Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Noooobs!!! :p ααχαχαχχαχααχαχαχ ζηλεια!!! ακου εκει δεν εχει μερεντα... αυτος ειναι λογος επιστροφης στην Ελλαδα... ή ζητα να σου στειλουν :p

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Πριν κάμια βδομάδα που είχα πάει διακοπές είχα φάει τα απίστευτα μπιφτέκια με σος παρμεζάνας

Δλδ η παρμεζάνα έξω από το μπιφτέκι και όχι μέσα γεμιστό.

Το έφτιαξα σήμερα σπίτι ...

Μάμησεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!

Συνταγή or ban ?? :p

Λοιπόν τα μπιφτέκια σχάρας .. όπως τα ψήνει ο καθείς.. άλλοι καμένα άλλοι κανονικά .. :p

Αυτά που είχα φάει ήταν ζουμερά και Ελάχιστα...ροζ μέσα. Δεν καταλάβαινες τπτ αίμα κλπ έτσι.. οριακά ροζ για να κρατήσει ζουμί μέσα.

Έψαχνα ιντερνετ να δω πως φτιάχνεται με την παρμεζάνα ..

Βασικά κρέμα γάλακτος με παρμεζάνα είναι.

Απλά πρέπει να τριφτεί πολύ η παρμεζάνα για να λιώσει τελείως, χωρίς να μείνουν κομματάκια που δεν έχουν λιώσει. Δεν θέλει όμως υψηλή θερμοκρασία.

Εγώ τα έφτιαξα με 6/9 στο μάτι της κουζίνας μου.

Η αναλογία διαφέρει.

Αρχικά ξεκίνησα να το κάνω 2 μέρη κρέμα, 1 μέρος παρμεζάνας.

Αλλά δεν είχε έντονη γεύση την παρμεζάνα ..οπότε έπαιξα 60%κρέμα γάλακτος 40% παρμεζάνα. 200ml κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά, και περίπου 130-150γρ τριμμένη παρμεζάνα.

τα ζεσταίνεις και θέλει κάνα 10λεπτο για να λιώσει με μέτρια φωτιά.

Κάτι σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να βάλουμε πολύ αλάτι στα μπιφτέκια αφού η παρμεζάνα ρίναι αλμυρή και μπόλικη.

Τα σέρβιρα με ρύζι, όπως και στο μαγαζί.

Αναμιγνύεις λίγο σος παρμεζάνας με το ρύζι και γίνεται τζιτζί και αυτό.

ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ :D

αλλίως θα φαγωθεί το βράδυ με μια Paulaner Weisse 500ml & F1 που έχει το βράδυ..

Άσχετο : Μπυροθρέντ έχουμε δω χάμω?

Πες μου οτι κατάφερες να το κλείσεις τώρα αυτό.

Όχι μόνο το 'κλεισε, αλλά κατάφερε να το

χωρέσει και στο στόμα του. Damn sure. :dirol:

Συνταγή or ban ?? :p

Λοιπόν τα μπιφτέκια σχάρας .. όπως τα ψήνει ο καθείς.. άλλοι καμένα άλλοι κανονικά .. :p

Αυτά που είχα φάει ήταν ζουμερά και Ελάχιστα...ροζ μέσα. Δεν καταλάβαινες τπτ αίμα κλπ έτσι.. οριακά ροζ για να κρατήσει ζουμί μέσα.

Έψαχνα ιντερνετ να δω πως φτιάχνεται με την παρμεζάνα ..

Βασικά κρέμα γάλακτος με παρμεζάνα είναι.

Απλά πρέπει να τριφτεί πολύ η παρμεζάνα για να λιώσει τελείως, χωρίς να μείνουν κομματάκια που δεν έχουν λιώσει. Δεν θέλει όμως υψηλή θερμοκρασία.

Εγώ τα έφτιαξα με 6/9 στο μάτι της κουζίνας μου.

Η αναλογία διαφέρει.

Αρχικά ξεκίνησα να το κάνω 2 μέρη κρέμα, 1 μέρος παρμεζάνας.

Αλλά δεν είχε έντονη γεύση την παρμεζάνα ..οπότε έπαιξα 60%κρέμα γάλακτος 40% παρμεζάνα. 200ml κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά, και περίπου 130-150γρ τριμμένη παρμεζάνα.

τα ζεσταίνεις και θέλει κάνα 10λεπτο για να λιώσει με μέτρια φωτιά.

Κάτι σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να βάλουμε πολύ αλάτι στα μπιφτέκια αφού η παρμεζάνα ρίναι αλμυρή και μπόλικη.

Τα σέρβιρα με ρύζι, όπως και στο μαγαζί.

Αναμιγνύεις λίγο σος παρμεζάνας με το ρύζι και γίνεται τζιτζί και αυτό.

ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ :D

αλλίως θα φαγωθεί το βράδυ με μια Paulaner Weisse 500ml & F1 που έχει το βράδυ..

Άσχετο : Μπυροθρέντ έχουμε δω χάμω?

ακριβως το ιδιο γινεται με ροκφορ....σε οσους αρεσει η ιδιαίτερη γευση του (ποδαριλα για καποιους):hi:

^^^^^

Ναι σωστά.

Είχα δοκιμάσει και κοτόπουλο σχάρας με την ίδια σος, της παρμεζάνας.. και αυτό τούμπανο ήταν.

Επίσης και κοτόπουλο με ροκφόρ καλό, αλλά μπουχτιστικό το ροκφόρ από κάποιο σημείο και μετά.

Πρέπει να το αγαπάς πολύ για να μην "μπουκώσεις"

Θα σκότωνα για ενα τετοιο τωρα

Τέλειο. Μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια... :banging:

[ame]

[/ame]

Φρέσκος τόνος γύρω στα 450 γρ για βραδυνο μέτρια ψημένος με παντζάρι...

post-21046-1416076328,264_thumb.jpg

Sent from my LG-P990 using Tapatalk 2

ας γράψω τον πόνο μου και εγώ εχτές πήγα να ψοφήσω το βράδυ από το πολύ φαΐ

Domino way

Πίτσα μπύρα πίτσα μπύρα πίτσα πίτσα μπύρα και κόκα κόκα και κόλα και πίτσα

μην το επιχειρήσετε

ας γράψω τον πόνο μου και εγώ εχτές πήγα να ψοφήσω το βράδυ από το πολύ φαΐ

Domino way

Πίτσα μπύρα πίτσα μπύρα πίτσα πίτσα μπύρα και κόκα κόκα και κόλα και πίτσα

μην το επιχειρήσετε

Εδώ γιατί άλλαξες τη σειρά; Αυτό θα φταίει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.