Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Λίγο χειμωνιάτικο το φαγητό, αλλά νόστιμο όλες τις εποχές!

Ρεβύθια (Δομοκού εν προκειμένω) μουλιασμένα από το βράδυ σε μπόλικο νερό , χωρίς σόδες κλπ.

Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα να πάρουν μια πρώτη βράση!

XP_01_DSCN9390-large_zps79d3d2ed.jpg XP_02_DSCN9392-large_zps6ce54941.jpg

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο νερό , ίσα να τα σκεπάζει και με το που "αφρίσουν" τα στραγγίζουμε.

XP_05_DSCN9400-large_zpsee8cccc4.jpg XP_06_DSCN9401-large_zps91057034.jpg

Και μετά ξανά στην κατσαρόλα με φρέσκο νερό, λαδάκι, κρεμμυδάκι ξερό και κάνα δυο σκελίδες σκόρδο, να βράσουν!

XP_08_DSCN9407-large_zps8f2c8c28.jpg

Στη συνέχεια , περιλαβαίνουμε το κρέας!

Σβέρκος χοιρινός ακόκαλος !

Καθάρισμα από τα πολλά λίπη (κακούργα χοληστερίνη τι μου έχεις κάνει!!!)

Ψιλοκόψιμο και καλό πλύσιμο !

XP_09_DSCN9408-large_zps1236e092.jpg XP_10_DSCN9410-large_zpsa7a3e668.jpg

Παράλληλα σε άλλη -αρκετά μεγαλύτερη- κατσαρόλα έχουμε βάλει κρεμμυδάκι ξερό , σκόρδο (άμα θέλετε μπορείτε να βάλετε και πράσο) και τα τσιγαρίζουμε .

Με το που πάρουν να μαραίνονται καλά, ρίχνουμε και το κρέας σιγά σιγά μέσα και ανακατεύουμε , έτσι που να τσιγαριστεί σωστά όλο το μεζεδάκι!

XP_11_DSCN9414-large_zps752b99a4.jpg XP_11_DSCN9418-large_zpsb7b36215.jpg

Και με το που θα "ασπρίσει" καλά όλο το κρέας, ρίχνουμε μια μπύρα μέσα στην κατσαρόλα και ένα νεροπότηρο κρασί (λευκό , κόκκινο , ότι προτιμάτε).

XP_12_DSCN9421-large_zpscf345f8c.jpg XP_13_DSCN9422-large_zpscb1d162e.jpg

Ενώ οι κατσαρόλες μας κάνουν την δουλειά τους, εμείς στύβουμε ένα μικρό λεμόνι και δύο μικρά πορτοκάλια.

XP_14_DSCN9426-large_zps55fe2ac6.jpg XP_15_DSCN9433-large_zpsa93f88ba.jpg

Στη συνέχεια καθαρίζουμε την φλούδα των πορτοκαλιών από το λιωμένο εσωτερικό και αφού τρίψουμε στο μπλέντερ και δυο ντοματάκια, συγκεντρώνουμε τα υλικά μας παρέα!

XP_16_DSCN9438-large_zps7d5b8ad5.jpg XP_18_DSCN9443-large_zps0bef862f.jpg

Προσθέτουμε στο κρέας δυο τρία φύλα δάφνη, πέντε σπυριά μπαχάρι , πιπέρι, ρίχνουμε και τις πορτοκαλόφλουδες και το στυμμένο πορτοκαλολέμονο και το αφήνουμε να βράσει, σε κανά 20 λεπτο προσθέτουμε και την ντομάτα με την μουστάρδα (μια κουταλιά) πάπρικα γλυκεία και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά!

XP_19_DSCN9457-large_zpsd2e6252b.jpg XP_20_DSCN9466-large_zps57867356.jpg

Σειρά έχουν τώρα τα ρεβύθια, αυτά δεν τα έχουμε ξεχάσει έχουμε ρίξει τα σχετικά μέσα και σε αυτά (πιπεράκι η αν θέλουμε παραδοσιακά πράματα , κύμινο!!!) και ρυθμίζουμε το νερό τους καθώς βράζουν έτσι ώστε , όταν το κρέας θα είναι "έτοιμο", αυτά να είναι καλά ψημένα (να "λιώνουν"* στο στομα) χωρίς όμως το νερό τους να είναι πολύ!

Edit: {* Αυτό το "λιώνουν" μην το φοβηθείτε, γιατί μόλις τα ρίξετε στον κατσαρόλα με το κρέας που υπάρχει η ντομάτα μέσα θα "σφίξουν" λίγο, οπότε θα γίνουν τέλεια χωρίς τάσεις να "τραγανίζουν"!}

Αυτό είναι απαραίτητο , γιατί όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας με τα ρεβύθια θα αδειαστεί μέσα στο κρέας, και δεν θέλουμε το σύνολο να καταλήξει σούπα!!

XP_21_DSCN9467-large_zps2377e952.jpg XP_22a_DSCN9468-large_zpsfe428969.jpg

Απαλό ανακάτεμα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν κάνα 20 λεπτο ακόμα με μισή ώρα!

Δοκιμάζουμε λίγο στο ανάμεσα και ρίχνουμε λίγη πάπρικα ακόμα αν μας φαίνεται πιο ξινό από ότι πρέπει!

XP_23_DSCN9470-large_zpsd75ac417.jpg XP_24_DSCN9472-large_zps62a7d291.jpg

Στο τέλος αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και τις πορτοκαλόφλουδες (άλλοι τις τρώνε) και ......

XP_26_DSC_0946-large_zpsaeb9e103.jpg XP_28_DSC_0948-large_zps6b4f3c04.jpg

Καλή μας όρεξη!!! :D

Όποιος δεν το έχει δοκιμάσει , ας του δώσει μια ευκαιρία, είναι εξαίσιο!!:)

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
Link to comment
Share on other sites

[MENTION=15018]Seafalco[/MENTION] τι να πω, αυτές οι υπερπαραγωγές σου με τις κατσαρολάρες σου και τις ταψάρες μου με αφήνουν πάντα με σάλια στο στόμα. Και τα αγαπάω τα ρημάδια τα ρεβύθια!

Μια απορία έχω για το ξενέριασμα των ρεβυθιών (ή φακής κλπ). Ποιος είναι ο λόγος που πολύς κόσμος αλλάζει το πρώτο νερό στα όσπρια? Επίσης στο βράσιμο των ρεβυθιών με σκόρδο/κρεμμύδι δεν θέλουμε να τσιγαρίσουμε λίγο πρώτα τα μυρωδικά?

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που σου άρεσε, αν και εδώ έκανα τον οπερατέρ -της κακιάς ώρας δηλαδή!- ο μάστορας εδώ ήταν το κορίτσι μου!

Τώρα για το ξενέρισμα των οσπρίων , έχει να κάνει με το καθάρισμα τους αν μπορεί να ειπωθεί έτσι από τα "συντηρητικά" και ότι άλλο πιθανόν "κάθησε " πάνω τους, συν το ότι σε κάποια από αυτά αφαιρεί μια βαριά γεύση που έχουν.

Θέλει το τρόπο του βέβαια, εμείς το κάνουμε ως εξής:

Ρεβύθια όπως έδειξα , στο κρυο νερό , βρασιμο μεχρι να αφρίσουν και μετά στραγκισμα ξέπλυμα.

Φασόλια το ίδιο αλλά όχι τόσο βράσιμο ίσα να χοχλάσει λίγο (έχουν πιο λείο τσόφλι)

Φακές τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει* ανακατεύουμε λίγο μέχρι να αρχίζει να ξαναχοχλάζει το νερό και μετά στραγγισμα να φύγει η "μαυρίλα" κλπ (*γιατί, τι είναι ο κάβουρας, τι το ζουμί του αν επιμείνουμε θα χαθεί η γεύση τους)

Τώρα για το τσιγάρισμα, τι να σου πω προσπαθώ να ξεχάσω πια, πως έτρωγα τα φαγητά πριν κάποια χρόνια ! !! :(

Σε όλα τα τσιγαρίζεις άμα θες , δίνουν καλύτερη γεύση αλλά γίνονται λίγο πιο βαριά!

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμασε μια φορα αφου βρασεις τα ρεβυθια και το κρεας (μπορεις να δοκιμασεις και με μοσχαρισιο συκωτι) λιγο πριν γινουν να τα βαλεις μετα και τα 2 μαζι στο φουρνο για μερικα λεπτα στους 200.

Ειδικα αν εχεις τη δυνατοτητα να το κανεις αυτο σε ξυλοφουρνο....

Καλη συνεχεια και σε ευχαριστουμε πολυ για την υπεροχη συνταγη. Ενα μεγαλο ευχαριστω επισης στο κοριτσι σου που εκατσε και εφτιαξε ολο αυτο που απολαυσαν τα ματια μας:clap::happy:

Link to comment
Share on other sites

Για σήμερα έχουμε μπριζόλα. Άντε να δούμε τι πράμα είναι αυτή η φημισμένη Black Angus.

Σε κατεψυγμένη δεν ξέρω αν θα είναι καλή. Θέλει πολύ προσοχή στο ψήσιμο όμως. Αν την τρως "ελληνικά", πάρε αρνάκι σούβλας καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Τί εννοείς Ελληνικά; Παραψημένη; Όχι, medium προς well done (με την Αγγλική έννοια) την τρώω.

Μου άρεσε λιγότερο από το αγριογούρουνο που είχα πάρει, πάλι από το Makro και είχα φάει την προπερασμένη εβδομάδα.

Link to comment
Share on other sites

Χαμός θα γίνει τώρα που πάω στον οδοντίατρο :(

Ναι ναι Κυριακάτικα. Αλλά το χάρηκα!!!!! Πόναγε αυτό αλλά πείναγα εγώ οπότε και το χάρηκα έστω και με μακαρόνια. :yes4:

p8310603-9062.jpg

p8310608-9063.jpg

p9010612-9064.jpg

p9010618-9065.jpg

p9010619-9066.jpg

p9010621-9067.jpg

p9010623-9068.jpg

Πάω να τακτοποιήσω το δόντι και επανέρχομαι στη κουζίνα μου :patsak:

[MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ πάνω κάτω στα γρηγορα το ολο σκηνικο για το παραπανω και τα υλικα?

Link to comment
Share on other sites

ναι αμέ

μαρινάδα για κοτόπουλο

Ενα κουτάκι μπύρα

δεντρολίβανο

πιπέρι καγιέν

χοντρό αλάτι

σκόνη μουστάρδας

ρίγανη

λάδι

και βούτα το κοτόπουλο μέσα για όλο το βράδυ

Μετά το κοτόπουλο στη σχάρα

Για τη σαλάτα πήρα το στήθος απο τη μαρινάδα το έκοψα σε κύβους το έβαλα στο τηγάνι χωρίς λάδι και το σώταρα. Τα υγρά που βγάζει τα απορρόφησαν τα μανιτάρια που έριξα απο δίπλα χοντροκομμένα. έσβησα με μπαλσάμικο έριξα και μέλι και απέσυρα απο τη φωτιά

Στη σαλατιέρα έβαλα μαρούλι, καλαμπόκι απο πάνω το κοτόπουλο με τα μανιτάρια και απο πάνω έπεσε σάλτσα μπαλσάμικου.

Για τη μακαρονάδα

κομμένα αλλαντικά. Εγώ έβαλα

καπνιστή γαλοπούλα

μπέικον

τα σώταρα μαζί με μανιτάρια

έριξα κρέμα γάλακτος με μπόλικο τυρί (γκούντα) και μερικές φέτες τσένταρ

πιπέρια

και μετά τα μακαρόνια

Link to comment
Share on other sites

Χθες: κοτόπουλο με φιλαδέλφεια, πιπεριές και φρέσκο κρεμμυδακι από πάνω μαζί με σαλάτα ροκα/σπανάκι.

7LyttWC.png

Σήμερα δυο φιλέτα σολωμο στο φούρνο μαζί με μαγιονεζα και μπροκολο στο τηγάνι με βουτυρακι.

attachment.php?attachmentid=270586&d=1378415006

Link to comment
Share on other sites

Με τον καπνό ψήνονται οι μπριζόλες;

Τα περισσότερα κρέατα εκεί δεν είναι ακριβώς "μπριζόλες", αλλά ολόκληρη μοσχαρίσια ωμοπλάτη και χοιρινά και μοσχαρίσια πλευρά. Ψήνονται κυρίως από το πυρωμένο σίδερο της πυκνής σχάρας και καπνίζονται από την καύση του ξύλου. Τα λουκάνικα που κρέμονται από πάνω είναι καπνιστά.

Εμείς αύριο θα είμαστε παραδοσιακοί πάντως: μπριζόλες από λαιμό και καρέ, πανσέτα, λουκάνικα, μπιφτέκια ωμοπλάτης και πολλές μπύρες. Μπορεί και καμιά φτερούγα, αλλά δεν τις έχουμε μαρινάρει ακόμη, οπότε χλωμό.

Α, και για να μην ξεχνιόμαστε... :p

H-18 για BBQ

UBpn1FO.jpg

Link to comment
Share on other sites

Και γω... cap of rump, ή αλλιώς Brazilian steak.

Την άλλη βδομάδα γιατί πρέπει να πάρω ψησταριά...

Sent from my Migato GT-N7100 using Tapatalk4

post-7649-1416077669,055_thumb.jpg

post-7649-1416077669,1169_thumb.jpg

post-7649-1416077671,5268_thumb.jpg

post-7649-1416077671,719_thumb.jpg

post-7649-1416077671,8065_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία από FANISTELROOY
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.