Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

και μεις έχουμε καταστραφεί ...

ναι γείτονες είμαστε...Aγία Παρασκευή....

έχουμε κοντά Κωνσταντινίδη, Δέσποινα, Τερκενλή, Κοσμικόν, Ανδριάς (κλεισθένους), Delicieux, Valentino ....υπογλυκαιμία δεν θα πάθουμε ποτέ!

Link to comment
Share on other sites

και μεις έχουμε καταστραφεί ...

ναι γείτονες είμαστε...Aγία Παρασκευή....

έχουμε κοντά Κωνσταντινίδη, Δέσποινα, Τερκενλή, Κοσμικόν, Ανδριάς (κλεισθένους), Delicieux, Valentino ....υπογλυκαιμία δεν θα πάθουμε ποτέ!

Και εγω γειτονας και το ιδιο κατεστραμενος απο δαυτους :hehe:

ΛΟΛΛΛΛ! ! !

Αχ ! ! !

Τραβάτε μας κι ας κλαίμε! ! ! :p

Πάντως -έχοντας το πλεονέκτημα της αρχαιότητας πιστεύω- το Κοσμικόν γαλακτομπούρεκο του σήμερα, δεν έχει καμιά σχέση με του πραγματικό γευστικό κόσμημα που έφτιαχναν πριν από καμιά 20ρια χρόνια! ! !

Όχι ότι το σημερινό είναι κακό, κάθε άλλο , αλλά το παλιό πως να το πώ ..... έτρωγες και μια "εμπειρία" την πάθαινες! :D

Καλημέρα σας! !:)

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχεις φάει μακαρόν από τον Παράσχο στο Χαϊδάρι, πως να το πω... δεν έχεις φάει τίποτε! :innocent::D

Αν δεν έχεις φάει Macarons από εδώ:

Ladurée : Maison de Macarons and Fabricant de Douceurs since 1862

Δεν έχεις φάει τίποτε... Τα δοκίμασα στη Γενεύη σε κατάστημα Laduree και δεν συγκρίνονται με κανένα από όσα είχα δοκιμάσει.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχεις φάει Macarons από εδώ:

Ladurée : Maison de Macarons and Fabricant de Douceurs since 1862

Δεν έχεις φάει τίποτε... Τα δοκίμασα στη Γενεύη σε κατάστημα Laduree και δεν συγκρίνονται με κανένα από όσα είχα δοκιμάσει.

Tα δοκιμασα στο Παρισι την περασμενη βδομαδα.... ουρες και ουρες για τα μακαρον που με ειχε τρελανει η κοπελα μου να παμε να παρουμε. Η μια 8αδα 15.20€. Αρκετα καλα αλλα πανακριβα. Βεβαια δεν εχω φαει απο αλλου για να εχω μετρο συγκρισης.

post-7649-1416078370,8365_thumb.jpg

post-7649-1416078371,2781_thumb.jpg

post-7649-1416078371,5035_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ωραία ιδέα. Παμ λοιπόν:

-καλό μαγαζί για προφιτερόλ:

Κωνσταντινίδης ειδικά αν το ζητήσεις με καβουρδισμένο αμύγδαλο (κάποιοι ισχυρίζονται πως το καλύτερο είναι από Ανδρια στο Χαλάνδρι αλλά δεν έχω δοκιμάσει)

-καλό μαγαζί για μιλφειγ:

Κωνσταντινίδης all the way και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση πιστεύω. Και του Κωστή στο Ν. Κόσμο δε με χαλάει πάντως

-καλό μαγαζί για γαλακτομπούρεκο:

Κοσμικό προφανώς. Επίσης νομίζω το Κοσμικό έχει και τα καλύτερα Μακαρόν που έχω φάει. Κάνει τους Paul, Τερκενλη κτλ. να κλαίνε imho.

-καλό μαγαζί για τσουρέκι:

Οι συνήθεις ύποπτοι.

-καλό μαγαζί για τούρτα cookies:

Δεγκζέρω.

-καλό μαγαζί για παγωτό:

Προσωπικά του Κουστένη στο Ναύπλιο μου αρέσει περισσότερο από όλα. Έχει μια υφή που δεν βρίσκω αλλού. Αλλά επειδή πέφτει μακριά, οι πάμπολλες Gelaterias στο κέντρο της Αθήνας φαντάζομαι (δεν έχω δοκιμάσει τις περισσότερες) θα πλησιάζουν πολύ. Και η Παγωτομάνια μου αρέσει αλλά είναι άλλο στυλ.

-καλό μαγαζί για καρυδόπιτα:

Dafuq is that;

Επίσης:

-καλό μαγαζί για μπεζέδες:

Δεν είναι mainstream και θα σας απογοητεύσω: ο φούρνος απέναντι από τον σταθμό του Αγ. Ελευθερίου (Μπουαχαχαχα). Γλυκοί όσο πρέπει (όχι πετιμέζι) και με μια δόση μαστίχας στον πυρήνα.

-καλό μαγαζί για Cookies: To Mpimpero στη Σταδίου. Highly recommended.

Bonus:

-οι σοκολάτες του Le Chocolat και κυρίως αυτές με το καβουρδισμένο αμύγδαλο. Ετοιμαστείτε βέβαια να ξηλωθείτε. Μπορείτε να τις βρείτε και στο Ματσούκα, πιο οικονομικές.

-Από τα δύο παραπάνω μαγαζία (Le Chocolat, Ματσούκα) όλα τα φλορεντινοειδή.

-τα κρουασάν σοκολάτας από το Απολλώνιον. Τι να πει κανείς για αυτό το αριστούργημα;

-Η τούρτα "σοκολάτα-γάλακτος-με-παντεσπάνι-γκοφρέτα" από τη Μέλισσα στο Περιστέρι. Δεν έχω ξαναφάει τέτοια τούρτα, αλλά χρειάζεται στεγαστικό δάνειο για να την αγοράσεις. Ο Τερκενλής βγάζει κάτι καλά υποκατάστατά της σε μορφή παστακίων.

-Δεν έχω φάει προφιτερόλ από Κωνσταντινίδη, αλλά του Ανδριά είναι υπερεκτιμημένο για μένα. btw Ανδριά έχει Φιλοθέη και Αμπελόκηπους.

-Μιλφέιγ συμφωνώ απόλυτα, η Δέσποινα είναι καλή, αλλά η παραλλαγή με το αμύγδαλο, δεν τρώγεται.

-Για παγωτό, ο Κουστένης είναι ένα ιταλικό στο Ναύπλιο; Αν ναι, αξίζει πραγματικά η βόλτα, δεν υπάρχει σύγκριση.

-Σοκολάτες, οτιδήποτε έχω φάει από Max Perry ήταν άθλιο. Chocolat και δίπλα του το Αριστοκρατικόν είναι η κορυφή, αλλά ακριβά.

-Κρουασάν σοκολάτας έχω χρόνια να φάω. Η κορυφή ήταν του La Frianterie Francais, που είχε Φιλοθέη και Κολωνάκι, με λιωμένη κρέμα σοκολάτας μέσα και όχι σκέτη κουβερτούρα που βάζουν οι περισσότεροι. Λένε ότι κάτι ανάλογο έχει ο Paul, στη Σταδίου νομίζω είναι, αλλά δεν έτυχε να δοκιμάσω.

-Σοκολατόπιτα για πρωινό, επίσης από τον Κωνσταντινίδη. Δεν είναι θεϊκή, αλλά καλύτερη έχω φάει μόνο σπιτική.

Link to comment
Share on other sites

Για μακαρον, αλλα κυριως εργολαβους που τρελαινομαι, κανει ενας τρομερους, δεν θυμαμαι ονομα, πανω στην αθηνας, διπλα στην εξοδο του μετρο μοναστηρακι

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Για μακαρόν, τραβάτε στο Παρίσι ΙΜΟ.

Στην Αθήνα ή στο Λονδίνο φορ δατ ματερ δεν έχω φάει καλό.

Του Ανδριά εμένα μου αρέσει πολύ, αν και δεν μπορείς να φας πολύ γιατί λιγώνει.

Το Αθηναικόν στο Χαλάνδρι (απο Κηφισίας όπως ανεβαίνουμε στρίβουμε δεξιά Αγία Βαρβάρα στα 50 μέτρα στο δεξί μας χέρι) έχει προφιτερόλ με σοκολάτα γάλακτος που είναι άρρωστο.

Επίσης έχει ΤΡΕΛΑ εκλεράκια με πορτοκάλι.

Δέσποινα μου αρέσει εμένα επίσης.

Παίζει ένα ζαχαροπλαστείο στον Πειραιά που μου έπαιρνε η πρώην μια τούρτα μπισκότο που είναι αρκετή για να προσηλυτίσει άνθρωπο με διαβήτη.

Link to comment
Share on other sites

Να σας ρωτήσω κάτι, το γαλακτομπούρεκο από Κοσμικόν δεν είναι κάπως "γκουρμέ" εκδοχή του γλυκού; Η συνταγή της γιαγιάς μου και γενικά όλα τα σπιτικά γαλατομπούρεκα που έχω δοκιμάσει από τις μικρασιάτισες θείες του πατέρα μου βγάζουν έντονα τη γεύση και τη μυρωδιά του βουτύρου. Του Κοσμικόν είναι κάπως προς την βανίλια (τόσο η μυρωδιά όσο και η γεύση), παραμένει από τα καλύτερα έτοιμα όμως.

Μπακλαβαδάκια έχει απίστευτα η Νεφέλη, στη Νέα Μάκρη. Τα κάνει με γνήσιο μέλι, όχι με σιρόπια ζάχαρης κ.λπ.

Λουκουμάς "παραλίας" είναι θεϊκός από Τζούλη, στο Μαρούσι.

Και μία πρόταση για φαγητό: Πεϊνιρλί στου Θέμη, στην Δροσιά. Ζυμώνει και ψήνει σε ξυλόφουρνο και όπως είναι καυτά τα αλείφει με λευκό βούτυρο... Για να τα απογειώσει και άλλο (σε γεύση και θερμίδες) σπάει και ένα αυγό από πάνω -αν θέλετε- το οποίο από την ζέστη γίνεται αμέσως "μάτι".

Link to comment
Share on other sites

Να σας ρωτήσω κάτι, το γαλακτομπούρεκο από Κοσμικόν δεν είναι κάπως "γκουρμέ" εκδοχή του γλυκού; Η συνταγή της γιαγιάς μου και γενικά όλα τα σπιτικά γαλατομπούρεκα που έχω δοκιμάσει από τις μικρασιάτισες θείες του πατέρα μου βγάζουν έντονα τη γεύση και τη μυρωδιά του βουτύρου. Του Κοσμικόν είναι κάπως προς την βανίλια (τόσο η μυρωδιά όσο και η γεύση), παραμένει από τα καλύτερα έτοιμα όμως.

Συμφωνώ, αλλά αυτό που κάνει το Κοσμικόν να ξεχωρίζει είναι το φύλλο του. Είναι απίστευτα τραγανό και μαλακό ταυτόχρονα και αργεί πολύ να πανιάσει. Επίσης, λόγω κίνησης, είναι πάντα φρέσκο έως ζεστό.

Και μία πρόταση για φαγητό: Πεϊνιρλί στου Θέμη, στην Δροσιά. Ζυμώνει και ψήνει σε ξυλόφουρνο και όπως είναι καυτά τα αλείφει με λευκό βούτυρο... Για να τα απογειώσει και άλλο (σε γεύση και θερμίδες) σπάει και ένα αυγό από πάνω -αν θέλετε- το οποίο από την ζέστη γίνεται αμέσως "μάτι".

Θεός. Εξίσου καλός και ο Ελευθεριάδης.

Link to comment
Share on other sites

Μπακλαβαδάκια έχει απίστευτα η Νεφέλη, στη Νέα Μάκρη. Τα κάνει με γνήσιο μέλι, όχι με σιρόπια ζάχαρης κ.λπ.

Λουκουμάς "παραλίας" είναι θεϊκός από Τζούλη, στο Μαρούσι.

Και μία πρόταση για φαγητό: Πεϊνιρλί στου Θέμη, στην Δροσιά. Ζυμώνει και ψήνει σε ξυλόφουρνο και όπως είναι καυτά τα αλείφει με λευκό βούτυρο... Για να τα απογειώσει και άλλο (σε γεύση και θερμίδες) σπάει και ένα αυγό από πάνω -αν θέλετε- το οποίο από την ζέστη γίνεται αμέσως "μάτι".

Είσαι πολύ σωστός... έχω εξοχικό Ν. Μάκρη και Νεφέλη είναι δύναμη.

Αλλά μένω και Βόρεια και ο Θέμης επίσης.

Απο Χαρά εκμέτ του νικητή ΜΟΝΟ.

Γιώργο δεν νομίζω να ήταν αυτό γαμώτο...

Link to comment
Share on other sites

Σικάγο σπέσιαλ ή εκμέκ από Χαρά στα Άνω Πατήσια έτρωγε κανείς?

Και παγωτό. Προσωπικά δε με τρελαίνει, αλλά ακόμα έχει ουρές και είναι πολύ φρέσκο.

Edit: Για μπακλαβαδάκια-σαραγλάκια-κλπ, Gulluoglu στη Βουλής. Έρχονται καθημερινά αεροπορικώς από Κωνσταντινούπολη.

Link to comment
Share on other sites

Γείτονες είμαστε?

Έμενα πριν 15 χρόνια στην Πεντέλης. Ακόμα πάω σε Τζούλη όμως, και Chicken's House (τη σάλτσα τους την τρώω και σκέτη).

Είσαι πολύ σωστός... έχω εξοχικό Ν. Μάκρη και Νεφέλη είναι δύναμη.

Αλλά μένω και Βόρεια και ο Θέμης επίσης.

Όποτε μπορείς να πας από Τύμβο Μαραθωνομάχων και να φας απο τον φούρνο που έχει απέναντι τυρόψωμο από ξυλόφουρνο, πριν τις 11 όμως γιατί φεύγουν αμέσως.

Για εξαιρετικό γιαουρτλού στο Αλφαβητάρι, παραλία Νέας Μάκρης.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.