Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

@karmen1983

Σάντουιτς από τα καλαμάκια στην πανόρμου

santouits-takalamakia-10294.jpg

Κυπριακές κούπες

kipriakes-koupes-1-10292.jpg

kipriakes-koupes-2-10293.jpg

Η γέμιση από έξω είναι από πλιγούρι και μέσα έχει κιμά με μαϊντανό αλάτι, πιπέρι και άλλα μπαχαρικά.

Απαραίτητα είναι δαγκωνιά και λεμόνι μπόλικο.

Και last, τάρτα σοκολάτας

tarta-sokolata-1-10295.jpg

tarta-sokolata-2-10296.jpg

:p

Το χειρότερο review ever! Θέλουμε και περιγραφή της προετοιμασίας - τα μπουρεκάκια(κούπες), όχι τα άλλα τα φλώρικα... Έχουμε συνταγή ή άλλες πληροφορίες? Μου φαίνεται σαν εύκολο φαλάφελ!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Αγάπη δοκίμασε και το εκμέκ του Κωνσταντινίδη. Πρόσφατα δοκίμασα και το παγωτό parfait, δεν ειν΄ κακό. Αντιθέτως έχω διακόψει τις επισκέψεις στο μαγαζί δίπλα του.

Απάκια, σύγκλινα κλπ εκτός από τις top ιδέες για ομελέτες, στραπατσάδες και παρόμοια, τα είχα βάλει μια φορά και σε μια τάρτα με πράσο αντί για bacon. Από εδώ είχα πάρει την ιδέα, δεν έβαλα πορτοκάλι γιατί δεν μου πολυαρέσει σε φαγητά.

Οι γίγαντες τρομερό φαΐ, respect

Link to comment
Share on other sites

Alexopus6, το σάντουιτς δε φαίνεται καλά. Ξετύλιξέ το και ξανά φωτό.

Επίσης κόψε ένα κομμάτι από αυτή την πίτα να δούμε και τομή της.

Σάντουιτς την επόμενη φορά όταν το είδα ταξίδευε για άλλα μέρη :p

tarta-inside-10297.jpg

Το χειρότερο review ever! Θέλουμε και περιγραφή της προετοιμασίας - τα μπουρεκάκια(κούπες), όχι τα άλλα τα φλώρικα... Έχουμε συνταγή ή άλλες πληροφορίες? Μου φαίνεται σαν εύκολο φαλάφελ!

Με το φαλάφελ το μόνο που ίσως έχουν κοινό είναι ο τρόπος μαγειρέματος όπου και τα 2 τα βάζεις σε μπόλικο λάδι για τηγάνισμα. Τις συγκεκριμένες δεν τις έχω φτιάξει εγώ έχουν έρθει κατεψυγμένες και έτοιμες για τηγάνισμα από Κύπρο. Υπάρχουν 2 είδη, με κιμά και με μανιτάρια. ( κιμάς >>>> μανιτάρια) :p

Για συνταγή δες εδώ Oι κούπες της μαμάς μου απλά απέφυγε την κανέλα, προσωπικά τις έχω δοκιμάσει και με κανέλα και χωρίς.

Σαφώς καλύτερες χωρίς.

Link to comment
Share on other sites

To rump είναι το μπροστά απο το πόδι στο σχέδιο που έχεις. Απο εκεί αν δεν κάνω λάθος βγάζουν το στρογγυλό.

Το απο πάνω απο τη κοιλιά είναι το κόντρα φιλέτο.

Link to comment
Share on other sites

αν προσέξεις η κοπή είναι διαφορετική, νομίζω ελάχιστοι κόβουν στην Ελλάδα με τον αγγλοσαξωνικό τρόπο.

http://www.athinorama.gr/umami/food/articles/?id=2276

«Όταν αναφερόμαστε στην κοπή του κρέατος, δύο είναι οι σχολές που κυριαρχούν: η γαλλική και η αμερικάνικη. Η γαλλική παράδοση στην κοπή και την αξιοποίηση των κομματιών του κρέατος ανάλογα με τη χρήση για την οποία προορίζονται είναι φημισμένη. Στην Ελλάδα το κρέας εισάγεται κατά βάσιν σε μεγάλα κομμάτια, τα οποία απευθύνονται στο λιανεμπόριο και κόβονται από τους κρεοπώλες σύμφωνα με την ελληνική πρακτική και την παραδοσιακή ζήτηση.

Εισάγονται ωστόσο και κομμάτια έτοιμα για χρήση σύμφωνα με τη γαλλική ή την αμερικάνικη κοπή. Το brisket, το κομμάτι από το στήθος του βοδινού το οποίο βρίσκεται κάτω ακριβώς από τα πέντε πρώτα πλευρά και δεν έχει κόκαλα, η καρδιά του φιλέτου ή rib-eye ή noix d’entrecote, η κόντρα ή sirloin ή aloyau, το φιλέτο ή filet-steak ή filet και η καρδιά του φιλέτου ή rump steak ή coeur du rump θεωρούνται τα πιο τρυφερά και κατάλληλα για τη σχάρα κρέατα. Στην αμερικάνικη κοπή, το μεγαλύτερο κομμάτι είναι το porterhouse steak, από το tenderloin, και το round steak από το sirloin, ενώ από το μοσχάρι κορυφαίο θεωρείται το rib chop.»

Link to comment
Share on other sites

Η συνταγή για τα ψωμάκια αυτή που έδωσε ο EraserheadΧ.

Νταξ για πρώτη φορά δεν έχω παράπονο.

psomakia-10306.jpg

Μετά βρήκαν το προορισμό τους :p

burger1-10304.jpg

burger2-10305.jpg

Μπορεί να μην πατίκωσα το μπιφτέκι, αλλά και έτσι μια χαρά ήταν :hehe: την επόμενη φορά καλύτερα

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.