Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Την πέτυχα, πού να σου λέω ιστορία!! Πιο άκυρο θέμα δε βρήκες να το πεις!!

φαίνεται "έτρωγε" καλά... χοχοχο :tongue:

[MENTION=1446]Dolly[/MENTION] :red::sorry:

Για το Kozi όλοι μου λένε καλό φαγητό, φοβεροί σερβιτόροι αλλά ακριβό.

Ειδικά λέει η μοσχαρίσια η Chakalaka ΤΑ ΣΠΑΕΙ!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Παιδιά μακάρι να είχε κάνει τόσο πολύ και να πέρναγε όλο το lab από το σπίτι να το τσακίζαμε! :p

Επειδή κοιμάται η νοικοκυρά, απλά θα αναφέρω πως το παγωτό είναι cookies (τριμμένα μπισκότα της επιλογής σας) κι έχει μέσα και ένα ζελέ με γεύση της επιλογής σας (αυτό δίνει τη βασική γεύση στο παγωτό). Αναλυτικότερα αύριο πρωί που θα μου το περιγράψει να σας το γράψω! Πάντως είναι κάτι ξεχωριστό!

Υλικά:

1 κουτί βλάχας ΕΒΑΠΟΡΕ (όχι ζαχαρούχο) στη συντήρηση για 8 ώρες

3/4 κούπας ζάχαρη άχνη

1 ζελέ (κατά προτίμηση βερίκοκο/μπανάνα κλπ)

1 πορτοκάλι στυμμένο ή 2 μικρά και το ξύσμα τους

1 κουτί cookies π.χ. 201221715918__0019s_0008_300x400_cookies_ChocoKakao1.png

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το γάλα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη

Διαλύουμε το φάκελο ζελέ σε ένα ποτήρι καυτό νερό κι όταν διαλυθεί το προσθέτουμε στο μείγμα του γάλακτος

Ενώ χτυπάμε με το μίξερ, προσθέτουμε και το χυμό πορτοκαλιού

Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ξύσμα κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι

Στρώνουμε σε ένα μεγάλο τάπερ/πλαστικό παγωτού κομματάκια από τα μπισκότα (που έχουμε σπάσει)

Ρίχνουμε με κουτάλι το μείγμα και στη μέση σταματάμε, άλλη μια στρώση μπισκότα και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα

Αν έχετε βάλει μεγαλύτερες ποσότητες μπισκότων/μείγματος, συνεχίζετε με στρώσεις και καλό είναι να καταλήξετε με στρώση μπισκότων

Μετά για 4-5 ώρες κατάψυξη (αναλόγως πόσο δυνατή κατάψυξη έχετε) κι είναι έτοιμο!

συνολικό κόστος περίπου 3.5€

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.