Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Εναλλακτικά αφού το ανέφερε ο jesus:

Φέτα τριμμένη, με ντομάτα σε κύβους και ζαμπόν....

Και λοιπόν; Χωρίς φέτα, το βαφτίζεις σφουγγάτο, αφήνεις και το μπέικο για πιο σοβαρή χρήση. Μια καρμπονάρα πχ, που την έχω παραμελήσει κι εγώ το τελευταίο διάστημα.

Καρμπονάρα με μπέικον, δεν είναι καρμπονάρα... Προτείνεται παντσέτα ή guanciale σε κύβους.

Link to comment
Share on other sites

Πατατούλες

Μπολικο μπέικον

Ζαμπον

μοτσαρέλα

τυρί τριμμένο (edam)

αυγα

Ενα πιάτο για να την βάλετε και να την φάτε. τρώγεται και απο το τηγάνι βέβαια :hehe:

95vWz.jpg

KnFr0.jpg

KBxV1.jpg

hQt0N.jpg

4Hl9x.jpg

TGuy1.jpg

KFQof.jpg

TAe4A.jpg

T10iV.jpg

0zxNl.jpg

H χαρά της δίαιτας :haha:

Link to comment
Share on other sites

Ομελετα χωρις φετα..δεν ειναι ομελετα;)

σωστόν. Γιατί οι Γάλλοι ανέκαθεν την έφτιαχναν με φέτα :hehe:

[MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] holly sh1t! Έλεγα ότι δε θα φάω για βράδυ, αλλά μου βάζεις τρικλοποδιές... Anyway, καλοφάγωτη :D

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχουν φετα στην Γαλλια.

Αν ειχαν θα σου λεγα εγω:p

Kαι με την λογικη αυτη και ολες οι πιτσες που τρωμε ειναι οτι να ναι.

Καμια σχεση με την κλασικη ιταλικη πιτσα.

Ποπο τι κτηνος ομελατα ειναι αυτη???

Πολυ ωραια φαινεται αλλα τραγικα βαρια.Μπομπα.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=23340]xkabamarux[/MENTION]

Η φέτα ηταν οτι ειχε απομείνει, οσο για τον συνδυασμό που προτείνεις δοκίμασε οταν φτιάχνεις κοκκινιστό μοσχάρι

να προσθέσεις προς το τέλος τα φασολάκια ωστε να βράσουν μαζί(γίνεται και με αρνάκι)

[MENTION=4805]paparoach[/MENTION]

ποιό είναι το βουνό που φαίνεται στην φωτογραφια?

Link to comment
Share on other sites

Ομελέτα του κηπουρού!

Πατάτες, κολυκυθάκι κομένο σε λεπτές φέτες και στη μέση, ντομάτα σε ροδέλες λεπτές, κρεμυδάκι κομένο σε πολύ λεπτές ροδέλες.

Ρίγανη πιπεράκι και λίγο γάλα.

Α και αυγά -έρμο αλτσχαϊμερ- , τηγανίζουμε τις πατάτες και λίγο πριν τελειώσουν ρίχνουμε μέσα τα κοματάκια το κολυκυθάκι, ίσα να πάρει χρωματάκι.

Παράλληλα έχουμε χτυπήσει τα τέσσερα αυγά με αλατοπίπερο λίγο ρίγανη και λίγο γάλα (ένα ρακοπότηρο)

Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, όπως είναι μέσα στο τηγάνι με την βοήθεια ενός καπακιού μεγαλύτερου από το τηγάνι, το σκεπάζουμε και στραγκίζουμε το περίσιο λάδι σε ένα βαθύ πιάτο, στη συνέχεια εδειάζουμε τις κολοκυθοπατάτες σε ένα πιάτο και βάζουμε στο καφτό τηγάνι το κρεμυδάκι, το στρώνουμε κάπως, και ξαναβάζουμε τις πατάτες από πάνω.

Αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα για να μην κρυώσουν και λαδοπιούν οι πατάτες.

Ριχνουμε και τα χτυπημένα αυγά από πάνω , και στην κορφή απλώνουμε τις ντομάτες και κουνάμε το τηγάνι για να κάτσουν τα υλικά και να πάει το αυγό παντού.

Στη συνέχεια μόλις ροδίσει η κάτω μεριά της ομελέτας (το ελέγχουμε ανασηκόνωντας μια άκρη με το πηρούνι), παίρνουμε το καπάκι φορώντας γάντι , η με ένα πατσαβούρι, σκεπάζουμε το τηγάνι και τουμπάρουμε την ομελέτα πάνω στο καπάκι (το οποίο δεν πρέπει να έχει χείλη που να περισεύουν από την κάτω του επιφάνεια).

Με προσοχή επιστρέφουμε την ανεστραμένη ομελέτα και πάλι στο τηγάνι, και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά!

Καλή σας όρεξη!!

Υ.Γ. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε και λίγα τρίματα φέτας μέσα, αλλά όχι στον πάτο του τηγανιού, καλύτερα πάνω στις πατάτες ακριβώς πρίν ρίξετε τα αυγά.

Link to comment
Share on other sites

Όχι!

Ο Πολύδροσος είναι από την άλλη μεριά του Παρνασσού(από το διπλανό χωριό, Λιλαία, κατάγεται η μητέρα μου).

Αυτό το μέρος είναι πάνω από την Άμφισσα.

Google Earth για το βουνό που βλέπεις: 38 35 54.89, 22 27 4.49

Link to comment
Share on other sites

Εφαγα τη μισή τελικά πφφφφφφφφφφφ γέρασα:sick:

Θα κάνω δεύτερο γύρο σε καμιά ώρα :haha:

Το ξέρεις πως είσαι καταραμένη γυναικα?

έχεις την κατάρα πως ότι άνδρας και να συγκατοικήσει μαζί σου, στο τέλος θα γίνετε έτσι

really-fat-guy-on-computer.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.