Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

όχι αυγολέμονο στους ντολμάδες γμτ, γιαούρτι σως σος αν θες ντε και ναι κάτι τις. Χωρίς κιμά ελπίζω, η προηγούμενη φωτογραφία θεϊκή.

αξιoπρεπές burger -όχι καλές πατάτες όμως- έχει το colibri (Παγκράτι, Μετς, Πετράλωνα) έχω ακούσει καλά και για το New York Sandwiches χωρίς να 'χω δοκιμάσει.

Link to comment
Share on other sites

Πολυ ιδιορρυθμος ομως :p αμα δεν ειχε κιμα δεν θα ειχε και αυγολεμονο, ολως περιεργως το ιδιο φαι εχω πρηξει την μανα μου να φτιαξει για οταν περασω σκαστος απο το σπιτι.

Btw το burger και η πιτσα απο το colibri εχουν μπει στο "to-do" list καιρο τωρα, μαλλον θα το τρεναρω λιγο ακομα μεχρι τις 14 του μηνα μπας και παρει (πισω) κανα κιλο η δικια μου, :big_boss: "αφηστε τα κορμακια σας ασιδερωτα γιατι τα παχακια σας ειναι οι λαβες του ερωτα !" :tomato:

edit : Το καλυτερο πρωινο για cheat day evah

14+-+1

κρεμα MILFειγ - μπισκοτα σαβαγιαρ - ροδακινο κονσερβα - τριμμενο αμυγδαλο

Πηρα ετσι και την "εκδικηση" μου για το χτεσινο πρωινο στο κελι 33(μεγαααααλη ιστορια - μαμω την ελληνικη αστυνομια !) , ενα νερο ενας χυμος βυσσινο-μπανανα και ενα κρουασαν απο τον Ομαρ που το αρνηθηκα για να μην τους φλομωσω μετα στις πορδες :p

Link to comment
Share on other sites

Στη γέμιση μπήκαν

Μισος μισος κυμάς (μοσχάρι και χοιρινό με ολίγον παχάκι ο δεύτερος)

φρέσκος δυοσμος

μαιντανος

ντομάτα

1 μεγάλο κρεμμύδι

Λάδι

αλάτι πιπερι και φυσικά ρύζι.

Ψήθηκαν σε ζωμό κότας μέχρι να απορροφήσουν όλο το υγρό

Για το αυγολέμονο.

500ml ζωμός μοσχάρι βρασμένος (για να ψηθούν τα αυγά)

2 κρόκοι απο αυγά

2 κουταλιές κορν φλάουρ για να δέσει

λεμόνι

λίγο γάλα

Link to comment
Share on other sites

Το παρακατω ποστ περιεχει τοποθετηση προιοντων :p

Εχουμε και κλεμε

ριγανη

ντοματα στον τριφτη του μπαρμπαstatham

μοτσαρελα alpiland + ενταμ ολλανδιας σε αναλογια 2 προς 1

μπεικον SPAR

μανιταρια SPAR (κονσερβα ftw μπιτσιζ!)

ζαμπον πλατη creta farm "φιλικο"

αλευρι ΑΛΑΤΙΝΗ

σιμιγδαλι ΑΛΑΤΙΝΗ

ελαιολαδο ποικιλια κορωνεικη

μαγια MAGIC

και λιγο χλιαρο νερο για να γινει η ζυμη συμφωνα με την συνταγη του jamie oliver

before

14+-+1

after

14+-+2

3 κομματια εφαγα :-O

Link to comment
Share on other sites

Το παρακατω ποστ περιεχει τοποθετηση προιοντων :p

Εχουμε και κλεμε

ριγανη

ντοματα στον τριφτη του μπαρμπαstatham

μοτσαρελα alpiland + ενταμ ολλανδιας σε αναλογια 2 προς 1

μπεικον SPAR

μανιταρια SPAR (κονσερβα ftw μπιτσιζ!)

ζαμπον πλατη creta farm "φιλικο"

αλευρι ΑΛΑΤΙΝΗ

σιμιγδαλι ΑΛΑΤΙΝΗ

ελαιολαδο ποικιλια κορωνεικη

μαγια MAGIC

και λιγο χλιαρο νερο για να γινει η ζυμη συμφωνα με την συνταγη του jamie oliver

before

14+-+1

after

14+-+2

3 κομματια εφαγα :-O

Δε ζηλεύω, έφαγα σχεδόν το ίδιο :-)

Για τυρί έβαλα το έτοιμο συσκευασμένο μίγμα τυριών που έχει ο Βασιλόπουλος και με έχει βολέψει για πίτσες. Είναι 250gr και το βάζω όλο σε 1 πίτσα.

Για αλλαντικά πάριζα και ωμοπλάτη εν Ελλάδι και στη μισή πίτσα παστουρμά Μιράν.

Φωτογραφίες δεν παίζουν προφανώς :-)

Πρέπει να δοκιμάσω το σιμιγδάλι...

Mobile

Link to comment
Share on other sites

Το σιμιγδάλι την κάνει πιο τραγανή. Τις προάλλες δοκίμασα να βάλω και λίγο γάλα στην ζύμη και έκανε πιο αφράτο το μείγμα. Το καταλαβαίνεις βέβαια στο ζύμωμα και ανάλογα με την διάθεση προσθέτεις αλεύρι (πιο σκληρό) ή νερό (πιο μαλακό).

Για σάλτσα προσωπικά βάζω σ' ένα μπρίκι λίγο ελαιόλαδο και πετάω 1 σκόρδο μέσα να τσιγαριστεί και να βγάλει αρώματα (μετά το αφαιρώ). Μετά βάζω ντομάτα (αν βαριέσαι να τρίψεις βάλε 1/2 κουταλιού ΚΥΚΝΟ+λίγο Pummaro και αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό. Σε 5 λεπτάκια είναι έτοιμη η σάλτσα.

Επίσης, άκουσα την συμβουλή και βάζω την ζύμη για 5 λεπτά να ψηθεί μόνη της και ύστερα την γεμίζω από πάνω. Μαζεύει λίγο αλλά γίνεται πιο ξεροψημένη από κάτω.

Link to comment
Share on other sites

γιατι να μην ειναι κονβερβα δεν καταλαβα ? :D

Πειτε με ανωμαλο αλλα το ζουμι που τα εχουν μεσα πιστευω οτι τους δινει πολυ ωραια γευση, μπορω να τα φαω και σκετα μεσα απο το κουτι αμα λαχει.

Ακομα να συνελθει το στομαχι μου btw, εχω δυσανεξια στο αλευρι και στα αγελαδινα γαλακτοκομικα, για μενα 3 κομματια πιτσα (κομμενα οπως στην πικ, οχι μακροστενα ) και μαλιστα βραδιατικα ειναι δυναμιτης !

Μου ηρθε τωρα μια πλιγουροσαλατα απο το "σπιτικο εδεσμα" μπας και στανιαρω :jump1:

S-HVH7gfiJXKAfd2ybr4Dgw2lRSuvy77KC3tj8gNsbA=w400-h300-no

Link to comment
Share on other sites

Πειτε με ανωμαλο αλλα το ζουμι που τα εχουν μεσα πιστευω οτι τους δινει πολυ ωραια γευση, μπορω να τα φαω και σκετα μεσα απο το κουτι αμα λαχει.

ακομα στην τουαλετα ειμαι

:T::hehe:

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα είχα πρωινό ξύπνημα για να πάω για δουλειά. Έφαγα ένα μπολ με κουάκερ και γάλα. Κατά τις 12 ένα φραπέ και ένα τοστ και στις 2 μια μπανάνα. Γύρισα σπίτι στις 8. Οπότε καταλαβαίνετε με τι όρεξη έπεσα στο φαί!

Έχουμε και λέμε:

Ένα πιάτο μαρουλοσαλάτα με τριμμένο καρότο, σκόνη τσίλι, λάδι και ξύδι.

Ένα μπιφτέκι.

Μια πίτα για σουβλάκι, ψημένη.

Δύο σουβλάκια χοιρινά χειροποίητα με μεγάλα κομμάτια κρέας.

Αλλά επειδή δούλεψα σήμερα και κουράστηκα, έψησα και 3 πανσέτες αγριογούρουνου μαριναρισμένες σε πικάντικη μαρινάτα.

Ήθελα να πιω και μια μπύρα, αλλά δεν πήγαινε κάτω και την άφησα.

Φωτογραφίες σκέφτηκα να βγάλω, αλλά :hang2:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.