Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

γρήγορο pizza-hack είναι να χρησιμοποιήσεις αραβικές πίτες για βάση, αν βέβαια σου αρέσει το thin & crispy.

Είναι και ψημένες οπότε ότι ψήσιμο χρειάζονται τα υλικά

Προσωπικά προτιμώ φρέσκες "ελληνικές" πίτες. Είναι πιο αφράτες αν και ξεροψήνονται από κάτω, έχουν λακάκια για να κρατάνε πιο πολλή σάλτσα και ειδικά όσες είναι με μαγιά έχουν πιο πλούσια γεύση.

Αυτές που βρίσκω ζεστές από το φούρνο είναι σχεδόν εφάμιλλες με φρέσκια ζύμη.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

μπράβο Lakis, ευτυχώς άνοιξα το θέμα φαγωμένος. Υπάρχουν κάποιοι κύριοι και κυρίες που αξίζει να τους ποστάρεις τέτοιες φωτογραφίες τέτοια ώρα. Κουτί με μπεζέδες, καλά, σε μαύρη λίστα κι ο παραπάνω κύριος, γιορτάζει κι εντός του μηνός να το θυμηθείτε τι θα ζητήσετε!

Edit: μαζί το σκεφτήκαμε Πέτρο το «ευτυχώς»

Link to comment
Share on other sites

Αγίου Δημητρίου στο σπίτι... και σκάει ξάδερφος του μπαμπά μου που μεγάλωσαν μαζί σαν αδέρφια. Το δώρο του;;; Το βλέπετε παρακάτω..

Σίγουρα έχετε φάει δημιουργίες του, όχι τόσο σε μεγάλα κρουαζιερόπλοια (απίθανο), μα σε ακριβά μαγαζιά κυρίως στην παραλιακή.

Περιττό να σας πω πως είχαν χαζέψει όλοι και άφησαν όλα τα φαγητά απλά για να φάνε σαλάτες! :hehe:

3u4b.png

jgfo.png

xuh0.png

qp5k.png

1vco.png

om0f.png

Κυκνάκι... από μήλο. Βρέχουμε με λεμονάκι για να μη μαυρίσει το μήλο.

dvxj.png

5rak.png

H στεναχώρια του; Που δεν έφερε υλικά για να μεγαλουργήσει!

Έχω δει σκαλισμένο κεφάλι λιονταριού πάνω σε ολόκληρο καρπούζι και το μεγαλύτερο που έχει κάνει, είναι σκάλισμα σε πάγο τον Παρθενώνα. Δεν έχει σπουδάσει πουθενά και ότι κάνει, είναι εντελώς... "raw talent"!

Link to comment
Share on other sites

Εδώ ούτε αχ!! ούτε βαχ!!!

Απλά υποκλίνομαι !! :clap:

Εγώ πάντως θα είχα πρόβλημα να χαλάσω τις σαλάτες για να τις φάω! ! ! !:giveup:

Τουλάχιστον στην αρχή!

:D

Link to comment
Share on other sites

Μακαρόνια φούρνου

Μακαρόνια φούρνου για απόψε, μία συνταγή που θα χρειαστεί λίγη δουλίτσα σε σχέση με τα παραδοσιακά μακαρόνια, αλλά θα σας αποζημιώσει σίγουρα στο τέλος.

Σας παραθέτω τη συνταγή βήμα προς βήμα και σας υπενθυμίζω ότι δεν είναι διαίτης!

Ξεκινάμε με τα υλικά, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και γλυκιά πιπεριά.

sul9.jpg

Ψιλοκομμένο μπέικον και λίγη πιπεριά σε λωρίδες.

f34o.jpg

Φέτα, λίγη ντομάτα και μερικές ελιές.

sv8w.jpg

Κασέρι και κεφαλοτύρι της αρεσκείας σας, καθώς και λιγότερο απ' τη μισή συσκευασία κρέμα γάλακτος.

wepb.jpg

Τα βασικά υλικά όλα μαζί.

0tlb.jpg

Σοτάρουμε κρεμμύδι, πιπεριά ψιλοκομμένη και το 80% του μπέικον, με λίγο λάδι, προσοχή στο λάδι!

Επειδή οι πιπεριές είναι γλυκές ρίχνουμε λίγο αλάτι, και εγώ προσωπικά έριξα και γλυκιά πάπρικα.

aofp.jpg

Σημαντικό: Ανακατεύουμε τα σοταρισμένα υλικά με τα μακαρόνια, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη, και τα αφήνουμε 10-15' να μαριναριστούν.

Ήδη αν δοκιμάσετε τα μακαρόνια θα δείτε ότι είναι πολύ γευστικά, και τρώγονται άνετα σ' αυτό το στάδιο.

4g9j.jpg

Το σκεύος pyrex που θα χρησιμοποιήσουμε.

5gia.jpg

Τοποθετούμε τη πρώτη στρώση στο σκεύος και ρίχνουμε τριμμένο κεφαλοτύρι.

x7jj.jpg

Δεύτερη στρώση, τυρί και κρέμα γάλακτος.

7br6.jpg

Τέλος με τα μακαρόνια...πάμε τώρα για τα ωραία της συνταγής. Στρώνουμε το κασέρι.

i1t7.jpg

Ξεκινάμε να απλώνουμε τα υλικά που έχουμε κρατήσει: φέτα, ελιές, πιπεριές λωρίδες, λίγο μπέικον.

g1r8.jpg

Βασικές πινελιές που δίνουν γεύση: ρίχνουμε κεφαλοτύρι, λίγο ελαιόλαδο για τη γεύση, και κάρρυ. (δοκιμάστε το)

tpnx.jpg

vusj.jpg

Το αποτέλεσμα.

0hjl.jpg

ol0p.jpg

Το κίτρινο χρώμα είναι απ' το κάρρυ, ενώ τα υγρά θα τα τραβήξει στο πρώτο μισάωρο.

1i63.jpg

Δεν άντεξα, το έκοψα πριν κρυώσει και δεν στεκόταν το κομμάτι.:D

n4po.jpg

Δοκιμάστε τη και πείτε μου εντυπώσεις.

Τέλος το μενού έκλεισε με χαλβά που έφτιαξα (για πρώτη φορά) εχτές, καλούτσικος έγινε.

w30h.jpg

84q3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τελικά με ψάρια είναι γεμισμένα τα κοτόπουλα ή με αυγά; Ρωτάω μη κάνω κάνα λάθος στην εκτέλεση...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.