Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

[MENTION=11863]K_tech[/MENTION] Πεντανόστιμο φαίνεται. Για δώσε tip:to_pick_ones_nose3:

oreo madness by T.G.I.Friday's

Μακάρι να ήξερα να το φτιάξω και μόνη μου:man_in_love:

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Σήμέρα είχε ραβιολια η κατάσταση. Εγινε η ζύμη, ξεκουράστηκε στο ψυγείο για καμια ώρα να σκληρύνει και ανοίξαμε φύλλο με το παραδοσιακό τρόπο (δεν αξιώθηκα να πάρω μηχανή)

a9grqPD.jpg

RBt0M2N.jpg

Μέχρι να ξεκουραστεί η ζύμη σε τηγάνι μπήκαν κρεμμύδι, μανιτάρια, πιπεριά, γαρίδες, μυρωδικά

XFfHa71.jpg

Αφού ψήθηκαν τα ψιλόκοψα και έτοιμη η γέμιση για τα ραβιόλια (προσθέτω και παρμεζάνα μέσα)

2ENbbYV.jpg

Με ένα κουταλάκι βάζουμε σε αποστάσεις τη γέμιση, αλείφουμε με αυγό πάνω κάτω το φύλο έτσι ώστε όταν το γυρίσουμε να κολλήσει. Επίσης βγάζουμε όσο αέρα μπορούμε απο το εσωτερικό έτσι ώστε να μην μας ανοίξουν πιέζοντας τη ζύμη προς τη μεριά της γέμισης.

cIKwkjc.jpg

g6u5mIp.jpg

Σε δίσκο βάζουμε αλεύρι και πάνω τα ραβιόλια

QyZW2Nq.jpg

Μπαίνουν ψυγείο για κανένα 6ωρο με 3 ώρες απο κάθε πλευρά ώστε να σκληρύνουν και άλλο

βράσιμο και επιπλέον σάλτσα μετά με τομάτα, μανιτάρια, πιπεριές και ζωμό κότας

Σερβίρισμα με παρμεζάνα και τρώμε

Z312num.jpg

olXGdCQ.jpg

Και επειδή με έχει κάψει ο billpepas με τις κρέπες του έγιναν και 2 κρέπες

HsmEEGy.jpg

Σαν συνέχεια της γνωστής συνταγής και επειδή πολύ καιρό έχω να ανεβάσω κάτι.

Προσθήκη ντομάτας και πατάτας.

Η ντομάτα ήταν μια κονσέρβα και η πατάτα (μπήκε για δοκιμή) επίσης μια.

Αλλά βγήκε τόσο νόστιμη που την επόμενη φορά θα είναι πολλές.

Επίσης μπήκε μπαχάρι και γαρυφαλάκια, δυο κουταλιές μουστάρδα και λίγο κρασάκι με πέντε δαφνόφυλλα:

1-P2243666_zps19f46b25.jpg

2-P2243667_zpsb5f8455d.jpg

3-P2243668_zpsd3623eab.jpg

4-P2243671_zps18f35a7b.jpg

5-P2243673_zps731f25a8.jpg

6-P2243678_zps212a4055.jpg

7-P2243681_zps79e27451.jpg

9-P2243682_zps9ddc8361.jpg

10-P2243687_zps13d08560.jpg

Και μια φωτογραφία από τα "Ηλύσια" πεδία!:hehe:

11-P2243689_zpsdd2013fc.jpg

12-P2243691_zps3f480126.jpg

13-P2243690_zpse4747c61.jpg

Μια χαρά ήτανε!!:hang2::hang2:

Edit: (27/2/13)

Κάτι που ξέχασα να πω και είναι σημαντικό (αν και ίσως το είδατε από τις εικόνες)

Λοιπόν για να γίνει το κρέας εξαιρετικά μαλακό , οι μπριζόλες επί μιάμιση ώρα βρίσκονται βυθισμένες σχεδόν ολόκληρες μέσα στο ζουμί!

και στη συνέχεια στην τελευταία μισή ώρα τις φέρνω στον "αφρό" και ροδίζουμε και από τις δυο πλευρές!

Έτσι το κρέας, άμα το πατήσεις με το πιρούνι γίνεται "πουρές"!!

Συνολικός χρόνος ψησίματος περίπου 2 ώρες.

Αυτά, ελπίζω να το φχαριστηθήτε όταν το φτιάξετε!

Στέλιο με όλο το θάρρος αλλά άντε γαργαλίσουυυυυυυυυυυυυυ.

Πεινάω και δεν έχω μαγειρέψει ακόμα :whip:

Σου ειναι ευκολο να κανεις ενα γρηγορο recap?

Η συνταγή

http://www.thelab.gr/off-topic/official-fagitothread-foodlab-41123-316.html#post1063375333

[MENTION=4805]paparoach[/MENTION]

Άντε #$^$#^##&%^

[MENTION=20975]karmen1983[/MENTION]

......άντε γαργαλίσουυυυυυυυυυυυυυ.

Παιδιά ευχαριστώ ποοολύ για τις ευχές!!!!!! :hehe::hehe:

Άντε να είμαστε καλά!

:daisy::daisy:

Αχαΐας!

Μια και καλή!! :p

Περίπου 500+ γραμμάρια ήταν, και μπήκε σκορπιστά μόνο από πάνω! :)

Ευτυχώς στο post της karmen me ta Ραβιόλια δεν βλέπω photos.Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο και για το post του Seafalco με τις μπριζόλες.

Ξαφνικά πείνασα

Αν και το προτιμάω με λεμόνι το καρότο με έκανες και ζήλεψα. Πάω να κάνω μία απο τα ίδια :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.