Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

εχμ, οδηγίες προς πεινασμένους; :drool: υπάρχει κάπου συνταγή;

Πανεύκολο είναι. Παίρνεις ένα βιολογικό αρνίσιο μπούτι από τον χασάπη και με ενα μαχαιρι το χαραζεις βαθεια καθετα και οριζοντια πάνω και κάτω και βάζεις μπόλικο σκόρδο βαθειά μέσα. Το πασαλείβεις με λάδι και βάζεις χοντρό αλάτι και πιπερι εκεί που το έχεις χαράξει μαζί με δεντρολίβανο και φρέσκο θυμάρι. Κοβεις 4 κρεμμυδια (και πατάτες αν θες) σε μεγάλες ροδέλες και φτιάχνεις ένα στρώμα στο ταψί να κάτσει το μπούτι πάνω. Βράζεις νερό και βάζεις περίπου 700ml στο ταψί, το σκεπάζεις με 5-6 στρώσεις αλουμινόχαρτο να μην πολυαναπνέει και το βάζεις για κανά 5-6ώρο στο φουρνο στους 160. Γύρισε το μια-δυο φορές. Όταν το δεις ότι το κρέας έχει μαλακώσει πάρα πολύ βγάζεις το αλουμινόχαρτο και το αφήνεις για να ξεροψηθεί η πέτσα. Απολαύστε ελεύθερα :D

Link to comment
Share on other sites

Πανεύκολο είναι. Παίρνεις ένα βιολογικό αρνίσιο μπούτι από τον χασάπη και με ενα μαχαιρι το χαραζεις βαθεια καθετα και οριζοντια πάνω και κάτω και βάζεις μπόλικο σκόρδο βαθειά μέσα. Το πασαλείβεις με λάδι και βάζεις χοντρό αλάτι και πιπερι εκεί που το έχεις χαράξει μαζί με δεντρολίβανο και φρέσκο θυμάρι. Κοβεις 4 κρεμμυδια (και πατάτες αν θες) σε μεγάλες ροδέλες και φτιάχνεις ένα στρώμα στο ταψί να κάτσει το μπούτι πάνω. Βράζεις νερό και βάζεις περίπου 700ml στο ταψί, το σκεπάζεις με 5-6 στρώσεις αλουμινόχαρτο να μην πολυαναπνέει και το βάζεις για κανά 5-6ώρο στο φουρνο στους 160. Γύρισε το μια-δυο φορές. Όταν το δεις ότι το κρέας έχει μαλακώσει πάρα πολύ βγάζεις το αλουμινόχαρτο και το αφήνεις για να ξεροψηθεί η πέτσα. Απολαύστε ελεύθερα

Εμείς το κάνουμε μέχρι το "...και φρέσκο θυμάρι". Ούτε νερό, ούτε τίποτα. Βγάζει πολύ από μόνο του. Δε βάζουμε όμως πατάτες μέσα που ρουφάνε.

Θέλει λίγο προσοχή στην ώρα. Τα αρνιά σε Αγγλία, Νέα Ζηλανδία είναι αρκετά παχύτερα από τα δικά μας που είναι συνήθως γάλακτος. Εμάς η συνταγή έλεγε 4 ώρες στους 170°, και το ελληνικό ήταν έτοιμο στις 3. Πήραμε κατεψυγμένο από το Σκλαβενίτη (Ν.Ζηλανδία) και όντως ήθελε 4.

Link to comment
Share on other sites

γιατι οχι απο την αλλη πλευρα οι πιτες? το ocd χτυπαει και μου λεει οτι θα εκλεινε καλυτερα ετσι η κατασκευη

αποροφητικοτητα?

Μεγαλύτερο friction coefficient.....δεν γλυστράνε τα υλικά όταν κόβεις τις μπουκιές...:p

Link to comment
Share on other sites

Παίρνεις ένα βιολογικό αρνίσιο μπούτι από τον χασάπη και με ενα μαχαιρι το χαραζεις βαθεια καθετα και οριζοντια πάνω και κάτω και βάζεις μπόλικο σκόρδο βαθειά μέσα. Το πασαλείβεις με λάδι και βάζεις χοντρό αλάτι και πιπερι εκεί που το έχεις χαράξει μαζί με δεντρολίβανο και φρέσκο θυμάρι. Κοβεις 4 κρεμμυδια (και πατάτες αν θες) σε μεγάλες ροδέλες και φτιάχνεις ένα στρώμα στο ταψί να κάτσει το μπούτι πάνω. Βράζεις νερό και βάζεις περίπου 700ml στο ταψί, το σκεπάζεις με 5-6 στρώσεις αλουμινόχαρτο να μην πολυαναπνέει και το βάζεις για κανά 5-6ώρο στο φουρνο στους 160. Γύρισε το μια-δυο φορές. Όταν το δεις ότι το κρέας έχει μαλακώσει πάρα πολύ βγάζεις το αλουμινόχαρτο και το αφήνεις για να ξεροψηθεί η πέτσα. Απολαύστε ελεύθερα :D

[MENTION=23]DJD[/MENTION]

Λέω να το δοκιμάσω αύριο με κοτόπουλο. Χωρίς το αλάτι βέβαια. Πόσες ώρες θα χρειαστεί ψήσιμο το κοτόπουλο; Ρωτάω γιατί πρέπει να είναι έτοιμο κατά τη 1 το μεσημέρι.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.