kg

2 μεγαλα κρεμυδια στο μουλτι

2 αυγα

Κετσαπ και Γουορτσεστερ σως

Η αναλογια εξαρταται απο ποσο "γλυκα" θελεις να βγουν τα μπιφτεκια σου στην επιγευση.

Εγω βάζω καμια 100ml κετσαπ και 50-60 Γουορτσεστερ

3 πρεζες αλάτι & 2 πρέζες πιπερι σκονη (Hint: τα μπιφτεκια για χαμπουργκερ δεν πρεπει να εχουν πολυ αλατι+πιπερι, γιατι παίρνεις αλμυρα απο το τυρι και το μπεικον που προσθετεις μετα + την Γουορτσεστερ)

~150g Φρυγανια.Αν υπάρχουν πολλα υγρα στο μειγμα, προσθετεις επιπλεον.

Ψησιμο σε φλατ αντικολητικο τηγανι, χωρις λαδι/βουτυρο και πατας με την σπατουλα τα μπιφτεκια κατα το ψησιμο για να βγαλουν τα λιπακια τους τα πολλα και να ψηθουν εκει μεσα

Εγω σερβιρω με

Τσενταρ+Μπεικον+ντοματα+κρεμυδι+κετσαπ στη μια μερια του ψωμακιου και μαγιονεζα στην αλλη

Link to comment
Share on other sites

Γεμιστο αρνάκι στο φούρνο

Μας παρέχεις ελλιπή δεδομένα!!!

Γεμιστό με τι???

Εκτός κι αν το κάνεις για ν' αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη!!!!!:o

Καλοφάγωτο!!!!!!:D

Link to comment
Share on other sites

Έτσι μπράβο παλικάρι μου!!!!!:T:

Να μπορώ να "ονειρευτώ" κι εγώ ο έρμος!!!!:man_in_love:

Και μη μου πεις ότι δεν έχωσες κουτάλι μέσα από το άνοιγμα των πλευρών, γιατί δεν έχω πρόχειρο το μετάλλιο αυτοσυγκράτησης!!!! :happy2::happy2:

Link to comment
Share on other sites

πωπωπωπω έλειψα μερικές μέρες και έχασα τα καλύτερα:-O

[MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION]

Γιώργο το μυστικό στο μπιφτέκι για να γίνει μαλακό είναι το τριμμένο κρεμμύδι (όχι ψιλοκομμένο) και το γάλα:upside:

Το κρεμμύδι δε το λυπάσαι να το βάλεις όπως και το γαλατάκι.

Μετά κλασικά αυγουλάκι, μαιντανός, δυόσμος, κύμινο, αλατάκι και φρυγανιά με μέτρο ή αν έχεις μπαγιάτικο ψωμάκι ακόμα καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν πειράζει, έχουμε τρόπους να σε παρηγορήσουμε! :coax:

DSCN6810_PS01_zpsd875ee4c.jpg

Παστίτσιο, όπως βλέπετε είχαμε σήμερα!!!!

Και τα θαυμαστικά ξέρω πολύ καλά γιατί τα βάζω.

Αλλά για να πλησιάσουμε.

DSCN6814_PS01_zps5a46eeca.jpg

Ίσως και λίγο ακόμα!

DSCN6816_PS01_zps80bcbd5c.jpg

Όπως είδατε έκοψα και μερικά κομμάτια για άμεση κατανάλωση, και δημιουργήθηκε ρήγμα, αλλά τι ρήγμα, κατ' ευθείαν στην "κόλαση" πάει!! :happy2:

DSCN6817_PS01_zps5214b05f.jpg

Μα είπα πριν για κάποιο πιάτο.....Α! να το!!:-O

DSCN6812_PS01_zps4588ba80.jpg

Όσο φαγώθηκε ζεστό ήταν απίστευτο!!!

Υ.Γ. Σημείωση για να μην κάνετε περίεργες -ποσοτικά:)- σκέψεις, το πιάτο δεν είναι πιάτο είναι πιατέλα και φάγανε τρεις από αυτήν! :)

Link to comment
Share on other sites

Γεμιστό με ρύζι και συκωτάκι.. σορρυ δε μπήκαν οι φώτος πριν..

attachment.php?attachmentid=56427&stc=1&d=1368965936

attachment.php?attachmentid=56428&stc=1&d=1368965942

Τώρα είμαι μόνο εγώ που η προοπτική των φωτό με κάνει να σκέφτομαι

Κεφαλάκι T-Rex γάλακτος , στο φούρνο????

:woot::D:clap::clap:

Link to comment
Share on other sites

Τhe best burger theory

Νo Penny, no pics, no drooling, no bacon here....

Οι κλασικές συμβουλές για το μπιφτέκι είναι:

1. Ζύμωμα: Don't do it. Ανακατεύεις το μίγμα όσο γίνεται λιγότερο ώστε να γίνει σχετικό ομοιόμορφο, και μετά σχηματίζεις μπιφτέκια χωρίς πολύ ζούληγμα.

2. Ψήσιμο: Καλύτερα σε πλάκα παρά σε λεπτή σχάρα. Αν βάλεις χοντρό μπιφτέκι και το σπατουλιάσεις για να λεπτύνει με το που το πετάς στην πλάκα, καλύτερα.

Τη μέθοδο του πατήματος την κάνει με μεγάλη επιτυχία στα κεμπάπ ο Λευτέρης στην Ομόνοια.

Για τα υλικά δεν μου αρέσει τίποτα περίπλοκο. Κρεμμύδι, ίσως λίγο σκόρδο, αλατοπίπερο και λίγο λαδάκι, και πρασινάδα της προτίμησής του καθένα. Ρόλο παίζει και από τι κρέας είναι. Η ωμοπλάτη βγάζει καλά μπιφτέκια.

Το ελαχιστο ζυμωμα ισχυει οντως

σε συνδυασμο με το μονο περασμα του κιμα που αναφερει ο crazyant παρακατω

ειναι βασικο βημα για τη σωστη υφη του μπίφτεκα

Το σπατουλιασμα κατα το ψησιμο το αποφευγω γιατι εχω διαπιστωσει οτι ξεζουμιζει το κρεας

προτιμω τη λογικη της λακουβας κατα το πλασιμο που κατα το ψησιμο γεμιζει απο μονη της

Ωμοπλατη δεν εχω δοκιμασει για να ειμαι ειλικρινης,

με λαπα δοκιμαζα τοσο καιρο (και ενιοτε mix με χοιρινο) απλα με διαφορετικες περιεκτικότητες σε λιπος

Θα το εχω υποψιν για την επομενη φουρνια σιγουρα!

Ψησιμο παει αναλογα με τα κεφια

τηγανι grill και επιτραπεζια grillιερα ανοιχτης αντιστασης ειναι τα δυο επικρατεστερα so far

με καλο λαδωμα για να μην μενει η κρουστα του πανω στη σχαρα

α, Λευτερης :drool::drool::drool::drool: btw

παλι καλα που εχω διπλα το μπιφετοπωλειο της Καλλιθεας να ξεγελιεμαι που και που....

κιμας απο Λάπα, περασμενος μια (1) φορα μονο απο την μηχανη, 1.5kg

2 μεγαλα κρεμυδια στο μουλτι

2 αυγα

Κετσαπ και Γουορτσεστερ σως

Η αναλογια εξαρταται απο ποσο "γλυκα" θελεις να βγουν τα μπιφτεκια σου στην επιγευση.

Εγω βάζω καμια 100ml κετσαπ και 50-60 Γουορτσεστερ

3 πρεζες αλάτι & 2 πρέζες πιπερι σκονη (Hint: τα μπιφτεκια για χαμπουργκερ δεν πρεπει να εχουν πολυ αλατι+πιπερι, γιατι παίρνεις αλμυρα απο το τυρι και το μπεικον που προσθετεις μετα + την Γουορτσεστερ)

~150g Φρυγανια.Αν υπάρχουν πολλα υγρα στο μειγμα, προσθετεις επιπλεον.

Ψησιμο σε φλατ αντικολητικο τηγανι, χωρις λαδι/βουτυρο και πατας με την σπατουλα τα μπιφτεκια κατα το ψησιμο για να βγαλουν τα λιπακια τους τα πολλα και να ψηθουν εκει μεσα

το μονο περασμα το εχω εμπεδωσει, κανει οντως δουλεια

στα υπολοιπα υλικα πανω κατω στα ιδια εχω καταληξει πλεον μαζι με λιγη bbq στο μιγμα

αλλα με σαφως λιγοτερη worcestershire (50-60ml ειναι για κανα 5 κιλο κιμα ρε)

Τη φρυγανια εως τωρα την ειχα σαν λυση αναγκης να τραβηξει επιπλεον υγρα του κιμα

μιας κι εχω την εντυπωση οτι με το ψωμι βγαινει λιγο πιο αφρατο το μπιφτεκι,

ισως να κανω λαθος και να πρεπει να ξαναδοκιμασω

πωπωπωπω έλειψα μερικές μέρες και έχασα τα καλύτερα:-O

@Κοπρίτης

Γιώργο το μυστικό στο μπιφτέκι για να γίνει μαλακό είναι το τριμμένο κρεμμύδι (όχι ψιλοκομμένο) και το γάλα:upside:

Το κρεμμύδι δε το λυπάσαι να το βάλεις όπως και το γαλατάκι.

Μετά κλασικά αυγουλάκι, μαιντανός, δυόσμος, κύμινο, αλατάκι και φρυγανιά με μέτρο ή αν έχεις μπαγιάτικο ψωμάκι ακόμα καλύτερα.

To κρομμυον στα μπιφτεκια για burgers το προτιμω κι εγω τριμμενο

δεν ξερω εαν τα κανει πιο αφρατα ή εαν απλα βοηθαει το οτι κραταει πολυ απο το ζουμι του οντας τριμμενο.

σε αλλες εφαρμογες πχ κεφτεδες, το προτιμω ψιλοκομμενο να το νοιωθεις στο μασημα και να το βλεπεις να γυαλιζει στον ροδισμενο κεφτε

Ψωμι σαφως ναι, μπαγιατικο και τριμμενο...

Γαλα δεν εχω δοκιμασει να προσθεσω ποτε.

Για τι δοση μιλαμε στο κιλο κιμα περιπου?

Σχετικα με τα μυρωδικα, αυτα που αναφερεις μαζι με ξυδι, ουζο κτλ ειναι υπεροχα για standalone μπιφτεκια/κεφτεδες/ρολο κτλ

τα burgerομπιφτεκα προσωπικα τα προτιμω πιο ουδετερα με πιο ξεκαθαρη κρεατιλα.

Thanx για τις συμβουλες so far,

ευπροσδεκτοι ολοι οι κατ'οικον burger flippers

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.