Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Κατηγορίες | to-perivoli-tis-kritis.gr

Και μέσω στην αγορά στην αθήνα στο εν κρήτη

γενικά έχει αρκετά πες μου τι ψάχνεις να σου πω που θα το βρεις

Ευχαριστω πολυ αδελφε για τη βοηθεια σου. Θα κανω μια λιστα μαζι με τη συζυγο και θα σου στειλω πμ να μου πεις που μπορω να τα βρω τα περιεχομενα της λιστας.

Καλη συνεχεια ευχομαι σε ολους.

Ευχαριστω και παλι.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
Πιπέρι και αλάτι δεν βάζουμε γιατί μπορούμε να τις κάνουμε γλυκές και να πασπαλίσουμε με ζάχαρη κρυσταλλική

Το λίγο αλατάκι δίνει και στις γλυκές... αλλά εγώ σπάνια θα τις κάνω με ζάχαρη... μελάκι!

Link to comment
Share on other sites

Κοφτό μακαρονάκι με κιμά και φέτα στο φούρνο

Το φαί "σφαγμένο" στη γάστρα

attachment.php?attachmentid=54811&stc=1&d=1361110545

και στο πιάτο

attachment.php?attachmentid=54812&stc=1&d=1361110545

Λεπτομέρειες συνταγής και πηγή έμπνευσης από εδώ: Alpha TV - Κοφτό μακαρονάκι με κιμά και φέτα στο φούρνο, 12/02/2013

[attach]54811[/attach]

[attach]54812[/attach]

post-400-1416077081,2616_thumb.jpg

post-400-1416077081,2922_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

soon...

A few moments ago...

Ψαρονεφρι γεμιστο με πιπερια φλωρινης και μαστελλο Χιου

σαλτσα γλυκιας μουσταρδας με κρασι, βουτυρο, φρεσκο κρεμμυδακι και ψιλοκομμενη πιπεριτσα

stuffedtenderloinwithfriedpolentaB_zps403545fb.jpg

σερβιρισμενο πλαι σε πολεντα εμπλουτισμενη με ωριμο cheddar

και περασμενη απο το τηγανι σε μινι τσερκι για το σχημα και την κρουστα

stuffedtenderloinwithfriedpolentaA_zps7ba08cc6.jpg

Link to comment
Share on other sites

χορτασαμε και σημερα...διαβασα τις 2 τελευταιες σελιδες και ειδα λιγο παρλιαρο για το γλυκο...

ουφ!!!τιγκαρα!!!!

Ακριβώς , αυτό είναι το νόημα της μεθόδου!

"Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο!"

:p:p:p

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς , αυτό είναι το νόημα της μεθόδου!

"Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο!"

:p:p:p

Ιδανικό για την κρίση...

..δεν έχω κιμά και τα τελευταία 2 ψαρονέφρια τα έκανα σουβλάκι, αλλιώς θα έκανα felix-version των 2 από πάνω...:hehe:

Link to comment
Share on other sites

Με μικρή διαφορά, προτιμώ το σπληνάντερο..

img5288g.jpg

Εγώ εξακολουθώ να έχω θέμα. Το αποσιώπησα από χθες μπας και μου περάσει μαζί με τον πυρετό, αλλά τίποτα... και συγχωρέστε με που ξαναβάζω την εικόνα, αλλά:

Που το βρίσκουμε αυτό έτοιμο για όνομα του θεού;; Δεν είναι ρητορική η ερώτηση!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω κατά πόσο έτοιμο το θες...αλλά την επόμενη φορά που θα πάω χωριό , να σου φέρω από ένα θείο που έχει χασάπικο με δικά του κρέατα? !:alien:

Ιδανικά το θέλω ψημένο και ζεστό, έτοιμο για κατανάλωση και μάλιστα στην Κρήτη... ;) Κοκορέτσια, αντικρυστά, γουρουνόπουλα βρίσκεις, αλλά πάει καιρός από την τελευταία φορά που πέτυχα σουβλιστό σπληνάντερο.

Μπορεί να υποκύψω και να κάτσω να φτιάξω κατά το Πάσχα...

Link to comment
Share on other sites

Μπαααα..ο θείος είτε για το ταβερνάκι τα έχει, είτε τα πουλάει σαν κρεοπώλης, τοπικά...

αλλά στην κατάψηξη εδώ όλο και κάτι έχω!

Εκτός από σπληνάντερο σούβλας, δεν το έχω φάει σε άλλη μορφή.. τι παίζει με τα άλλα ?

Link to comment
Share on other sites

A few moments ago...

Ψαρονεφρι γεμιστο με πιπερια φλωρινης και μαστελλο Χιου

σαλτσα γλυκιας μουσταρδας με κρασι, βουτυρο, φρεσκο κρεμμυδακι και ψιλοκομμενη πιπεριτσα

stuffedtenderloinwithfriedpolentaB_zps403545fb.jpg

σερβιρισμενο πλαι σε πολεντα εμπλουτισμενη με ωριμο cheddar

και περασμενη απο το τηγανι σε μινι τσερκι για το σχημα και την κρουστα

stuffedtenderloinwithfriedpolentaA_zps7ba08cc6.jpg

Το ψευδωνυμο κοπριτης δεν ταιριαζει με τη συνταγη που εφτιαξες...σε βρισκω πολυ προκομμενο για κοπριτης...:hehe::hehe::hehe:

Πολυ καλη συνταγη..σε πρωτη ευκαιρια...θα τη τιμησω.

Link to comment
Share on other sites

Εκτός από σπληνάντερο σούβλας, δεν το έχω φάει σε άλλη μορφή.. τι παίζει με τα άλλα ?

Το βρίσκω ευκολότερα (και ως σπληνογάρδουμο) στη σχάρα ή στο φούρνο, με το μειονέκτημα ότι δεν έχει περιμετρικά την ίδια ομοιομορφία ή επιτυχία το ψήσιμο και συνήθως έχει ελάχιστο έντερο. Κάποιοι λέγοντας σπληνογάρδουμο εννοούν μάλιστα το παχύ έντερο γεμισμένο με ψιλοκομμένο σπλήνα, που υστερεί πολύ γευστικά. Όχι ότι είναι κακό, αλλά...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.