Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

θες να μου πεις οτι δε έσβηνε το χοιρινο με κρασί γιατί η παραδοσιακή συνταγή αυτό λέει...

και δε μιλάω για γκουρμεδιές μιλάω για γεύση...

Δεν είχαν να φάνε, θα έβαζαν και κρασί; :p

Link to comment
Share on other sites

Φιλέτο κοτόπουλο με λευκή σως μανιταριών επινοημένη onthespot, the rest is obvious.

HDI6b.jpg

NxqtM.jpg

Οι πατατες εντυπωσιασαν πιο πολυ. Τηγανιτες ειναι? Γιατι φαινονται τοσο τελειες?

Link to comment
Share on other sites

Οι πατατες εντυπωσιασαν πιο πολυ. Τηγανιτες ειναι? Γιατι φαινονται τοσο τελειες?

Γιατί ήταν τέλειες :p

Προτηγανισμένες είναι αλλά είναι άπαιχτες, πεντανόστιμες. Έχω κάνει και μόνος μου μια φορά, βγήκαν 3 φορές πιο νόστιμες απ' τις προτηγανισμένες, αλλά είχα χρησιμοποιήσει πατάτα κ. νευροκοπίου (τις αυθεντικές όχι τις βαφτισμένες απ' την αίγυπτο). Τις πατάτες δεν τις καθαρίζεις, αλλά τις πλένεις πολυ καλά με σφουγγάρι και σαπουνάδα. Θες αυτό για το κυματιστό. Φτιάχνεις μια απλή μαρινάρα με πιπέρια, λίγο ρίγανη etc, ελάχιστη μουστάρδα (προσωπική προτίμηση), περνάς τις πατάτες μέσα απ' τη μαρινάρα, και μετά τις περνάς από αλεύρι, και μετά σε καυτό λάδι. Πατάς και 2 μπριζόλες δίπλα και έγινες. :D

Link to comment
Share on other sites

Κόβεις τις χοιρινές σε μικρά κομματάκια, τα πασαλείβεις με λάδι, ρίχνεις αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ό,τι άλλο μπαχάρι θέλεις και τα πετάς σε ένα τηγάνι (ή άλλο βαθύ σκεύος, εγώ χρησιμοποίησα γουόκ) που έχει κάψει λάδι. Τα αφήνεις και τα γυρνάς μέχρι να ψηθούν όλες οι μεριές. Όταν γίνουν, ρίχνεις ένα μπουκάλι μπύρας και λίγο νεράκι. Μπορείς να αντικαταστήσεις το νερό εντελώς με μπύρα αν προτιμάς πιο έντονη γεύση. Προσθέτεις ξανά αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 2-3 φυλλαράκια δάφνη και βάζεις αν θέλεις κι έναν κύβο λαχανικών. Το αφήνεις να βράσει όλο το πράμα για κανά μισάωρο. Μη το αφήσεις να το πιει όλο το ζουμί γιατί δε θα χεις μετά να βάλεις στο ρύζι-πατάτες. Επίσης μη το αφήσεις να παραβράσει γιατί θα μαλακώσει πολύ το κρέας και θα ναι σαν το τρως βραστό. Αυτά!

PER_3023.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το κοτοπουλάκι είχε κάτσει ψυγείο ~2 μέρες βυθισμένο σε μαρινάρα ελαφρώς πικάντικης μουστάρδας, ελαιόλαδο, φρέσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, αλάτι, ρίγανη και λίγο θυμάρι. Φωτό δεν υπάρχει απ' το μετά γιατί το τσακίσαμε. :hehe:

IEmqe.jpg

Λουκάνικο απ' το χωριό μου στις Σέρρες, πατάτα κ. Νευροκοπίου ημιβρασμένη και τελειωμένη στο τηγάνι με κρεμμυδάκι.

iQSwK.jpg

Χοιρινό με λάχανο (σημερινό) - άψογο βγήκε, κάτσε καλά. 2 πικάντικες πιπεριές για μια πολυ ελαφριά πικάντικη γεύση, ταιριάζει με -1 βαθμούς έξω που είχε όταν φαγώθηκε, από κρέατα χτύπησα 4 ψωμομένες πανσέτες με κόκκαλο, μερικά παϊδάκια (ribs), και 2 μεγάλα κομμάτια κόκκαλο (70κόκκαλο/30 κρέας) που είχαν μείνει στην κατάψυξη. Το κόκκαλο δίνει τρελή γεύση στο φαγητό. Σύνολο, 2.3kg χοιρινό, και 2.2kg λάχανο, epic greek time με τη φέτα αφιερωμένη στον astrolab :p ... :T:

8dhaY.jpg

2MppM.jpg

jI9cf.jpg

αντί να κάτσω να σκεφτώ πως θα βγει η λούπα στο build, κάθομαι και μαγειρεύω o kalamas, μου φαίνεται θα τελειώσω το μηχάνημα όταν βγουν οι Ivy... :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.