Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

ναι ρε ποσο νομίζεις θες

εξαρτάται πόσο δυνατή κουζίνα έχεις...

και επίσης αν έχεις ρομποτάκι είναι ακόμα πιο εύκολα

οπότε κατέβεις έλα να σου κανω live demo σε ότι φαγητό θες

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
Ναι αλλά πού ξέρεις όλα αυτά τα κόλπα; Έχεις βιβλίο με συνταγές; Τα βρίσκεις online; Τα σκέφτεσαι μόνος σου;

λιγο απ'ολα βρε...

μαγειρευοντας γενικα, αποκτας καποιες βασικες γνωσεις διαχειρισης υλικων

και μαθαινεις καποιους καλους συνδυασμους αυτων

με την πραξη, παθαινεις, μαθαινεις, βλεπεις τι σου αρεσει και σιγα σιγα εχεις μερικα στανταρακια που τα φτιαχνεις ευκολα κι ετσι οπως σ'αρεσουν,

απο ενα σημειο και μετα εχεις τα απαραιτητα να ξεκινησεις να αυτοσχεδιαζεις οποτε θελησεις

ε ολο και καποια εκπομπη θα δεις και θα παρεις καμια πιο πρωτοτυπη ιδεα

ολο και καποιο φαγητο θα δοκιμασεις καπου

και θα μπεις στη διαδικασια να προσπαθησει να το φτιαξεις και μονος σου

σιγουρα καποια στιγμη θα προσπαθησεις να "αμφισβητησεις" τις κλασσικες συνταγες της μαμας/γιαγιας

και να τις φερεις στα δικα σου γουστα

κι ετσι, σταδιακα αποκτας μια εξοικειωση και μια εμπειρια

οχι μονο με τα ιδια τα φαγητα αλλα και με τον τροπο παρασκευης τους, τα εργαλεια σου

και φυσικα τον χρονο, και το πως να τον οργανωνεις ωστε στα νεκρα διαστηματα να μην καθεσαι απραγος

και παει λεγοντας.

Εδω που τα λεμε, δεν νομιζω οτι ειμαι καταλληλος ανθρωπος να σου πω περι μαγειρικης

καποιος που ενδεχομενως να το εχει σπουδασει μπορει να σου εξηγησει πιο σωστα τη διαδικασια πιστευω

οπως επισης θα μπορει να σου πει το ποσο τεραστια διαφορα εχει η απλη χομπιστικη μαγειρικη μας

απο την πιεση, τους χρονους και τις απαιτησεις μιας επαγγελματικης κουζινας

Link to comment
Share on other sites

η επαγγελματική κουζινα στηρίζεται στην προετοιμασία των υλικών, δηλαδή στο νεκρό χρόνο που ουσιαστικά δεν υπάρχει ετοιμάζεις τα υλικά για τα πιάτα σου. Τα πιάτα αν έχεις έτοιμα τα υλικά έχουν αυστηρό χρόνο προετοιμασίας για να βγουν σωστά και στην ώρα τους.

¨Οσον αφορά αυτό που ρωτάς Πέτρο βασικά είναι να έχεις γευσιγνωσία και αίσθηση συνδιασμών έτσι ώστε να μπορείς να πειραματίζεσαι. Πάνω από όλα όμως η μαγειρική θέλει μεράκι και ψυχή .... Το κάθε πιάτο αποτυπώνει κάτι από σένα και όχι μόνο οπτικά αλλά και γευστικά αλλά και ψυχικά...

Link to comment
Share on other sites

Ήρθε ο ατμομάγειρας και πρώτο φαγητό έκανα φρέσκο σολομό με λαχανικά.

Στο ράφι του σολομού έβαλα μαϊντανό και 2 φύλλα δάφνης και στο ράφι με τα λαχανικά 2 φέτες λεμόνι.

Ο σολομός μου πήρε 25 λεπτά στο πάνω ράφι (400γρ) που είναι ποιο αργό και 30 τα λαχανικά που ήταν μπόλικα. γεμίσανε το μπολ.

Το ζουμί που μαζεύτηκε στο λεκανάκι το έκανα λαδολέμονο μαζί με μουστάρδα και το έβαλα στα λαχανικά και στο σολομό. Βγήκε πάρα πολύ νόστιμο

Link to comment
Share on other sites

Aν κάνεις αερόβια δεν γίνεται να μην φας μακαρίνι/ρύζι μαύρο... Εγώ που παω για half marathon αν δεν φαω θα πεσω κατω :)

Ανάλογα τι κάνεις θέλεις τους υδρογοναθρακες...

Tα πάντα με μέτρο!

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=14904]filthy_dwarf[/MENTION] χρειάζομαι τα φώτα σου!

Όσες φορές έχω κατέβει Κρήτη, έχω φάει σε ταβερνάκι, "ΣΤΑΚΑ".

Πήγα τις προάλλες σε ένα κρητικό στην Αθήνα και μου έδωσαν "αθόγαλο" και "στακοβούτυρο". Μου είπαν να τα κάνω στο τηγάνι με λίγο αλεύρι για να δέσει. Μου βγήγε μια βλακεία... :(

Αυτό που έχω φάει κάτω, είναι σα λιωμένο τυρί. Αυτό που έφτιαξα είναι ένα ζουμί με γεύση χώμα... Πως φτιάχνω ΣΤΑΚΑ;;;;

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=14904]filthy_dwarf[/MENTION] χρειάζομαι τα φώτα σου!

Όσες φορές έχω κατέβει Κρήτη, έχω φάει σε ταβερνάκι, "ΣΤΑΚΑ".

Πήγα τις προάλλες σε ένα κρητικό στην Αθήνα και μου έδωσαν "αθόγαλο" και "στακοβούτυρο". Μου είπαν να τα κάνω στο τηγάνι με λίγο αλεύρι για να δέσει. Μου βγήγε μια βλακεία... :(

Αυτό που έχω φάει κάτω, είναι σα λιωμένο τυρί. Αυτό που έφτιαξα είναι ένα ζουμί με γεύση χώμα... Πως φτιάχνω ΣΤΑΚΑ;;;;

cant help you. δεν έχω καταφέρει να φτιάξω. Θέλει μαγκιά και κάποιον να σου δείξει

Link to comment
Share on other sites

Θα σου έλεγα να αποφύγεις τους διάφανους...από άποψη αντοχής ίσως και ξεθωριάσματος...

Έχω Braun FS20 MultiGourmet εις διπλούν και ο ένας μάλιστα αν θυμάμαι καλά 6ετίας...Προτεινόμενος φούλ...

να σου πω αυτό που μπαίνει στην λεκάνη στη μέση. τι ακριβώς κάνει;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.