Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Μαμώ την ομελέτα σου απόψε.:wall:

Εφαγα τα παξιμάδια και πεινούσα ακόμα κάθαρμα:getlost:

Ξέμεινε κιμάς και έβρασα μακαρόνια

Απο πάνω και άλλο ανθότυρο :slap:

Καλή μου όρεξη:baby:

post-20975-1416075971,0231_thumb.jpg

post-20975-1416075971,1626_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Συνταγή για pancakes εύκολη και γρήγορη

130gr λευκό αλεύρι γενικής χρήσεως

30gr κρυστάλλινη λευκή ζάχαρη

1μιση κουταλιά του γλυκού baking powder (εγώ χώνω 2μιση κουταλιές, γίνονται πιο αφράτες)

1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι

1 μεγάλο αυγό (χτυπημένο)

30gr βούτυρο θερμοκρασία δωματίου

240ml γάλα πλήρες

Αναμίξτε καλά τα ξερά συστατικά σε ένα μεγάλο μπωλ, κάντε ένα πηγάδι στο κέντρο και ρίξτε τα υγρά συστατικά. Ανακινήστε ευγενικά και ήρεμα με κάποιο χτυπητήρι χειρός (σύρμα), μέχρις ότου αποκτήσετε ένα παχύρευστο μίγμα. Αν υπάρχουν μικροί σβώλοι είναι απ' το βούτυρο και δε πειράζει καθόλου.

Τηγάνι αντικολλητικό μέτρια/υψηλή φωτιά. Πιάστε το block του βουτύρου και κάντε μια μικρή κυκλική κίνηση στο κέντρο του τηγανιού, ίσα ίσα να πιάσει λίγο βούτυρο το τηγάνι.

Με μια κουτάλα ρίχνετε λίγο μίγμα στο κέντρο του τηγανιού. Δεν ακουμπάτε καθόλου τη τηγανίτα. Όταν είναι έτοιμη για γύρισμα θα το καταλάβετε όταν δημιουργηθούν οι πρώτοι κρατήρες/τρύπες στη τηγανίτα. Γυρίστε με πλαστική "κοφτερή" σπάτουλα. Η δεύτερη μεριά θέλει 15 δευτερόλεπτα περίπου.

Σιρόπι σφενδάμου personal favorites, αλλά μαρμελάδα, μέλι + κανέλλα είναι win επίσης.

Φωτό here.

Link to comment
Share on other sites

Κι εμείς πορτοκαλόπιτα τη λέμε, αλλά είπα να το προσδιορίσω λίγο παραπάνω στο ποστ.

Το όνομα προκύπτει όντως από τα φύλα που είναι ανομοιόμορφα τοποθετημένα και τσαλακωμένα. :)

Link to comment
Share on other sites

Συνταγή για pancakes εύκολη και γρήγορη

130gr λευκό αλεύρι γενικής χρήσεως

30gr κρυστάλλινη λευκή ζάχαρη

1μιση κουταλιά του γλυκού baking powder (εγώ χώνω 2μιση κουταλιές, γίνονται πιο αφράτες)

1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι

1 μεγάλο αυγό (χτυπημένο)

30gr βούτυρο θερμοκρασία δωματίου

240ml γάλα πλήρες

Αναμίξτε καλά τα ξερά συστατικά σε ένα μεγάλο μπωλ, κάντε ένα πηγάδι στο κέντρο και ρίξτε τα υγρά συστατικά. Ανακινήστε ευγενικά και ήρεμα με κάποιο χτυπητήρι χειρός (σύρμα), μέχρις ότου αποκτήσετε ένα παχύρευστο μίγμα. Αν υπάρχουν μικροί σβώλοι είναι απ' το βούτυρο και δε πειράζει καθόλου.

Τηγάνι αντικολλητικό μέτρια/υψηλή φωτιά. Πιάστε το block του βουτύρου και κάντε μια μικρή κυκλική κίνηση στο κέντρο του τηγανιού, ίσα ίσα να πιάσει λίγο βούτυρο το τηγάνι.

Με μια κουτάλα ρίχνετε λίγο μίγμα στο κέντρο του τηγανιού. Δεν ακουμπάτε καθόλου τη τηγανίτα. Όταν είναι έτοιμη για γύρισμα θα το καταλάβετε όταν δημιουργηθούν οι πρώτοι κρατήρες/τρύπες στη τηγανίτα. Γυρίστε με πλαστική "κοφτερή" σπάτουλα. Η δεύτερη μεριά θέλει 15 δευτερόλεπτα περίπου.

Σιρόπι σφενδάμου personal favorites, αλλά μαρμελάδα, μέλι + κανέλλα είναι win επίσης.

Φωτό here.

Ακριβώς την ίδια κάνω και εγώ μόνο με 2 παραλλαγές γιατί μου αρέσει καλύτερα.

1. Αντί για γάλα δοκιμάστε να ρίξετε χυμό από πορτοκάλια (να τα στύψετε εσείς και όχι από έτοιμο χυμό).

2. Αφού ανακατέψω λίγοοο τα υλικά, υγρά και στέρεα, ψιλοκόβω μια ή δύο μπανάνες, ανάλογα την ποσότητα του μίγματος και τις ρίχνω μέσα στο μίγμα. Τότε ανακατεύω καλά προσπαθώντας να λιώσουν λίγο οι μπανάνες.

Το 2ο είναι ιδανικό για όποιον τρώει τα pancakes με μερέντα :)

Επίσης στο 1ο έχω δοκιμάσει να ρίξω μισή ποσότητα γάλα και μισή ποσότητα χυμό πορτοκαλιού. Και εδώ η γεύση (κατά εμέ) είναι καταπληκτική.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.