Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Τριμμένα μπισκότα Digestive.

Σκέτα; Κανονικά λιώνεις βούτυρο, τα ανακατεύεις, τα βάζεις σε ένα τσέρκι και τα ψήνεις 10' για να γίνουν τραγανά.

250 γρ. μπισκότα Digestive

125 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις μπισκότα τύπου Oreo, χωρίς την κρέμα φυσικά.

Τέλος, η απόλυτη λύση, κατά τη γνώμη πολλών, είναι:

120γρ. μπισκότα Digestive

125 γρ. βούτυρο λιωμένο

και

σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζεις 100γρ φουντούκια ή αμύγδαλα ή ανάμεικτα με 80γρ ζάχαρη.

Αφού κρυώσουν τα σπας με γουδί ή στο multi και τα ανακατεύεις μαζί με τα μπισκότα και το βούτυρο. Μετά κανονικά (τσέρκι/ψήσιμο, αλλά για 5-6', όχι 10')

Δοκίμασέ το και μετά θα έχεις πρόβλημα, γιατί θα τρώνε τη βάση και θα αφήνουν την κρέμα :upside:

Link to comment
Share on other sites

Με λίγο λιωμένο βούτυρο εννοείται.

Τραγανά είναι και χωρίς ψήσιμο, τουλάχιστον στον βαθμό που μου αρέσει.

πρόβλημα έχω γενικότερα με αυτούς που μου τρώνε τα γλυκά όταν λείπω, είτε ολόκληρα είτε τμήματα αυτών :p

Link to comment
Share on other sites

Απλών φαγητών συνέχεια.

Γλώσσες (ψάρι εννοώ, κατεψυγμένο στο σακουλάκι του και χωρίς επίπαγο!)

Ταψάκι, λαδάκι , λεμονάκι, δυο κουταλιές μουστάρδα απαλή, πιπέρι αλάτι ρίγανη.

Προσθέτουμε και νεράκι και ψήσιμο στους 180 βαθμούς, περίπου για 45 έως 50 λεπτά!

Περίπου στη μέση κάνετε και ένα γύρισμα, αλλά προσεκτικά , το ψάρι είναι τόσο μαλακό και λεπτό σε πάχος που μπορεί να διαλυθεί!

Πατάτες βραστές, ντομάτα, λίγο κάπαρη, ένα βρεμένο παξιμάδι κρίθινο (πάντα κρητικό και κατά προτίμηση Βοριζανό), έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (ίδια παραγωγή Μεσσηνία), αλάτι , ρίγανη ( από τον Ταΰγετο) και λίγο πιπέρι.

Έτσι, για μια νότα πικάντικη , προσθέστε και λίγο πράσινο ταμπάσκο!

Και σερβίρουμε!

DSCN6647_zps3195acd3.jpg

DSCN6646_zps067ee372.jpg

DSCN6645_zpsed5aaa36.jpg

DSCN6649_zps644ffb26.jpg

DSCN6648_zps8c8f0139.jpg

DSCN6652_zps6f80fc42.jpg

DSCN6653_zps67a0f60b.jpg

Και ένα κοντινό στο πιο ταπεινό συστατικό, που όμως είναι εξαιρετικά δυσεύρετο, καλό ψωμί!

DSCN6650_zpsdd8b900d.jpg

Το ψάρι αυτό -όποιος δεν το έχει δοκιμάσει να το κάνει-, μολονότι κατεψυγμένο, είναι πολύ νόστιμο!

Εγώ στο ψάρι μου έριξα και λίγο 'άσπρο πιπέρι.( τι να κάνω με τα καυτερά δεν την παλεύω :) )

Ελπίζω , ο πεινασμένος φίλος μας ([MENTION=5217]felix[/MENTION]), να αποζημιώθηκε, δεν έχεις πια παράπονο, η ανταπόκριση ήταν άμεση!

Άντε και καλή μας όρεξη!

:)

Link to comment
Share on other sites

Είναι αυτό που λένε ότι "Τα φαινόμενα απατούν!" :)

Το ψωμί είναι πολύ καλό και μια χαρά φουσκωμένο, απλά είναι κρουστό!

Όσο για το μαύρο, και εγώ μαζί σου, αλλά δεν με πήρε ο δρόμος από τον άλλο φούρνο στη γειτονιά που φέρνει από την Ερέτρια , ένα ψωμί μπουκιά και συχώριο!

Αυτό -από την ίδια μέρα- το κόβεις σε φετούλες 5 χιλιοστά έτσι για πλάκα! :)

Link to comment
Share on other sites

Ψάρι φιλέτο ( το λιγουρεύτηκα ) ή και γενικότερα ψάρι θα το ήθελα να είναι στάνταρ 2 φορές την εβδομάδα...

Ωραία η γλώσσα και το σαλατικό δίπλα...

Το βραδινό είχε κοτόπουλο σήμερα..με ρύζι....

Link to comment
Share on other sites

Μαστορα για να πω την αληθεια εγω πιο πολυ εγω ζηλεψα τη σαλατα σου :drool:

ειναι απο τις αγαπημενες κι ομως εχω ξεχασει απο ποτε εχω να την φτιαξω

(με ντοματινια + πρασινες τσακιστες ελιες)

μας πετυχες και σε δυσκολη ωρα :p

Link to comment
Share on other sites

Αμ' κι εγώ πως νομίζεις έφαγα;

Την σαλάτα μπροστά σε "στενό μαρκάρισμα" και το ψάρι πιο πίσω , έτσι για να αλλάζει η γεύση!!!

Να 'σαι καλά Γιώργο, την άλλη φορά θα κοιτάξω να βρώ και λίγη αντράκλα να βάλω μέσα!

:D

Link to comment
Share on other sites

Toνος φρεσκος μαριναρισμενος σε μουσταρδα και λαδι, αλατι, πιπερι ριγανη και στο φουρνο για κανενα 20'. Ταυτοχρονα βραζεις ρυζι με μανιταρια (ή οτι αλλο γουσταρεις), κοβεις μια ντοματοσαλατα με φετα και ειναι απο τα καλυτερα γευματα!

Μετα κοκα κολα και Game of Thrones (αφου δεν εχει αλλο Σπαρτακο συμβιβαζομαστε)...:rip:

Απλα επεσε λιγο παραπάνω μουστάρδα αυτη τη φορα... και εψησα κ ψωμακι που φρεσκοψημενο τα σπαει!

Sent from my Migato GT-N7100 using Tapatalk2

post-7649-1416077285,6561_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.