Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Βραδυνή λιγούρα. Αυγά δεν είχα, ούτε κότα σαν μερικούς οπότε η εναλλακτική και νόστιμη λύση που είδατε σε προηγούμενό μου ποστ. Αυτή τη φορά δεν έκανα μπουκίτσες αλλά όλα χύμα μέσα στο πυρέξ. Από εμφάνιση δεν λεει αλλά η γεύση αναλλοίωτη, το τσακίζω τώρα :p

p6042404.jpg

p6042407.jpg

p6042408.jpg

p6042411.jpg

Η zero είναι για την δίαιτα :p

Θα ηθελα αν θελεις να κανεις ερευνα περι ασπαρταμης, διοτι η zero που πινεις λογω διαιτας εχει μεσα αφθονη ασπαρταμη.

Αν θελεις με ακους και κανεις την ερευνα σου, αν οχι παλι καλως. Δικαιωμα σου.

Ασχετα τωρα ολα αυτα βεβαια με το θεμα του τοπικ..αλλα μιας και ειδα τη zero θεωρησα χρησιμο να κανω μια μικρη αναφορα περι του θεματος.

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

βρε xkabamarux άσε με να πίνω και να τρώω μέχρι τις 17. Μετά ποιος ζει ποιος πεθαίνει :hehe:

1η αποπειρα για σαλτσα (με χωριατικο λουκανικο)

pon2g.jpg

great success

εαν ειναι καλο χωριατικο λουκανικο (αφρατο και με κομματακια κρεατος και οχι συμπαγες με πολτοποιημενη μαζα)

παιζει μια παραλλαγη της συνταγης για σαλτσα ζυμαρικων

οπου σκιζεις το περιβλημα και ψηνεις το εσωτερικο του διαλυοντας το μαζι με τη σαλτσα

δινει περισσοτερη γευση και καθεται καλυτερα στην πηρουνια σου μιας και εχει μεγαλυτερη και πιο ιση κατανομη στη μακαροναδα!

(το ιδιο φυσικα μπορει να κανεις για να εμπλουτισεις με διαλυμενο λουκανικο

και το κλασσικο μειγμα κιμα για μακαρονια, ντολμαδες, γεμιστα κτλ)

try it!

Η φωτογραφία δεν είναι και τόσο καλή αλλά μάλλον φταίει το γεγονός πως τα ουζάκια ξεκίνησαν αρκετά πριν το φαγητό.

img-20120605-140513-7410.jpg

Η μερίδα είναι ατομική.

Ένα τσιπουράκι εγώ και αυτούς τους πολυαγαπημένους ελληνικούς μεζέδες.

Βλήτα με γαυράκο. Και παστό έχω καιρό να φάω.

2 μονο...χωρις πατατες τηγανιτες και με αλαδωτη πιτα.

dscf1388h.jpg

το καλυτερο εκανες, μεγαλη διαφορα στο φουσκωμα οι πιτες χωρις τις πλαστικες πατατες!

το καλυτερο εκανες, μεγαλη διαφορα στο φουσκωμα οι πιτες χωρις τις πλαστικες πατατες!

Για ενα και μονο λογο: Οταν τρως πιτες σουβλακια που δεν εχεις φτιαξει ο ιδιος ειναι λαθος πιστευω να φας και τις πατατες τους που εκτος απο πλαστικες ειναι και καρκινογονες 100% διοτι πολυ απλα το λαδι που τις εχουν τηγανισει εχει να αλλαχτει απο τοτε που ανοιξε το μαγαζι...

Δεν λεω, υπαρχουν και σωστοι επαγγελματιες αλλα μπορεις να γνωριζεις τι γινεται;

Μεσα σε αυτα τα πλαισια λοιπον οταν τρωμε απο εξω καλο θα ειναι να περιοριζουμε οσο μπορουμε το κακο.

και καθαρά να είναι τα λάδια δεν την γλυτωνουμε

αν το πρόβλημα είναι το χρησιμοποιείμενο λάδι.. ουτε καλαμαρακι τηγανητό απ εξω;-)

Sent from my Android ;)

Πόσο επικίνδυνες είναι οι τηγανητές πατάτες;

Σύμφωνα με τα σουηδικά πειράματα, μια μεγάλη μερίδα πατάτες τηγανητές περιέχει 39 ώς 82 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης, ποσοστό εκατοντάδες φορές υψηλότερο από το ανώτατο επιτρεπτό όριο σε ένα ποτήρι πόσιμο νερό. Eνα κιλό τσιπς περιέχει κατά μέσο όρο 1.212 μικρογραμμάρια της καρκινογόνου ουσίας, ενώ το αντίστοιχο βάρος βραστές πατάτες εμφανίζει μόλις 2,9 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης. Eνα κιλό ψωμί περιέχει 50 μικρογραμμάρια και ένα κιλό κορν φλέικς φθάνει τα 298 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης. Ποιος άνθρωπος καταναλώνει, όμως, ένα κιλό κορν φλέικς την ημέρα;

Αν μεινουν σε νερο οι πατατες η συγκεκριμενη ουσια διαλυεται. Να τις αφηνετε, , τουλαχιστον, ενα μισαωρο σε ενα μπολ με νερο πριν τις τηγανισετε. Επισης μη τις αφηνετε να παιρνουν χρυσοκαφε χρωμα, πριν χρυσαφισουν να τις βγαζετε (και την ενταση του ματιου μην την εχετε στο φουλ).

Τωρα για το τι τρωμε απ'εξω... αφηστε το...

Πόσο επικίνδυνες είναι οι τηγανητές πατάτες;

Σύμφωνα με τα σουηδικά πειράματα, μια μεγάλη μερίδα πατάτες τηγανητές περιέχει 39 ώς 82 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης, ποσοστό εκατοντάδες φορές υψηλότερο από το ανώτατο επιτρεπτό όριο σε ένα ποτήρι πόσιμο νερό. Eνα κιλό τσιπς περιέχει κατά μέσο όρο 1.212 μικρογραμμάρια της καρκινογόνου ουσίας, ενώ το αντίστοιχο βάρος βραστές πατάτες εμφανίζει μόλις 2,9 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης. Eνα κιλό ψωμί περιέχει 50 μικρογραμμάρια και ένα κιλό κορν φλέικς φθάνει τα 298 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης. Ποιος άνθρωπος καταναλώνει, όμως, ένα κιλό κορν φλέικς την ημέρα;

μιλάμε για τις τηγανιτές πατάτες γενικά -δηλαδή, και για τις πατάτες στο σπίτι-, ή για αυτές που παίρνουμε από φαστφουντάδικα, που το λάδι αλλάζει κάθε 30 φεβρουαρίου;

Μάλλον πρέπει όντως να τα περιορίζουμε αυτά.

Κορόιδευα τον πατέρα μου που παίρνει μόνο με γύρο την πίτα και βάζει αυτός ντομάτα - κρεμμύδι και καμμιά φορά πατάτες απ' το σπίτι. Θα πρέπει να τον ακολουθήσω!

μιλάμε για τις τηγανιτές πατάτες γενικά -δηλαδή, και για τις πατάτες στο σπίτι-, ή για αυτές που παίρνουμε από φαστφουντάδικα, που το λάδι αλλάζει κάθε 30 φεβρουαρίου;

Η ακρυλαμίδη δημιουργείται όταν τρόφιμα που περιέχουν άμυλο, υποβληθούν σε θερμοκρασίες, υψηλότερες από 120 βαθμούς Κελσίου

Η ακρυλαμίδη προκύπτει από τη χημική αντίδραση, σε ψηλές θερμοκρασίες, μεταξύ της ασπαραγίνης (που είναι ένα φυσικό αμινοξύ) και ορισμένων ζαχάρων όπως η γλυκόζη.

Όπως αντιλαμβάνεσαι το που θα συντελεσθεί αυτή η χημική αντίδραση δεν έχει καμία σημασία. Το κύριο ζητούμενο είναι η χαμηλή θερμοκρασία

Μάλλον πρέπει όντως να τα περιορίζουμε αυτά.

Κορόιδευα τον πατέρα μου που παίρνει μόνο με γύρο την πίτα και βάζει αυτός ντομάτα - κρεμμύδι και καμμιά φορά πατάτες απ' το σπίτι. Θα πρέπει να τον ακολουθήσω!

γυρο μπορεις να φτιαξεις ευκολα και γρηγορα και στο σπιτι απο χοιρινο λαιμο π.χ :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.