Jump to content

Official ΦαγητοThread (FoodLab)

greekfragma

Recommended Posts

τα γεμιστά ήταν υπέροχα πάντως όπως και το χαλούμι που ΝΑΙ btw ήταν 100% από Κύπρο μεριά.

Αλεξ άφησα μερικά κομμάτια πεπόνι απο ντροπή. Την επόμενη φορά δε θα επαναληφθεί :fie:

• Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Αυτό το χαλούμι με το μέλι και το σουσάμι πρέπει να το δοκιμάσω να το φτιάξω κάποια στιγμή. Είχα φάει σε μια ταβέρνα κάτι τέτοιο μια φορά, και παρότι δεν τρώω τυριά, το ερωτεύτηκα.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4

Βγαίνουμε έξω -μαύρη η ώρα στην Αθήνα το καλοκαίρι- για μερικά τρεχάματα.

Ανοίγεις τη πόρτα του αυτοκινήτου που έχεις παρκάρει στον ήλιο και σου έρχεται η Σαχάρα στη μούρη.

Ανοίγεις γρήγορα παράθυρα και το αφήνεις κάπως να έρθει στα ίσια του.

Βιάζεσαι όμως και λες πρέπει να το πάρω απόφαση.

Μπαίνεις μέσα στο φούρνο και έχεις τάσεις λιποθυμιάς.

BFG63vA.jpg

Οχι όχι θα ανάψω το αρκουδίον θα το πάω κάτω από το δέντρο και εγώ θα είμαι έξω να περιμένω

MRdgDvz.jpg

Γμτ γμτ γμτ δε μπορώ να περιμένω άλλο. Εχω και να μαγειρέψω....

Γυρνάς λιώμα και το μόνο που θες είναι κάτι ελαφρύ

8BV5e54.jpg

EMtUMKR.jpg

lX5JbVJ.jpg

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ θέλω διακοπές κατά προτίμηση στο Βόρειο Πόλο :TD:

Και η ώρα πέρασε γρήγορα και επειδή το βράδυ θα το ρίξουμε λίγο έξω, είπα να φάμε μια σαλατούλα !

Δηλαδή τρείς σαλατούλες, και μιας και η Αγάπη έδωσε την έμπνευση… με ντομάτα σαν βασικό συστατικό !

Και όταν λέω τρεις σαλάτες, εννοώ τρεις διαφορετικές σαλάτες!

Πρώτη, απλούστερη και ταχύτερη.

Ντομάτα, αγγουράκι, αυγά βραστά, πιπεριά κέρατο και ελιές κορωνέικες (αλατσολιές τις λέμε κάτω)

Στρώσιμο στο πιάτο και για να μην τριγυρνάνε από εδώ και από εκεί τα αυγά, τα βάζουμε να καθίσουν σε ένα «σκαμνάκι από πιπεριά!

Αλάτισμα, λίγο λαδάκι, δύο χωριάτικες φρυγανιές ολικής και είμαστε έτοιμοι!

Alpha3_DSCN8830_zps14220363.jpg Alpha6_DSCN8829_zps1b8242bc.jpg

Alpha4_DSCN8856_zpsd6697e51.jpg Alpha5_DSCN8862_zps5481ecae.jpg

Δεύτερη, πιο σύνθετη αλλά με τα ίδια βασικά συστατικά.

Ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά κέρατο, πιπεριά καφτερή, ρίγανη, αυγά κομμένα σε μικρά κομμάτια, λάδι, αλάτι και ξύδι βαλσαμικό!

Καλλιτεχνική παρέμβαση, λίγη μουστάρδα μαλακιά!

Στο τέλος την σκεπάζουμε και με ένα κρίθινο παξιμάδι ελαφρά βρεγμένο και τριμμένο σε κομμάτια!

Gamma2_DSCN8838_zpsf24cf222.jpg Gamma7_DSCN8847_zps8e666264.jpg

Beta10_DSCN8850_zpsd146cd94.jpg Gamma11_DSCN8863_zpsb9c43edb.jpg

Και Τρίτη, αλλά όχι «φαρμακερή» :) , μια σαλάτα σπέσιαλ για τον γράφοντα!

Τα βασικά συστατικά είναι ίδια, απλά εδώ έχει προστεθεί εκτός από μουστάρδα και λίγη σάλτσα βαλσαμική, λίγη hot chili sauce , λίγη γλυκιά πάπρικα σε σκόνη, μια πρέζα κύμινο και φυσικά αρκετές σταγόνες ταμπάσκο!

Beta2_DSCN8839_zps3c958129.jpg Beta4_DSCN8843_zps82021349.jpg

Beta7_DSCN8846_zpsa6264fe5.jpg Beta9_DSCN8849_zps00bb6b18.jpg

Beta13_DSCN8854_zps0d85c6bd.jpg AlphaBetaGamma_DSCN8857_zpse3b96c19.jpg

Έ και αφού έκανα το καθήκον μου, ανακάτεψα και όρμηξα!

Beta15_DSCN8859_zps2e70d1af.jpg Beta17_DSCN8861_zpsa2dd11a7.jpg

Μια χαρά ήτανε, δεν είχε βέβαια και πολύ σχέση με αυτό που έχουμε κατά νου όταν λέμε "σαλατούλα" αλλά μετά - όπως συνήθως λέει και η προλαλήσασα :)- ομόρφυνε ο κόσμος!!:happy2:

Και η ώρα πέρασε γρήγορα και επειδή το βράδυ θα το ρίξουμε λίγο έξω, είπα να φάμε μια σαλατούλα !

Δηλαδή τρείς σαλατούλες, και μιας και η Αγάπη έδωσε την έμπνευση… με ντομάτα σαν βασικό συστατικό !

Και όταν λέω τρεις σαλάτες, εννοώ τρεις διαφορετικές σαλάτες!

[...]

Μια χαρά ήτανε, δεν είχε βέβαια και πολύ σχέση με αυτό που έχουμε κατά νου όταν λέμε "σαλατούλα" αλλά μετά - όπως συνήθως λέει και η προλαλήσασα :)- ομόρφυνε ο κόσμος!!:happy2:

Πιάσε μια 3 παρακαλώ :)

Πράγματι. Αλλά ήταν η πρώτη επαφή. Η βάση και το λεμόνι ήταν τέλεια. Το από πάνω (αφρατεμένη ζάχαρη δεν ήταν και το καλύτερό μου). Σίγουρα δεν αξίζει τα χρήματα που ζητάει.

Η επόμενη φάση είναι να βάλω την ξαδέρφη μου που τα καταφέρνει με την κουζίνα να μου φτιάξει lemon pie.

24 ευρώ η ολόκληρη, οπότε πήρα μισή:

24€ για μία λεμονόπιτα; Επιχρυσωμένη είναι; Εκτός αν έχει διάμετρο 50εκ είναι πανάκριβη.

Επίσης η καλύτερη λεμονόπιτα είναι μακράν στην κουκουβάγια.

P1010701.JPG

προς αποφυγη παρεξηγησεων το μονο που καταλαβα ητανε οτι πατερας και γιος τρωγοντουσαν για το ποιος θα φαει τα 2 ψαρια για να φαει ο αλλος την μπριτζολα :-P

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

24€ για μία λεμονόπιτα; Επιχρυσωμένη είναι; Εκτός αν έχει διάμετρο 50εκ είναι πανάκριβη.

Επίσης η καλύτερη λεμονόπιτα είναι μακράν στην κουκουβάγια.

P1010701.JPG

2004 καλοκαίρι, 5 άτομα €88 λογαριασμός σε γλυκά μόνο....από τα καλύτερα και πιο λαχταριστά γλυκά που έχω φάει...

Μπορεί να μην είναι ακριβώς φαγητό, αλλα πιστευω και το φρούτο μετράει :p

Μια "πειραγμένη" έκδοση καρπουζιού με lime και vodka ( 2 στο σύνολο μιας και τόσο περίπου βγήκε και ο χυμός απο το καρπούζι). Κλασικά οι γυναίκες της παρέας πίναν λιγότερο.

dsc-0853-8908.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.