Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

ναι Πέτρο, σύζυγος του chef μεταξύ άλλων. Grunt, μείνε στα σταθερά μην πολυκάνεις δοκιμές, διάλεξε μία τριάδα-τετράδα υλικών που σου αρέσει και παράγγελνε αυτό μονίμως. Μακαρονάδες δεν έχω δοκιμάσει αλλά σε γενικές γραμμές είναι χλωμό να με ενθουσίαζαν. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ζύμης τους είναι ότι έχοντας φάει μία «μικρή» (μέγεθος κανονικού πιάτου) δε νιώθεις σα να 'χεις βουνό στο στομάχι κι έχεις χορτάσει παράλληλα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδες υπαρχει καμια ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ συνταγη για λεπτο και τραγανο ζυμαρι πιτσας?

Εννοειται δε θελω καποια απο το νετ αλλα καποια που εχετε τσεκαρει.

Κατι σε στυλ crispy dominos θελω

Link to comment
Share on other sites

Παιδες υπαρχει καμια ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ συνταγη για λεπτο και τραγανο ζυμαρι πιτσας?

Εννοειται δε θελω καποια απο το νετ αλλα καποια που εχετε τσεκαρει.

Κατι σε στυλ crispy dominos θελω

Πάει καιρός που δεν έχω φάει Dominos, αλλά αν θυμάμαι ήταν τραγανή παντού και άκαμπτη. Αν τη θες έτσι, κράτα μια μικρή επιφύλαξη γι αυτή που θα σου προτείνω, γιατί βγαίνει Italian style -λεπτή, τραγανίζει πολύ ευχάριστα, αλλά γενικά μένει ελαστική.

200 gr ΑΛΕΥΡΙ

50 gr ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ

1 κ.γ. ΖΑΧΑΡΗ

1 κ.σ. ΛΑΔΙ

150+ gr ΝΕΡΟ

1/2 ΜΑΓΙΑ (~3.5 gr)

Αν αλλάξεις την αναλογία στα άλευρα μπορείς να παίξεις με την ελαστικότητα. Περισσότερο καλαμπόκι, πιο τραγανή. Εγώ την απλώνω πάνω σε σιμιγδάλι και ξεροψήνεται εξαιρετικά από κάτω, αλλά δε γίνεται ποτέ άκαμπτη με την παραπάνω αναλογία.

Link to comment
Share on other sites

Παιδες υπαρχει καμια ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ συνταγη για λεπτο και τραγανο ζυμαρι πιτσας?

Εννοειται δε θελω καποια απο το νετ αλλα καποια που εχετε τσεκαρει.

Κατι σε στυλ crispy dominos θελω

Για 2 μεγάλα ταψιά πίτσα κάνω το εξής:

800 γρ αλεύρι

200 γρ. σιμιγδάλι

2 φακελάκια μαγιά

1 κ.σ. ζάχαρη

1. κ.σ. αλάτι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2. κ.σ. γάλα

650 ml νερό

Σε 300 γρ. χλιαρό νερό ανακατεύω την ζάχαρη και την μαγιά και το αφήνω 15 λεπτά να φουσκώσει.

Σε άλλη γαβάθα ανακατεύω το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το αλάτι. Όταν φουσκώσει το παραπάνω μίγμα, το ρίχνω στην γαβάθα αφού πρώτα έχω ανοίξει μια γούβα στην μέση και έχω προσθέσει το ελαιόλαδο. Βάζω και το υπόλοιπο νερό με το γάλα και πλάθω.

Το αφήνω σκεπασμένο για 45 λεπτά να φουσκώσει, το ζυμώνω ξανά να φύγει ο αέρας και το αφήνω για άλλο τόσο να ξεκουραστεί.

Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνω το ζυμάρι για 5-10 λεπτά μόνο του και μετά του βάζω τα υλικά (αυτό το tip μου το είπε ο @Κοπρίτης αν θυμάμαι καλά).

EDIT: Επειδή ήμουν αγουροξυπνημένος όταν έγραφα την συνταγή, με την παραπάνω ποσότητα κάνεις 4 ταψιά πίτσα. Εγώ κόβω την έτοιμη ζύμη στην μέση και την υπόλοιπη την αποθηκεύω κατάψυξη για την επόμενη φορά.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν μιας και βαριόμουν είπα να κάνω κάτι δημιουργικό :beer:

Burgers με pretzel, τυρί, κέτσαπ, μαρούλι, αγγούρι και πιπεριά φλωρίνης..

Έβαλα λίγο τα pretzel στο φούρνο να γίνουν "κρατσανιστά" :haha:

IMG_20141108_131506978_HDR.jpg

Η γέμιση

IMG_20141108_131344665.jpg

Στολισμένα

IMG_20141108_132005894.jpg

Mερικά δευτερόλεπτα πριν γίνουν αέρας.. ;)

IMG_20141108_132049440.jpg

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] για την τραγανη ζυμη,

+1 και απο μενα για το σιμιγδαλι στο μιγμα της ζυμης που ανεφερε ο [MENTION=14013]Ταμτάκος[/MENTION]

Το ειχα δοκιμασει οταν το ειδα σε καποια απο τις εκπομπες του Jamie Oliver.

Eγγυημενη επιτυχια....

Link to comment
Share on other sites

Είδα στην Αγορά ότι στα πιάτα ημέρας είχε χοιρινό κότσι 8 ωρών, με σάλτσα μπεαρνέζ και ψητές πατάτες και πήγα με τον αδερφό μου να το γονατίσουμε. Χτυπήσαμε και τα μπυρόνια μας και ένα τρομοκρατικό τιραμισού.

Πάω να φωλιάσω τώρα...

10420298_10153349287693327_5796750823864893618_n.jpg?oh=515d5902dc48bcf0db1b75ffb7564d18&oe=54E31F2D&__gda__=1424197691_7eb52df67791b60edd814e63f5d532d3

Link to comment
Share on other sites

το σημερα 14%2B-%2B2

και το χθες

2014-11-10%2B17.34.21.jpg

αξιες και οι 2 πιτσες (nonna + tartufata)το τιμησανε το 7ευρω !

το μπουγιουρντι του LNKO απο την αλλη πολυ "softcore" (δεν εκαιγε καθολου) εχουνε ωραια φετα ομως ειδικα αν παραγγειλεις χωριατικη σαλατα βαζουνε μπολικη, οι πατατες αδικουνται (ολα αδικουνται με αυτο την καμερα τελος παντων ) ειναι απο τα λιγα σουβλατζιδικα που δεν αισθανεσαι λακαμας οταν παραγγελνεις μεριδα εξτρα :)

Link to comment
Share on other sites

εφοσον ειμαι εκτος σπιτιου 12 και 13 ωρες απο καπου πρεπει να φαω δεν νομιζεις ? :p μερικες φορες τυχαινει να εχω φαγητο μαζι μου οπως σημερα που πηρα 3 κομματια κιμαδοπιτα τα οποια ομως δεν εβγαλα φωτογραφια μιας και δεν ειχανε τιποτα το ιδαιτερο :p δες το και σαν δημοσιες σχεσεις, πχ οι συμπατριωτες σου στο grill bar (πριν αυτο αλλαξει χερια) ητανε αρκετα "δυνατοι" τζογαδοροι, ενδεικτικα ο μισος μου τζιρος στο μουντιαλ ητανε απο ιδιοκτητη γνωστου φαγαδικου + εναν απατεωνα απεναντι απο την Θρακα που επαιρνε λεφτα για λογαριασμους ΔΕΗ - οι οποιοι δεν εξoφληθηκαν ποτε :hehe:

κανονικα σαβουριαζω καθε τριτη, στην αρχη ητανε καθε παρασκευη αλλα μετα ειδα οτι με βολευε καλυτερα να τρωω πιτσ.... εε ψωμοτυρο μια μερα μετα το σουπερ μαρκετ της εβδομαδας παρα 3.

εχω εστιατοριο διπλα μου οποτε αλλες μερες φερνω ταπερακι απο το σπιτι αλλες οχι απλα για αυτο που λεει ο πετρος φροντιζω να τρωω οτι με πειραζει ( αγελαδινο γαλα αλευρι φακες καροτα κλπ )μονο μια μερα την βδομαδα και τις υπολοιπες 6 κανω 4 γευματα με διαφορα φαγητα σε νορμαλ ποσοτητες, με αυτα και με αυτα εχω παει μεχρι -12kg σε συγκριση με περσι (να ειχα και την μυικη δυναμη που ειχα προπερσι καλα θα ητανε :p )

edit : εννοειται πως τις πιτσες δεν τις εφαγα μονος μου, και παλι ξαναλεω οτι ειναι πολυ ελαφριες σε συγκριση με την ελληναραδικη "πιτσα"

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.