Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Είσαστε .....ανελέητοι!!!!

Ρε σείς, υπάρχουν και άνθρωποι κάποιας ηλικίας εδώ μέσα!

Δεν τους λυπάστε καθόλου;;;;;

Τουλάχιστον βάλτε κάτι πιο.....διαιτητικό!!

%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B9-%CE%93%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%BF--%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B1_DSC_0922.jpg?m=1340519448

Άντε καλή όρεξη!!

Ή μάλλον, καλή χώνεψη , γιατί η όρεξη απ' ότι βλέπω σε κανέναν δεν λείπει!!

Μπύρα Fix: Άλλαξαν χέρια τα σήματα της ιστορικής ελληνικής μπύρας.

Νέος ιδιοκτήτης των σημάτων της πολύπαθης μπύρας Fix είναι πλέον εταιρία συμφερόντων του Γιάννη Χήτου, με την εξαγορά, από τον Βασίλη Κουρτάκη, του συνόλου των μετοχών της «Ολυμπιακής Ζυθοποιίας ΑΕ».

"Την πρώτη ημέρα του 2010, λίγους μήνες πριν κυκλοφορήσει και πάλι στην ελληνική αγορά η ιστορική Μπύρα FIX Hellas, η εταιρία «Ελληνικές Μικροζυθοποιίες ΑΕ» μετονομάστηκε σε «Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ».

Υπενθυμίζεται ότι η «Ελληνικές Μικροζυθοποιίες» Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 από τους Ηλία και Γιώργο Γκρέκη, ενώ τρία χρόνια μετά (2008) η πλειοψηφία των μετοχών (51%) εξαγοράστηκε από τον Γιάννη Χήτο, ένα εκ των ιδιοκτητών και πρόεδρο ΔΣ της «ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ».

Στις αρχές του 2009 η «Ελληνικές Μικροζυθοποιίες» Α.Ε. απορρόφησε την «Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ» που είχε ιδρύσει το 2000 ο Βασίλης Κουρτάκης. Δέκα ακριβώς χρόνια αργότερα (2010) η νέα πλέον «Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ» (με την ίδια μετοχική σύνθεση που είχε από το 2008 και η ΑΕ «Ελληνικές Μικροζυθοποιίες»), έχει πλέον στην διάθεσή της εκτός από τα προϊόντα που είχε η ΑΕ «Ελληνικές Μικροζυθοποιίες» και όλα τα σήματα της πιο ιστορικής ελληνικής μπύρας: Της μπύρας Φιξ.

Η δημιουργία ουσιαστικά νέου ζυθοποιείου με την μεγάλη επένδυση επέκτασης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών της (τέως) ΑΕ «Ελληνικές Μικροζυθοποιίες» που είχε προαναγγελθεί από τις αρχές του 2009, ολοκληρώνεται μέσα στα χρονικά περιθώρια που καθορίστηκαν καθώς και μέσα στα όρια του σχετικού προϋπολογισμού (της τάξεως των 16 εκατ. Ευρώ). Η επένδυση έγινε στην Ριστώνα Βοιωτίας και θα αξιοποιήσει τα πλούσια υπόγεια νερά της περιοχής που εντάσσονται γεωγραφικά στη λεκάνη της λίμνης Υλίκης.

Έτσι, δεν απομένει πλέον η κυκλοφορία στην ελληνική αγορά, την άνοιξη του 2010, της νέας FIX Hellas σε συσκευασία γυάλινης (επιστρεφόμενης) φιάλης, σε αλουμινένια κουτιά καθώς και σε βαρέλια χωρητικότητας των 30 λίτρων.

Είναι βέβαιο πως οι νέοι Έλληνες καταναλωτές θα θελήσουν να δοκιμάσουν την μπύρα που καθιέρωσαν στην ελληνική αγορά οι πατεράδες, οι παππούδες αλλά και παλαιότεροι πρόγονοι τους – φυσικά δεν συζητάμε καθόλου για όσους καταναλωτές της ιστορικής μπύρας βρίσκονται σήμερα εν ζωή. Άλλωστε στις μέρες μας η ελληνική αγορά είναι πλημμυρισμένη από μπύρες κάθε μορφής και κατηγορίας που έχουν ξένα σήματα ή ανήκουν σε ξένες εταιρίες – με την εξαίρεση της μπύρας Βεργίνα που παράγεται στην Θράκη μας από την «Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ΑΕ» καθώς και την επερχόμενη, ιστορική FIX Hellas.

Είναι συνεπώς απόλυτα λογικό να αναμένεται μια ουσιαστική υποστήριξη των Ελλήνων καταναλωτών (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) για τις φιλότιμες αυτές προσπάθειες. Ίδωμεν…."

Και τωρα που ξαναναφεραμε την Βεργινα, την δοκιμαζα την τελευταια εβδομαδα. Περαν του οτι ειναι φθηνοτερη, μου αρεσε ακομα και οταν ειχε ζεσταθει καπως (τις αλλες πρεπει να τις πινω γρηγορα οσο ειναι κρυες αλλιως δεν τις ακουμπαω μετα).

Λέμε για τις ελληνικές μπύρες και να στηρίξουμε, αλλά πόσες είναι και τί να πιείς;

Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι Fix - Vergina. Ελάχιστα η δεύτερη, ίσως.

Σαν την Veltins που έπινα χθές... δεν είναι ούτε αυτές ούτε οι Amstel/Heineken/Keiser που τουλάχιστον εμφιαλώνονται εδώ.

Είναι στην Κρήτη ένας, δε θυμάμαι όμως το όνομα, που παράγει φρέσκια μπύρα, αλλά με ημερομηνία λήξεως και φεύγει πολύ εξωτερικό, χωρίς να μπορούμε να δοκιμάσουμε κι εμείς.

Που να τις βρούμε αυτές [MENTION=432]dellman[/MENTION].

Δε θυμάμαι να τις έχω δει και σε μεγάλες κάβες.

κουνελάκι μαριναρισμένο απο χθες σε:

Μουστάρδα

Λεμόνι

Δεντρολιβανο

Ρίγανη

Λϊγο λάδι

Κρεμμυδάκι

και μερικά ψητά λαχανικά :)

P6242636.jpg

P6242632.jpg

Να και κατι υγιεινο και καλοκαιρινο. Μπραβο σου.

Εδω θα πρεπει να σημειωσουμε οτι τα πιο νοστιμα κουνελια ειναι αυτα τα οποια εχουν μεγαλωσει ανευ κουνελινης (τροφη με διαφορα χημικα μεσα που δινουν οι διαφοροι εκτροφεις για θεματα οικονομιας-ταχυτητας-ευκολιας) τα οποια ως γνωστον ειναι πολυ δυσκολο να βρεις αλλα αν βρεις κανουν μπαμ απο χιλιομετρα στην οψη, στο μαγειρεμα και στη γευση.

Στα μεγαλα αστικα κεντρα ειναι απιθανο να βρεις κατι αναλογο (οπως και τα λαχανικα διχως φαρμακα) εκτος αν σου τα στελνει καποιος απο την επαρχια (οχι οτι εκει δεν παιζουν φαρμακα...χαμος γινεται..εκτος αν εχεις τον ανθρωπο εμπιστοσυνης που τσεκαρεις απο τη ποιοτητα που σου στελνει).

Στην υπεροχη συνταγη σου θα μπορουσες αν θελεις να δοκιμασεις και λιγο σκορδο. Δινει αλλο αρωμα-γευση.

Σήμερα το μενού είχε ψαροκατάσταση. Δεν σας αρέσουν από ότι έχω καταλάβει αλλά το τιμάω 3 φορές την εβδομάδα.

Σήμερα είχε 2 σφυρίδες 1.6 κιλά και οι δύο μαζί και το στήθος απο μία συναγρίδα.

Για συνοδευτικό χωριάτικη με τετρακολόρε πιπεριές, μπόλικο κρεμμύδι και φέεεεεετααααα

p6252645.jpg

p6252646.jpg

p6252648.jpg

Πόρν* λαδόκολλα!!

Φέτα με ψάρι? σκληρό λίγο χεχε, με πέρκα το κάνω βέβαια η αλήθεια είναι.

Εγώ εδώ και 5 μήνες αποφεύγω εντελώς το κόκκινο κρέας, κοτόπουλα κτλπ. και προτιμώ αποκλειστικά sea food.

Εχθές συγκεκριμένα : χταποδάκι ξυδάτο και μία πέρκα μούρλια συνοδευόμενα με μπυρούλα fix.

Μούρλια ο απόγονος του Κθούλου!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.