Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

attachment.php?attachmentid=58375&stc=1&d=1380558416

Όχι να παινέψω τα χεράκια μου.. αλλά είναι πολύ νόστιμο :hehe:

εχμ, οδηγίες προς πεινασμένους; :drool: υπάρχει κάπου συνταγή;

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
εχμ, οδηγίες προς πεινασμένους; :drool: υπάρχει κάπου συνταγή;

Πανεύκολο είναι. Παίρνεις ένα βιολογικό αρνίσιο μπούτι από τον χασάπη και με ενα μαχαιρι το χαραζεις βαθεια καθετα και οριζοντια πάνω και κάτω και βάζεις μπόλικο σκόρδο βαθειά μέσα. Το πασαλείβεις με λάδι και βάζεις χοντρό αλάτι και πιπερι εκεί που το έχεις χαράξει μαζί με δεντρολίβανο και φρέσκο θυμάρι. Κοβεις 4 κρεμμυδια (και πατάτες αν θες) σε μεγάλες ροδέλες και φτιάχνεις ένα στρώμα στο ταψί να κάτσει το μπούτι πάνω. Βράζεις νερό και βάζεις περίπου 700ml στο ταψί, το σκεπάζεις με 5-6 στρώσεις αλουμινόχαρτο να μην πολυαναπνέει και το βάζεις για κανά 5-6ώρο στο φουρνο στους 160. Γύρισε το μια-δυο φορές. Όταν το δεις ότι το κρέας έχει μαλακώσει πάρα πολύ βγάζεις το αλουμινόχαρτο και το αφήνεις για να ξεροψηθεί η πέτσα. Απολαύστε ελεύθερα :D

Πανεύκολο είναι. Παίρνεις ένα βιολογικό αρνίσιο μπούτι από τον χασάπη και με ενα μαχαιρι το χαραζεις βαθεια καθετα και οριζοντια πάνω και κάτω και βάζεις μπόλικο σκόρδο βαθειά μέσα. Το πασαλείβεις με λάδι και βάζεις χοντρό αλάτι και πιπερι εκεί που το έχεις χαράξει μαζί με δεντρολίβανο και φρέσκο θυμάρι. Κοβεις 4 κρεμμυδια (και πατάτες αν θες) σε μεγάλες ροδέλες και φτιάχνεις ένα στρώμα στο ταψί να κάτσει το μπούτι πάνω. Βράζεις νερό και βάζεις περίπου 700ml στο ταψί, το σκεπάζεις με 5-6 στρώσεις αλουμινόχαρτο να μην πολυαναπνέει και το βάζεις για κανά 5-6ώρο στο φουρνο στους 160. Γύρισε το μια-δυο φορές. Όταν το δεις ότι το κρέας έχει μαλακώσει πάρα πολύ βγάζεις το αλουμινόχαρτο και το αφήνεις για να ξεροψηθεί η πέτσα. Απολαύστε ελεύθερα

Εμείς το κάνουμε μέχρι το "...και φρέσκο θυμάρι". Ούτε νερό, ούτε τίποτα. Βγάζει πολύ από μόνο του. Δε βάζουμε όμως πατάτες μέσα που ρουφάνε.

Θέλει λίγο προσοχή στην ώρα. Τα αρνιά σε Αγγλία, Νέα Ζηλανδία είναι αρκετά παχύτερα από τα δικά μας που είναι συνήθως γάλακτος. Εμάς η συνταγή έλεγε 4 ώρες στους 170°, και το ελληνικό ήταν έτοιμο στις 3. Πήραμε κατεψυγμένο από το Σκλαβενίτη (Ν.Ζηλανδία) και όντως ήθελε 4.

τα υλικά: μπέικον, κρεμμύδι, πιπεριά, φέτα, κασέρι

ekik.jpg

ip6s.jpg

Πέρασμα όλα απ' το τηγάνι (εκτός της φέτας).

a5be.jpg

Πίτες στη τοστιέρα.

3jrz.jpg

Σειρά έχουν τα υλικά.

0wzj.jpg

rhhc.jpg

u2wv.jpg

Καλό?

kt7x.jpg

rq6i.jpg

γιατι οχι απο την αλλη πλευρα οι πιτες? το ocd χτυπαει και μου λεει οτι θα εκλεινε καλυτερα ετσι η κατασκευη

αποροφητικοτητα?

γιατι οχι απο την αλλη πλευρα οι πιτες? το ocd χτυπαει και μου λεει οτι θα εκλεινε καλυτερα ετσι η κατασκευη

αποροφητικοτητα?

Μεγαλύτερο friction coefficient.....δεν γλυστράνε τα υλικά όταν κόβεις τις μπουκιές...:p

Παίρνεις ένα βιολογικό αρνίσιο μπούτι από τον χασάπη και με ενα μαχαιρι το χαραζεις βαθεια καθετα και οριζοντια πάνω και κάτω και βάζεις μπόλικο σκόρδο βαθειά μέσα. Το πασαλείβεις με λάδι και βάζεις χοντρό αλάτι και πιπερι εκεί που το έχεις χαράξει μαζί με δεντρολίβανο και φρέσκο θυμάρι. Κοβεις 4 κρεμμυδια (και πατάτες αν θες) σε μεγάλες ροδέλες και φτιάχνεις ένα στρώμα στο ταψί να κάτσει το μπούτι πάνω. Βράζεις νερό και βάζεις περίπου 700ml στο ταψί, το σκεπάζεις με 5-6 στρώσεις αλουμινόχαρτο να μην πολυαναπνέει και το βάζεις για κανά 5-6ώρο στο φουρνο στους 160. Γύρισε το μια-δυο φορές. Όταν το δεις ότι το κρέας έχει μαλακώσει πάρα πολύ βγάζεις το αλουμινόχαρτο και το αφήνεις για να ξεροψηθεί η πέτσα. Απολαύστε ελεύθερα :D

[MENTION=23]DJD[/MENTION]

Λέω να το δοκιμάσω αύριο με κοτόπουλο. Χωρίς το αλάτι βέβαια. Πόσες ώρες θα χρειαστεί ψήσιμο το κοτόπουλο; Ρωτάω γιατί πρέπει να είναι έτοιμο κατά τη 1 το μεσημέρι.

Το κοτόπουλο δε θέλει πολλές ώρες, 2 ειναι αρκετές, και δε θέλει και πολύ νερό. Εξαρτάται και από το πόσο μεγάλο είναι βέβαια.

ε ρε φούστη μου και εγώ που και καλά τα πάω καλά στη κουζίνα το έχω ρίξει στα πρόχειρα. Που θα πάει όμως θα φάω και εγώ αρνί :hm:

p9270746-10071.jpg

p9300748-10072.jpg

pa020750-10073.jpg

Της άξιζε.

Ας την έκανε τη ζημιά ~23:00 να μπορούμε να παραγγείλουμε και να πνίξουμε την πείνα μας σαν άνθρωποι.

Έλα , τί έγινε ? Δεν έχει κανείς μεταμεσονύκτιες λιγούρες ?

Για να παίρνουν μπρος τα μασελίνια!!!!

Εγώ το έχω ξεπεράσει. Μετά το βραδινό (κατά τις 9 ή 10) δεν ξανατρώω μέχρι να την πέσω (στις 2 η 3).

Για να χορτάσει το μυαλό είναι περισσότερο...έχω μάθει και ικανοποιούμαι μόνο με την εικόνα...

...η κρίση οδηγεί στην αυθυποβολή της χόρτασης...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.