Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

^^ήρωας! Μέσα στις γιορτές κιόλας;;; Wow!

Ρε παιδιά αυτές οι γιορτές είναι σκότωμα.. από 5-10 μέρες πριν τα xmas, είχαμε 3-4 είδη γλυκά + 2 είδη σοκολατάκια/απλά κεράσματα... άσε τα τραπεζώματα στα άλλα σπίτια, άσε τα κεράσματα εκεί χωρίς τραπέζι... πωωωωωω :fie:

Link to comment
Share on other sites

«Έχεις δοκιμάσει του Παπαδημητρίου από την Καλαμάτα?

Αν όχι , πάρε και δοκίμασε, είναι πολύ καλή, όπως και το ξύδι του!»

εδώ στις λαϊκές γειτονιές που διαμένουμε έχει αυτά τα @#$%^&*σουπερ μαρκετ Γαλαξίας. Από όταν άνοιξε προ αμνημονεύτων χρόνων δεν έχω βρει ΕΝΑ πράγμα από 'κει μέσα που να το προτιμώ από τα είδη του ΑΒ π.χ.

Προ ημερών ξέμεινα από μουστάρδα και δεν προλάβαινα να πάω αλλού. Πήγα να πάρω κάνα σκουπίδι του Γαλαξία κι είδα μουστάρδα Παπαδημητρίου. Είχα διαβάσει καλά λόγια για το ξύδι του και σκέφτηκα «παπα__ιές, για να τα φέρνει ο Γκάλαξυ γύρευε τι θα 'ν' κι αυτές». Αγόρασα με δυσπιστία μία. Από τις καλύτερες μουστάρδες που έχω δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια.

«μαριναρισμένα σε καυτερή σάλτσα (έτοιμο από το Μάκρο

διάβασα «Μαρόκο», καλά κρασιά :clap:

Link to comment
Share on other sites

Fisherman's οι κλασικές, οι αγαπημένες μου καραμέλες για το λαιμό, από μικρός.

Σήμερα ξαναπήγαμε Μαρόκο, και βρήκα εκείνο το αγριογούρουνο που είχα πάρει το καλοκαίρι, μαριναρισμένο σε Ελληνική μαρινάδα. Μόνο που δεν ήταν τα κομμάτια κρέατος που είχα βρει το καλοκαίρι, αλλά πανσέτες. Έκανα 4 (για δοκιμή-συμπλήρωμα στο μεσημεριανό) στην ψησταριά και έγινε το έλα να δεις στο τραπέζι!!

Link to comment
Share on other sites

fisherman's με salmiak δεν εισάγονται καν στην ελλάδα ή δίπλα χώρες, και γενικά προϊοντα τέτοια σπάνια βρίσκεις σε χώρες πέρα τις βόρειες.

Ένας καλό φίλος μου τα στειλε από την Ολλανδία

Link to comment
Share on other sites

τα επάνω είναι μέντες-style; Σοκολατάκια με γέμιση από διάφορα εκχυλίσματα; Οι καραμέλες αυτές καίνε τρελλά κι αρκετές γεύσεις τους δεν μου άρεσαν. Αν έχεις άκρες σε γερμανόφωνο χώρο και σου αρέσουν αυτά, δοκίμασε κάποιες αυστριακές Rachenputzer. Egger η εταιρεία.

Link to comment
Share on other sites

εδώ στις λαϊκές γειτονιές που διαμένουμε έχει αυτά τα @#$%^&*σουπερ μαρκετ Γαλαξίας. Από όταν άνοιξε προ αμνημονεύτων χρόνων δεν έχω βρει ΕΝΑ πράγμα από 'κει μέσα που να το προτιμώ από τα είδη του ΑΒ π.χ.

Προ ημερών ξέμεινα από μουστάρδα και δεν προλάβαινα να πάω αλλού. Πήγα να πάρω κάνα σκουπίδι του Γαλαξία κι είδα μουστάρδα Παπαδημητρίου. Είχα διαβάσει καλά λόγια για το ξύδι του και σκέφτηκα «παπα__ιές, για να τα φέρνει ο Γκάλαξυ γύρευε τι θα 'ν' κι αυτές». Αγόρασα με δυσπιστία μία. Από τις καλύτερες μουστάρδες που έχω δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια.

Ποια δοκίμασες;

Υπέροχες είναι Indeed Αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι με γεύσεις πάρε μία απο όλα :D

Ψάχνω να βρω αυτή με τη τομάτα, πατέ ελιάς & βασιλικό αλλά μέχρι στιγμής δεν :(

20140110-203048-10818.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σε ψητά ταιριάζει αυτή με το λάδι+βαλσαμικο (που πάλι σήμερα δεν είχε ο Σκλαβενίτης :fight:). Ανάλογα βέβαια και το ψητό. Το μοσχάρι πχ το θέλω με αυτή με το θυμάρι (αλλά αυτά είναι και γούστα του κάθε ουρανίσκου)

Αυτή με την ντομάτα ελιά κλπ θα ήθελα να τη δοκιμάσω για καμιά sauce ή και σε κάνα στήθος κότας αφού το μαρινάρω σε αυτή και μετά κάρβουνο

Link to comment
Share on other sites

Μια και ήρθε το θέμα της μουστάρδας,, να μην ξεχνάμε και την παραδοσιακή :

Colman's Mustard - English Mustard

Ευλογία σε κάθε ουρανίσκο!

Και όσοι δεν τα πάνε καλά με τα καυτερά, από λίγο και με σέβας !

Απλή και σαφής, χωρίς περιστροφές, αν κάνεις λάθος ...θα μετανιώσεις

(είναι προτιμότερη μια γροθιά στη μύτη :) )

Χρησιμοποιήστε τη σε φαγητό , με το κοτόπουλο άλλα και άλλα κρέατα

και αν θέλετε μια ιδιαίτερη διάσταση στις σαλάτες σας, λίγη μεταμορφώνει ,

και δεν μιλάω για την κλασική βινεγκρέτ μόνο , αλλά και με την απλή προσθήκη και ανακάτεμα!

Για τους εργασιομανείς και τολμηρούς διατίθεται και σε σκόνη!

Καλή διασκέδαση!!! :D

Link to comment
Share on other sites

τη ρίγανη-θυμάρι δοκίμασα Αγάπη. Σε χοιρινό στο φούρνο και σε sandwich μέχρι στιγμής. Θα δοκιμάσω μελλοντικά κι αυτή με μπούκοβο αν κι η πρώτη ήταν απολύτως ικανοποιητική. Είναι παρήγορο να υπάρχουν σε ευρεία κλίμακα τυποποιημένα ελληνικά προϊόντα που ανταγωνίζονται σε ποιότητα αντίστοιχα εισαγωγής.

Big smile: δεν είχα διαβάσει το αποπάνω μήνυμα, την Colman's και τις Maille είχα κατά νου όταν έγραφα. Η Παπαδημητρίου μου θύμιζε την αγγλική. Στέλιο επειδή σε βλέπω fan του είδους, έχουν κι οι Γερμανοί κάτι καλές στην περιοχή του Duesseldorf (τούτη κι αυτή π.χ.)

Link to comment
Share on other sites

Μιας και πιάσαμε τη κουβέντα περι μουστάρδας.

Χθες βράδυ μπυρίτσα με προσούτο, τυράκι και παξιμάδια

20140111-005102-10820.jpg

20140111-005106-10821.jpg

Σήμερα για μεσημεριανό. Μπριζόλες μοσχαρίσιες και σταμναγκάθι.

Το μιξ απο κάτω το οποίο Btw πάει τρελά με το κρέας αποτελείται απο

1. Μουστάρδα (διάλεξα αυτή με τη ρίγανη και το θυμάρι)

2. Ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

3. Ψιλοκομμένα 2 φύλλα πράσου (το τρυφερό κομμάτι τους)

4. Μαιντανό

5. Ψιλοκομμένη φλούδα λεμόνι

6. Το χυμό απο το λεμόνι

7. Λάδι

8. Πιπέρι

9. Αλάτι

20140111-150921-10822.jpg

20140111-150926-10823.jpg

20140111-151025-10824.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.