Jump to content

Official ΦαγητοThread (FoodLab)

greekfragma

Recommended Posts

• Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Σήμερα έφτιαξα φιλετα στηθος κοτοπουλο στο φουρνο με μηλο, κρεμμυδι, παπρικα και λιγο ρουμι. Βγηκε ανελπιστα καλο. Χρησιμοποιησα απο αυτες τις σακουλες για το φουρνο που κρατανε τα ζουμια και ψηνονται μαζι. Σε ενα μικρο πιατακι εβαλα μια κουταλια της σουπας λαδι, παπρικα, αλατι, πιπερι, θυμαρι και ριγανη και τα αλοιψα πανω στα φιλετακια και τα εβαλα μεσα στη σακουλα. Εκει εριξα οτι ειχε μεινει απο το μειγμα μαζι με λιγο παραπανω πιπερι και μια κουταλια της σουπας ρουμι καθως επισης μισο μηλο κομμενο σε φετες και μισο κρεμμυδι σε ροδελες. Εκλεισα την σακουλα, τα ανακατεψα ολα μαζι καλα και το εβαλα στο φουρνο για περιπου 35-40 λεπτα στους 200 στον αερα. Το ζουμι που βγηκε στο τελος ηταν απιστευτα γευστικο και τα φιλετακια ηταν ζουμερα και καλοψημενα. Μιας και το εριξα σε διαιτα απο το σαββατο το συνδυασαμε με σαλατα ροκα, σπανακι και εκεινο το κοκκινο που μοιαζει με μαρουλι αλλα δεν ειναι. Φωτο δεν εχω :p

15 λεπτα Ινδιας...

σουβλακια κοτοπουλο by Porky με το απαραιτητο λιπακι και πιπεριες μεταξυ των κομματιων

μαριναρισμενα με γλυκια μουσταρδα και curry και ψημενα στο grill

και ρυζι basmati με καβουρντισμενα αμυγδαλα βρασμενο σε ζωμο και γαλα καρυδας

currymustardchickencoconutalmondrice3.jpg

currymustardchickencoconutalmondrice2.jpg

Το μενού σήμερα είχε round steaks (μπριζόλες ωμοπλάτη νομίζω λέγονται). Σε ένα μπολ έβαλα μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, θυμάρι, ρίγανη, μια κουταλιά maple syrup (δε ξέρω πως λέγεται αυτό στα ελληνικά, είναι αυτό που βάζουν και στα pancakes), μισή κουταλιά ταμπάσκο, 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, αλάτι και πιπέρι. Έκοψα τις μπριζόλες σε λεπτές φέτες, τις πέταξα στο μπολ και ανακάτεψα όλα τα υλικά μαζί. Είχα προθερμάνει το φούρνο στο γκριλ στους 220, τα έβαλα στο ταψί και μετά από κανά 20λέπτο ήταν έτοιμο (για τα γούστα μου που τις θέλω πολύ καλά ψημένες). Αν τις προτιμάτε με αίμα το αφήνετε κανά δεκάλεπτο-τέταρτο το πολύ. Το ταψί που έβαλα είχε σχαράκι από πάνω για να πέσουν τα ζουμιά κάτω ώστε να μη ψηθούν μαζί με αυτά και γίνουν πιο "βαριές". Το ζουμάκι που θα βγει μη το πετάξετε, αλλά ρίξτε μια-δυο κουταλιές όταν σερβίρετε. Και μια φώτο όπως βγήκαν από το φούρνο. Συνοδεύτηκε πάλι με σαλάτα ρόκα, σπανάκι, μαρούλι με καρύδια και από πάνω μισή κουταλιά ελαιόλαδο, λίγο μπαλσάμικο και μια κουταλιά του γλυκού μέλι (τα οποία τα βάζεις για 15 δεύτερα στον μικροκυμάτων για να λιώσει το μέλι και μετά περιχύνεις την σαλάτα). Νόστιμο βγήκε :D

attachment.php?attachmentid=46899&stc=1&d=1321968995

post-23-1416075643,6573_thumb.jpg

μια εικονα = 600 θερμιδες :p

ZbFqV.jpg

50g βρωμη με μελι και 4 καρυδια

50g ψωμι εσσαιων με βιολογικο φυστικοβουτυρο

5 δαμασκηνα sunsweet

25g whey

πολυβιταμινη HMB και σπιρουλινα

πειναω ακομα :p

Με τόσα δαμάσκηνα που τρως θα πηγαίνεις στο men's room πιο συχνά και από εμένα με το μαμωστόμαχο μου :D

Τι τρώς ρε :D

Η καλή μέρα ξεκινάει πάντα με 2 boston's cream @ Dunkin Donuts και strawberry milkshake από potbellys :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.