Jump to content

Official ΦαγητοThread (FoodLab)

greekfragma

Recommended Posts

Μετά από τόσα νόστιμα βρώμικα προκύπτει εύλογο το ερώτημα: Γιατί αυτά που τρώμε έξω, είναι νοστιμότερα από του σπιτιού μας;

Υπάρχουν άραγε κάποιες συνταγές που κυκλοφορούν από στόμα σε αυτί επαγγελματία μακριά από τους αμύητους;

Μήπως στα υλικά είναι το μυστικό;

Τίποτα από όλα αυτά φίλτατοι.

Για να είναι εύγεστο ένα φαγητό, απλά χρειάζεται γευστικό. Με αυτή την ουδέτερη ονομασία πωλείται το γλουταμινικό μονονάτριο (MSG), και καταναλώνονται τόνοι στην Ελλάδα. Υπάρχει σχεδόν στα πάντα.

Στην Ασία που πρωτοεμφανίστηκε θεωρείται η πέμπτη γεύση, που συνδυάζει το γλυκό, αλμυρό, ξινό, πικρό, και ονομάστηκε umami.

Ποσότητες από το MSG μπορούν να προκαλέσουν βραχυπρόθεσμα το σύνδρομο του κινέζικου (πρώτοι διδάξαντες, αν και το γιαπωνέζικου θα ήταν ακριβέστερο) εστιατορίου: Υπνηλία, πονοκέφαλο, κοιλόπονο, ακαμψία αρθρώσεων.

Μακροπρόθεσμες διαταραχές δεν έχουν γίνει γνωστές, εκτός ίσως από την τύφλωση, επειδή δεν υπάρχουν έρευνες. : )

Δεν νομίζω ότι τρώμε τα "βρώμικα" γιατι είναι νοστομώτερα του σπιτίου μας.Ισια -ισια (προσωπική γνώμη) τα σπιτικά είναι πολύ νοστιμώτερα και υγιεινώτερα αλλά διάφοροι άλλοι λόγοι όπως -έλλειψη χρόνου,μιμητισμός,βαρεμάρα για μαγείρεμα,τρόπος διατροφής στην μικρή ηλικία κ.ά-μας ωθούν εκεί.Αν η κατανάλωσή τους γίνεται με μέτρο δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος Το ίδιο πιστεύω οτι ισχύει και για το MSG όπως αναφέρεται και εδω

• Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
Δεν νομίζω ότι τρώμε τα "βρώμικα" γιατι είναι νοστομώτερα του σπιτίου μας.Ισια -ισια (προσωπική γνώμη) τα σπιτικά είναι πολύ νοστιμώτερα και υγιεινώτερα αλλά διάφοροι άλλοι λόγοι όπως -έλλειψη χρόνου,μιμητισμός,βαρεμάρα για μαγείρεμα,τρόπος διατροφής στην μικρή ηλικία κ.ά-μας ωθούν εκεί.Αν η κατανάλωσή τους γίνεται με μέτρο δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος Το ίδιο πιστεύω οτι ισχύει και για το MSG όπως αναφέρεται και εδω

Για πολλούς η κατανάλωση γίνεται με το μέτρο όμως:hehe:

Πολύ σωστά:jump1:

:whistling:whistling:whistling:whistling

παν χιλιομετρον αριστον

αστρο εχεις παρατηρησει πως πλεον δεν πλησιαζει κανεις στη λαδοκολλα?

γιατι ετσι?:blink:

αστρο εχεις παρατηρησει πως πλεον δεν πλησιαζει κανεις στη λαδοκολλα?

γιατι ετσι?:blink:

Ξέρεις κάτι που δε ξέρω;

Αφού δεν τρώγονται τα φαγητά του, εμένα ποτέ δε μου άρεσαν. Απορώ πώς είχε τόσο κόσμο παλιότερα.

ρε πριν κανα δυο μηνες πηγαινε ο κοσμος σαν σμηνος ακριδες απο ταινια επιστημονικης φαντασιας:hehe:

και τωρα.....:tongue:

ψήθηκα......πεινάω σα τρελός.....ποιος ακολουθεί?

ο levelone κάνει διαιτα λέει:crazy:

ο dellman έφαγε νωρίτερα......έλα κάποιος:p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.