Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Και το λεμόνι -στη φασολάδα φρέσκο- βοηθάει, κι ας έχεις βάλει και κρεμύδι!:secret:

Αν εχετε θεμα με κλανιτσες, μισο κουταλακι του ΓΛΥΚΟΥ μαγειρικη σοδα την ωρα που μαγειρευετε!

Απλα να το ριξετε σιγα-σιγα μεσα αλλιως θα αφρισει πολυ !

Εγω γενικα τα οσπρια τα θελω με κομμενο κρεμμυδι μεσα και αρκετο Tabasco...!!! yuuuuum

Αμα δν ριξεις ενα κλ@νιδι που λιωνει τις ραφες απ'τα τζιν δεν τη ευχαριστιεσαι τη φασολαδα λεμε :hehe:

Ειδικα εαν καθεσαι και σε ξυλινη καρεκλα :yu::yu:

Δεν έχουμε ΕΜΕΙΣ θέμα με τις κλανίτσες...

Οι γύρω μας έχουν με τις κλανίτσες μας ..

Who cares ^o)

τι είναι τούτο; ^^

Τηγανητοβραστά ψάρια;

Μην απορείς, είναι φαγητό απίστευτα νόστιμο!

Δεν ξερω πως ακριβώς μαγειρεύτικε το συγκεκριμένο, αλλά μια από τις καλύτερες συνταγές που μπορεί κανείς να δοκιμάσει είναι:

Μπαρμπούνια μεγαλούτσικα.

Τηγάνισμα σε μπόλικο ελαιόλαδο.

Και μετά μέσα στο λάδι αυτό, που έχει πάρει ρόδινο χρώμα,(αφού βγάλεις τα ψάρια) φτιάχνεις σαλτσα με φρέσκια ντομάτα και τα λοιπά χρειαζούμενα.

Λίγο πριν να τελειώσει η σάλτσα , ξαναβάζεις τα μπαρμπούνια μάσα στη σάλτσα, τα σκεπάζεις με αυτήν και τα αφήνεις να πάρουν δυο τρεις βράσεις.

όση ώρα γίνεται αυτό εσύ ψιλοκόβεις λίγο μαϊντανό και τον ρίχνεις στα ψάρια, ανακατεύεις ευγενικά και τα κατεβάζεις απ΄τη φωτιά.

Κάνεις λίγο υπομονή -μπορείς να ετοιμάζεις και ο τραπέζι εν τω μεταξύ- μέχρι να ποτίσουν οι μυρωδιές το ψάρι και να χλιάνει!

Και μετά άσπρο κρασάκι και ....γιούριααααα!!!!

Παραλαγή για πιο αιθέρια γεύση και λίγο κρασάκι μέσα, αλλά λίγο για να μην χαθει η μυρωδιά του ψαριού!

Άντε καλή μας όρεξη!

Την άλλη φορά θα σας πώ για κέφαλους με σταφίδες!!!

Αχ μπαρμπουνια τηγανιτα... Εχουμε πηξει στο μπακαλιαρο και στο σολομο εδω.

Δεν το 'χω δοκιμάσει , αλλά δώσε μια ευκαιρία και στο μπακαλιάρο!

Φαντάζομαι ότι αν το δοκιμάσεις με παστό μπακαλιάρο θα έχει πιο πολλές πιθανότητες να πετύχει!

Μπορείς να δοκιμάσεις και με κατεψυγμένα (φρεσκοκατεψυγμένα ) μπαρμπούνια, κατά προτίμηση Μεσογείου.

Αν και εδώ παίζουν πολλά!

Τα ψάρια αλλάζουν πολύ τη γεύση τους ανάλογα με το τι βρίσκουν να φάνε στο τόπο τους, οπότε όλα είναι μια ζαριά!

Στη χειρότερη περίπτωση θα κάνεις ευτυχισμένες τις γάτες της γειτονίας σου!

Αχ μπαρμπουνια τηγανιτα... Εχουμε πηξει στο μπακαλιαρο και στο σολομο εδω.

Το κρασί παλιό, το χαβιάρι μαύρο, ο σολομός ψόφιος ε; :hehe:

Κόβουμε καρπουζάκι και το πετάμε στο μπλέντερ

DSC_9845.jpg

Χτυπάμε

DSC_9848.jpg

Σερβίρουμε

DSC_9850.jpg

Και έχουμε το "καρπό χυμούζι".. Awesomeness

DSC_9852.jpg

[Βλαμμένος]

Παίρνουμε το πεπόνι.

Το κόβουμε σε φέτες.

Το χτυπάμε στο μπλέντερ.

Σερβίρουμε.

Και έτσι έχουμε το "χυμό πεπόνι"!.. Awesomeness

Στη συνέχεια όπου "πεπόνι", βάλτε φρούτο της αρεσκείας σας.

[/Βλαμμένος]

[αλκοολικος]

Συμπληρωνουμε με τεκιλα κιτρινη ή βοτκα της αρεσκειας μας !

[\αλκοολικος]

Na συμφωνλησω με την βότκα.

Το έχω δοκιμάσει σε πάρτυ με φρουτο-βοτκο-κατάσταση και βγήκε τζάμι.

απλά θέλει και λίγο καθαρό χυμό μέσα για να γλυστράει !

[αλκοολικος]

Συμπληρωνουμε με τεκιλα κιτρινη ή βοτκα της αρεσκειας μας !

[\αλκοολικος]

Βαζουμε και παγο και εχουμε και γρανιτα <φρουτο> :crazy_pilot:

Δοκιμαστε το ολο μαζι!

Μια φορα ειχαμε παει TheMall για ταινια και κατι γνωστοι μου ειχαν φερει ενα μπουκαλι βοτκα. Πηρα γρανιτα λεμονι και μου εριξαν μεσα βοτκα και ηταν απιστευτο!!!!

Όλα Σούπερ,αλλά πρέπει να ανοίξουμε το "Official Thelab Γιντε Στουπετσι Thread"....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.