Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Μην ξεκινήσετε να postάρετε καφρίλες πάλι σήμερα, θα ξεράσω :suicide:

Έφαγα στου γρηγόρη σήμερα το απόγευμα 3 Hot dog με 4 λουκάνικα περίπου 20cm μέσα το καθένα+καρότο,λάχανο και φυσικά ketsup+mustard.Ωραίο και το κρεμμυδάκι αλλα δεν θέλω να ξανακούσω την λέξη φαί μέχρι αύριο :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Μετά από τόσα νόστιμα βρώμικα προκύπτει εύλογο το ερώτημα: Γιατί αυτά που τρώμε έξω, είναι νοστιμότερα από του σπιτιού μας;

Υπάρχουν άραγε κάποιες συνταγές που κυκλοφορούν από στόμα σε αυτί επαγγελματία μακριά από τους αμύητους;

Μήπως στα υλικά είναι το μυστικό;

Τίποτα από όλα αυτά φίλτατοι.

Για να είναι εύγεστο ένα φαγητό, απλά χρειάζεται γευστικό. Με αυτή την ουδέτερη ονομασία πωλείται το γλουταμινικό μονονάτριο (MSG), και καταναλώνονται τόνοι στην Ελλάδα. Υπάρχει σχεδόν στα πάντα.

Στην Ασία που πρωτοεμφανίστηκε θεωρείται η πέμπτη γεύση, που συνδυάζει το γλυκό, αλμυρό, ξινό, πικρό, και ονομάστηκε umami.

Ποσότητες από το MSG μπορούν να προκαλέσουν βραχυπρόθεσμα το σύνδρομο του κινέζικου (πρώτοι διδάξαντες, αν και το γιαπωνέζικου θα ήταν ακριβέστερο) εστιατορίου: Υπνηλία, πονοκέφαλο, κοιλόπονο, ακαμψία αρθρώσεων.

Μακροπρόθεσμες διαταραχές δεν έχουν γίνει γνωστές, εκτός ίσως από την τύφλωση, επειδή δεν υπάρχουν έρευνες. : )

Link to comment
Share on other sites

Για να είναι εύγεστο ένα φαγητό, απλά χρειάζεται γευστικό. Με αυτή την ουδέτερη ονομασία πωλείται το γλουταμινικό μονονάτριο (MSG), και καταναλώνονται τόνοι στην Ελλάδα. Υπάρχει σχεδόν στα πάντα.

QFT :T:

Τωρα για τις παρενεργειες,ο Κ.Γ. (χημικος μηχανικος) που το χρησιμοποιει στο σπιτι,δεν εμφανιζει καποιο περιεργο συμπτωμα...περα απο την ακαταπαυστη επιθυμια για "κοριτσια" απο την αλλοδαπη :rofl:

Link to comment
Share on other sites

QFT :T:

Τωρα για τις παρενεργειες,ο Κ.Γ. (χημικος μηχανικος) που το χρησιμοποιει στο σπιτι,δεν εμφανιζει καποιο περιεργο συμπτωμα...περα απο την ακαταπαυστη επιθυμια για "κοριτσια" απο την αλλοδαπη :rofl:

Δεν αποδεικνύει κάτι αυτό.

"Το τέλος του Ρασπούτιν όμως ήταν εξίσου επεισοδιακό με τη ζωή του. Ενώ ήπιε το δηλητηριασμένο κρασί, ζητά δεύτερο ποτήρι, τρώει και τα γλυκά, όμως δεν δείχνει κανένα ίχνος αδιαθεσίας. Έτσι, ο Γιουσούποφ τον πλησιάζει και του ρίχνει μια σφαίρα στην καρδιά. Ο Ρασπούτιν όμως καταφέρνει να συρθεί φωνάζοντας μέχρι την αυλή, όπου τον προφταίνουν και του αδειάζουν ολόκληρο γεμιστήρα επάνω του. Κατόπιν, πήραν το σώμα του, το τύλιξαν μέσα σ' ένα χοντρό ύφασμα, του έδεσαν ένα βαρίδι και το φόρτωσαν σε ένα αμάξι για να το ρίξουν στο παγωμένο ποτάμι. Καθώς το ξεφορτώνουν όμως, διαπιστώνουν ότι το σώμα του ακόμα κινείται και την επόμενη μέρα όλη η Ρωσία γνωρίζει ότι ο Ρασπούτιν δεν έπαψε ν' ανασαίνει παρά πολύ μετά το ρίξιμό του στον ποταμό." : P

Link to comment
Share on other sites

Μετά από τόσα νόστιμα βρώμικα προκύπτει εύλογο το ερώτημα: Γιατί αυτά που τρώμε έξω, είναι νοστιμότερα από του σπιτιού μας;

Υπάρχουν άραγε κάποιες συνταγές που κυκλοφορούν από στόμα σε αυτί επαγγελματία μακριά από τους αμύητους;

Μήπως στα υλικά είναι το μυστικό;

Τίποτα από όλα αυτά φίλτατοι.

Για να είναι εύγεστο ένα φαγητό, απλά χρειάζεται γευστικό. Με αυτή την ουδέτερη ονομασία πωλείται το γλουταμινικό μονονάτριο (MSG), και καταναλώνονται τόνοι στην Ελλάδα. Υπάρχει σχεδόν στα πάντα.

Στην Ασία που πρωτοεμφανίστηκε θεωρείται η πέμπτη γεύση, που συνδυάζει το γλυκό, αλμυρό, ξινό, πικρό, και ονομάστηκε umami.

Ποσότητες από το MSG μπορούν να προκαλέσουν βραχυπρόθεσμα το σύνδρομο του κινέζικου (πρώτοι διδάξαντες, αν και το γιαπωνέζικου θα ήταν ακριβέστερο) εστιατορίου: Υπνηλία, πονοκέφαλο, κοιλόπονο, ακαμψία αρθρώσεων.

Μακροπρόθεσμες διαταραχές δεν έχουν γίνει γνωστές, εκτός ίσως από την τύφλωση, επειδή δεν υπάρχουν έρευνες. : )

Δεν νομίζω ότι τρώμε τα "βρώμικα" γιατι είναι νοστομώτερα του σπιτίου μας.Ισια -ισια (προσωπική γνώμη) τα σπιτικά είναι πολύ νοστιμώτερα και υγιεινώτερα αλλά διάφοροι άλλοι λόγοι όπως -έλλειψη χρόνου,μιμητισμός,βαρεμάρα για μαγείρεμα,τρόπος διατροφής στην μικρή ηλικία κ.ά-μας ωθούν εκεί.Αν η κατανάλωσή τους γίνεται με μέτρο δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος Το ίδιο πιστεύω οτι ισχύει και για το MSG όπως αναφέρεται και εδω

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.