Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
Το χθες

UmQf3Ff.jpg

mOgo8sx.jpg

Και το σήμερα....:kiss3:

Ywx5jy0.jpg

K2Tozqs.jpg

Μην ξεχάσεις και το αύριο!

Edit: Αύριο θα έχει πάλι ψήσιμο, αλλά στον Κάλαμο αυτή την φορά. Λιγότερο φαγητό αλλά πολύ μα πολύ μπύρα.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω κάπου το είχα αναφέρει , ότι η συνταγή με τα λαχανικά γίνεται με πολλά και διαφορετικά κρέατα.

Σήμερα σας το ετοίμασα με κοτόπουλο.

Προσθήκη στη γνωστή συνταγή λίγο καρότο κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες, και φρέσκια ώριμη ντομάτα κομμένη με το μαχαίρι (πρόσθεσα και λίγο πουμαρό).

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά, 2 κουταλιές μουστάρδα, κρασί 2 ποτήρια, μπαχάρι, γαρίφαλο, πιπέρι, αλάτι, λάδι, ρίγανη και μερικά δαφνόφυλλα.

Και μια και τα κοτόπουλα που έχουμε στο κλεινόν άστυ πολύ λίγη σχέση έχουν με τα χωριάτικα, είπα να κάνω μια ενίσχυση της γεύσης (συμπαθάτε με) με 2 κύβους ζωμό κότας.

Πάμε λοιπόν.

KLF_01_DSCN6534_zps3b40b8bc.jpg

KLF_02_DSCN6536_zps376c0347.jpg

κόβουμε όλα τα λαχανικά σε χοντρούτσικα κομμάτια στο ταψί και αφού τα ανακατέψουμε καλά "ξαπλώνουμε" και το κοτόπουλο να ξεκουραστεί!.

KLF_03_DSCN6538_zps445ecae6.jpg

KLF_04_DSCN6539_zpsdcebef08.jpg

Περιχύνουμε με την σάλτσα φροντίζοντας να πάει παντού.

KLF_05_DSCN6543_zps617caaaa.jpg

KLF_06_DSCN6545_zps813f5fd2.jpg

Και μετά στον προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο!

KLF_07_DSCN6547_zpsbcdb9a88.jpg

Δεν ξεχνάμε κάθε 20 περίπου να κάνουμε ένα γύρισμα στο κρέας , ψιλοανακατεύοντας και τα λαχανικά.

KLF_08_DSCN6550_zps6aac3512.jpg

Και έτσι σιγά σιγά το φαγητό μελώνει.

KLF_09_DSCN6554_zps7116e123.jpg

KLF_10_DSCN6559_zpsb7e22f75.jpg

Και τελικά...................

KLF_11_DSCN6557_zps0822b3d7.jpg

Ο χρόνος προετοιμασίας είναι περίπου μισή ώρα και ο χρόνος ψησίματος περίπου δυο ώρες.

Μην ανησυχήσετε αν στην αρχή φανούν πολλά τα ζουμιά, σιγά σιγά θα τα πιει και τελικώς θα "ψαχνόσαστε" για λίγη παραπάνω σάλτσα!

Καλή μας όρεξη ! ! !

:happy2:

Link to comment
Share on other sites

"Η πενία τέχνας κατεργάζεται" λέει η παροιμία. Το ίδιο και η νηστεία.

Μαύρες πέννες με σάλτσα μπολονέζ απο κιμά σόγιας. That went unexpectedly well.

Πρώτη φορά τρώω κιμά σόγιας. Καμία διαφορά απο τον κανονικό αν υπερβάλλεις και λίγο στο μπαχαρικό.

Link to comment
Share on other sites

Πρώτη φορά τρώω κιμά σόγιας. Καμία διαφορά απο τον κανονικό αν υπερβάλλεις και λίγο στο μπαχαρικό.

ετσι την ειχα πατησει με κατι σουτζουκακια που μου το ελεγαν και δεν το πιστευα!

τα μπαχαρια το καμουφλαρουν πολυ καλα (ειτε προκειται για Β' διαλογης κιμα ειτε για σογια και αλλα υποκαταστατα)

Link to comment
Share on other sites

"Η πενία τέχνας κατεργάζεται" λέει η παροιμία. Το ίδιο και η νηστεία.

Μαύρες πέννες με σάλτσα μπολονέζ απο κιμά σόγιας. That went unexpectedly well.

Πρώτη φορά τρώω κιμά σόγιας. Καμία διαφορά απο τον κανονικό αν υπερβάλλεις και λίγο στο μπαχαρικό.

Απέφευγε τα προϊόντα σόγιας, 99% είναι μεταλλαγμένα.

Link to comment
Share on other sites

Αγάπη χαρά στο κουράγιο σου !!!:clap::clap:

Αντώνη μια χαρά τη κόβω τη πίτα και φαίνεται να έγινε τραγανό το φύλο όπως μ αρέσει! :T:

Παιδιά να είσαστε καλά μου φτιάξατε το βράδυ!

Δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω!

Μπορώ να έχω ένα

μ ι κ ρ ό

κομματάκι απο τα μεζεδάκια !!!

:happy2::happy2::happy2::happy2:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.